Apr 6, 2010

puter puter...

apola puterjaya ni...

ado GPS pun tak guno cenggini.

dekat roundabout..."take 3rd exit" katanya.
masok2 lebih kurang 2km...
sekali...

PAYA!

avang carl...
kensel la crz...
beli hovercraft je la senang...
easy installment dgn seng heng...

35 comments:

kakngah said...

sbln bapo ansur eh tu jah??
kok under bajet buleh yo den sabaq sobuah...

Tijah said...

k.ngah
ontah la. tapi murah kot. cari la yg buleh pam pakai pam beskal tu. huhu

Lazyf... said...

Kak...kek Senheng ado ko jual hovercraft?bia boto?

F A R Y N said...

jom kak..jalan2 naik menatang tu..ahahaah

Hezesuze said...

haha sib baik xmasuk paya kan jah....ahaks!

hovercract tu bleh arr ko bawak jenjlan kt PD...ahaks!

Desert Rose said...

Hmmm bulehlah Teej, aku pun nak trade in je la keta aku tak hype lansng kalau nk dibandingkan ngan hovercraft ni kan..bleh kita konvoi balik kg. Errr dia ni pakai minyak ke pakai air je weii??

mamarempit said...

hahaha...payo??? den memang dok payo jah....tp kek sini org tk ckp payo..."mekek"....hehehhe

naik kolek yo jah....romantik sikit

buyuiazliana said...

boleh buat pegi keje..x pon cem pon leh pki wt pi sekolah kak...ni bukan ade kena lesen bagai ni ;P

Buyui

http://www.ceritakuduniaku-buyuiazliana.blogspot.com/

al-lavendari said...

rasa nak juga beli satu .. manalah tahu kok banjir pulak ateh bukit ni nanti, sonang nak pergi Giant beli maggi.

A.I said...

hohoho..

kimkan aku bang seketol 2. boleh aku angkut blk klantan, kot2 banjir sok.

GPS tu mende? pandu arah tu ye? hohoho aku jakon!

Erna said...

jah..akak dah pasang juga garmen tu..ada masa o.k..ada masa..asek turn left..berapa banyak turn da..sudah e..makin poning ado la..ha ha..

ninaneno said...

hehehh... dio pon kadang2 sosat jugokk...

ztzett said...

hehe...

aku kan pernah encounter tau...menatang tu asik ulang2 suh turn left bila kita nak ikut jalan alternatif yg kena turn right...dia ingat kita bodo sangat tatau jalan ke? mesen tak sedar diri!!

tentangseseorang said...

ceh salahkan putrajaya pulak. salahkan gps ko kak :p

Nizam.Ariff said...

Aku setuju ko beli hoverkraf... sangat setuju. Apa apa pun yang ko nak aku setuju.

Kalau jalan jem, boleh pakai hoverkraf g keje, boleh ikut kerb, ikut sungai, masuk rumah orang pun boleh kut...

zeozir said...

akak, gps tu mmg gler, sini ada lori yg dah terjun gaung, nauzubillah...
kaya la kak nak beli hovercraft! tumpang ek nnt!

AkU said...

eyh..mcm menarik je hovercraft tu akak..yok2..kite borong..

kakpah said...

boli jah, boli. Sok buleh kakpah pinjam.

Eliza said...

jah, good idea. sok2 nak gi soping kat mid valli tak yah redah jem. ko ikut sg kelang jer.

sambil avang carl drift, ko boleh lambai2 ala ratu kat boye2 sg kelang tu.

akak dok pk camnerlah ko nak paking kek porch umah nnt. sangkut kek dinding yo..

Yunus Badawi said...

kalau nak sewa boleh tak?

kucingorengemok said...

puterajaya ke puterapaya?

