Apr 29, 2010

mami! mami!

yer?

babun itu apa?

(nak ngetest la tuh...)

ohhh! babun tu binatang! dia macam monyet. garang tauu! nanti kita tengok kat animal planet ehhh?
salahh!

alak salah lak?

baabun itu...


pintu dalam base arab la!

ok.
fine.
ada sapa2 boleh rekemen kelas bahsa arab yg 3 bln gerenti pandai?
semakin desperate dah ni!
.

57 comments:

Ms.Lilies said...

ahahahaha....
aku pun kena soal ngan anak aku....peluk dictionary yola nok kita..

Ceera said...

hehehe
lawak sungguh...

kak wos said...

uhuk!

kak wos said...

atas tu.. sengaja batok untuk mendapat tmpt ketiga.
keji.

aku awal2 dah warning anak aku..
jgn tanya soklan dlm bahasa arab, nanti ibu kecit ati.

hantumakan said...

weh, bontot babun merah itu mcm bantal okeh..

aku ingat albab=pintu
ahmad albaaaaaab=ahmad pintu, hehe

Tijah said...

mimi
wuuuu. byk dictionary kena peluk skrg nok. korea pun kena gak...sbb tgh giler tgk kbsw skrg


ceera
haaaaa. tunggu sok anak ko besar. boleh bersedia dr sekrg. hehhhehe


wos
wahhhh. akhirnya dapat top 3 laaaaa. ko kecit ati wos? semlm seharian aku ngan tiny. ko x kecit ati kannn?


dalia
hahahhaa. aku pun ingat centu. al baabun la nok. pintu. kihkihkih

Yunus Badawi said...

desperate nak belajar bahasa Arab takpe jgn jadi desperate housewives hehehe

psst - minggu depan on tak? Tiny kata dia no hal

catz said...

Tijah,
ko join je lah sekali nok dgn anak ko dlm kelas dia. baru le seiring dan sejalan.pastu main soal-soal plak dgn abah cem.
ha-ha. tak kelako.lawak aku tak jadi. ke ke ke

geraugebang said...

ha ha ha... karam Jah, karam...ha ha ha...tapi ko tolong tutup babun tu punya babun tutttt sikit...selambak ki ki ki...

Tijah said...

yb
insyaallah jadi. aku nak kasik ko deting2 dgn tiny plak lepas nih


catz
alaaa. aku tau ko tak poti tak sempat kensel soto tadi kan? hehehe. weh. aku patut sajes diorang kasik telo asin la as side dishes

Tijah said...

k.gerau
hahahaha. kan comfy tu kakkk. ala2 bantal penghias sofa kan??

LJ said...

Hahahaha. Geliga sungguh otak Cem.

DrSinga said...

ah ah ah..
meh calit dengan acik , cem...
Jah..ko nak gi tiusyen bahasa arab ke??
pssst.. kalau aku pun..sure jawab benda yang bontot merah tu!!!

tujuhhariseminggu said...

mantop siut babun tuh... :)

mugiwara said...

cem, terbaek!!!

ladang mana mari nih?
hahaha~

Yunus Badawi said...

ok on. Rosmeri chicken utk aku jgn lupa

~Kak AZZ~ said...

wahahahahaha... lopeh ni kono boli kamus arab la pulak... Ehhh... ado koo... hehe...

kak Erna said...

ha ha ha..makin pandai cem mengenakan maminya..

afiq said...

dah. kelas 3x seminggu. yuran pendaftaran rootbeer float.

al-lavendari said...

kalau ada, abang nak join sama. boleh ?

Dayah said...

Salam Kak...

huahuahuahuahua... bagus cem ni...
akak apo laiee x g ambik kejap kelas ngan cem.. kekekekeke..

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

akak buat lawak ape ni kak? adoyai cem2...dah le tengah lapar ni, boleh pulak melawak camni? kahkahkah...

IBU KUMBANG said...

hehehe! aku pun desperate jugak ni, anak aku pun blaja bahasa arab gak, siap heran lagi apasal akutak tau... tertekan nichhh!

h a n i e said...

seb baik akak tak tunjuk gmbr ni kan..