Tijah said...

lazyf
ado dik. kalu xde cer tengok kat court memot


faryn
sapo nak drive? hahaha


heze
boleh...lajak ke batam pun bleh nok


dr
aku syak dia pakai ngv la. tapi...nak isi kat mana pastu ek?


mama
naik kolek cam tradisional bona plak nampak eh


buyuiazliana
kena dik. dia pakai lesen lori nih..


al
kok ateh bukit banjir konfem la giant tenggolam bang. silap2 megi terapong sampai umah. hehehe


ai
yer. gps tu pandu arah tu nok. ko xyah der. ko dah teral jln KL tu

Tijah said...

k.erna
iyo kak. nak2 kat jln yg byk flyover/roundabt sumo tu. tensyen yo kekadang



nina
ye la. kot jln kejap2 gali lubang tutup lubang mmg dier xleh baca kot kan?


zt
hahaa. pastu asik2 la recalculate kan? patut diorang buat s/ware yg bleh trace shotkat blakang2 umah org kan?


ady
hahahah. biaso la. misti salahkan org lain baru best


nizam
hahahaha. tu bukan hovercraft...tu overrr taw sampai masok umah org


zeozir
kannn? agak bahaya gak tu pasl kena tengok main ekor mata je menatang tu


aku
kalu ko jumpa kat mydin bagitau akak yo?


k.pah
buleh balik pilah ikot sungai kan kak?


k.eliza
umang aiii. handa akaknyo imejinasi nih. dah cam perarakan keta berhias plak kan?


yb
ngan ko...sekali pakai aku cas 1k jerr. ok bang? hahaha


kog
ahhhkahkahkahhh. puterapaya a.k.a wetland

tasekM said...

elehhhhh.... dah dia yg salah setting gps tu....





hihihi... saja la aku nk bg sakit hati ko tij. kawan, walaupun baik. tak bulih kasi setuju je manjang. sekali2 kena kasik bangkang!

;P


.

DrSinga said...

ko cuba tukar setting gps tu..
bior dia cakap jawa ke...minang ke...

KAKTINY said...

lekali kalau dh sampai putrajaya tuh, ko jangan puter puter jah.. ko roger roger.. baru senang dpt petunjuk arah.. hahahhahaaaa...

monas2petronas said...

kak jah, ada pesbuk ka? hehehe

julietchun said...

takyah bayar roadtax kan? :P

catz said...

aik,
yang berhormat tijah selalu melawat kawasan puterjaya punn pakai GPS kah?
sudahnya masuk paya..
er..YB Tijah, boleh tak belikan saya menatang hover-hover tuh satu...
rasa nak jln2 dlm paya la..
hihihihiih

NenekPenne said...

GPRS tak familiar dgn jalan2 kat mesia lagi tu....

3rd exit tu kalau hang kat arah pukul 6, hang kena pi ke arah pukul 3.. kan kan kan...

cenggitu lah masa kitaorang kat aussie dulu...mula2 tak faham ontah mano kitaorang poie....

9w2AYG @ amyx said...

gps brand apo?
rasenyer lo garmin ok jer die nyer arahan..lo salah sti die ckp 'route calculation' tok change tempat...

J@J@ / Bini The Rock said...

kekadang GPS saje nak begurau senda ngan kita kak....

terima lah hakikat dgn redha!

kah kah kahhhhh

AkU said...

Diaorang xjual kat Mydin la akak..but..kat Pasar Borong Ah Tet bnyk..kat kepong..

Yunus Badawi said...

kalau ko yg jadi drebarnya jangankan 1K, 5K pun aku sanggup kah kah kah

Tijah said...

tm
ko memang kan. kang aku merajuk kang sapa susah? hahah


dr
"pegi ke potdiksen. naik feri. anda boleh pegi ke dumai" katanya. amacam?


tiny
aku nak rojer sapo weh. ko ari sabtu je ada. hehehe (tadi aku ke spital serdang tapi parking bapak eh payah last2 aku kuar)


ween
ada ween. marilah add saya. hahaha


juliet
yer. sbb bukan kenderaan beroda kannn?


catz
tu la...saya rasa gejet gps saya sudah kena radiasi semasa melalui area dengkil tadi. hahah


nenet
tu la. aku rasa tu jln baru bukak tu. jln asal depan lagi kot


amyx
xde brand. pakai nokia tapi amek sware garmin jer. mmg dia ada recalculate lepas tu. tapi lepas nampak paya la. huhu


jaja
pandai dia bergurau kannnn? tetengahari plak tuuu...


aku
kalu centu...aku kirim 10 dikkk...


yb
betol bang??? haa...aku ingat niii...hahaha