"haaa,,ni la babun..."

hahahaha..

adibah said...

nok, kalo pintu petiais besar namanya apa dalam bahasa arab?

bigbaabun?? ekekekekeke

AZANI said...

salam tijah
lama tak gelak ni....kah kah kah....

al-lavendari said...

ada tak gambar babun tu dari arah depan ? kalau ada tolong gantikan... silau !

Tijah said...

LJ
wahhh. lama lu tara mari dik. hehehe. pekaborr?


dr.singa
kannn? tu ah dulu kita skolah xde lak silibes cam budak2 skrg nih. mencabar tul la mak2 skrg.


7hariseminggu
bumper power. hahhaa


mugi
ladang mano laie. hahaha


yb
uti canai banggggg. uti canaiiii


k.azz
ado skrg ni. tapi yg ado gamba2 tu la. 4 bahaso ado dlm tu temasok jawi moh


k.erna
lotehh kakkk. lotehhhh. heheheh


afiq
felot jer? nasib baik. ko kalu nak chengho siler rojer mami dibah. wakakakak...

Tijah said...

al
buleh bang. nanti sy survey kan. tapi xleh makan otak lembu ah 3 bln tu baru cepat hapal...


dayah
isk. akak kena rejister kelas dewasa. tak feminin ah 1 eklas dgn cem. wakakaka


hidayah
ontah la dik. lawak kekenyangan kot. post n3 lepas makan nasik tadi kekdahnyer


ik
hahaha. aku pun nokkk. siap marah2 tu kekonon malas nak jawab. walhal tatauuu. nasib baik la apak eh dulu skolah agama.


hanie
kalu tak misti lagi malu kannnn?


dib
esbokbuunnn. wakakakaaa....


azani
golak la banggg. jgn sodeh2 tak elok. heheh


al
ada. tapi sy saja je pilih gamba tu. wakakakaa...

ashley said...

ainun = mata
uzunun = telinga
anfun = hidung
famun = mulut

.
.
.
he he he..cikgu tadikaaaaaa

Tijah said...

k.ash
baiklah!

(tijah tertunduk2 sambil menyalin atas ketas A4)

lupekanje said...

pendekkan cito, mami..sila bajar basa Arab dan basa satu Mlsia.

Kalu salu makan nasik Arab, Insyaallah ...lidah ngan otak senang bajar cakap arab... cairrr weyyhh...
hehehe..
*saper tah ngaja fetua nih..!!

Acik goma bisekut Arab yo..tu pun dah dpt gak berkat bahsa Arab seksikit..

kakngah said...

ank aku pun sama la.. baru smlm tny terjemahan bahasa arab. sebbaik ado bapak bokeh student skola ulu gadong.. slmt omak eh....

sheila said...

OOO babun ko?
abih yg dlm cito P. Ramlee tu apo pasal dio sobut Albab?

kucingorengemok said...

aku boleh ajor ko jumjumatun :)

[tengkorak]

Tijah said...

acik = ahmad
kok centu mlm ni kono la cari kodai makan arab damsyik yg kek senawang tu. huhuhu


k.ngah
tu la kan. apo kato kito anta yo bebudak ni poie maahad? huhu


sheila
samo la tu. al baabun = albab = ahmad albab


kog
hehehe. betul ke tu? aku adalah curiga nihhh...

Catwoman said...

Salam Tijah.....

Owh so brilliant one la itu Cem!!!
Pandai dia kenekan ko, Jah....

:)

tasekM said...

aku siap beli kamus bi-bm-bahasa arab-yang ada gambar. senang. kalau tak jenuh nak ngajar tu jah....

ha ha.


.

Tijah said...

ketwomen
makin hari makin terbelit omak eh nok


tm
bernas tu. kalu xde gamba pun susah gak kan? takkna nak gugel plaks

KAKTINY said...

tahniah cem.. bawak mami berfikir sebelum menjawab.. hahahaha!!!...

(tu ler tij, ko baca dari sudut bahasa malaysia, sekali cem kuar sudut bahasa arab daaaaa....kekadang kita ni mmg kena "baca" dari banyak sudut, baru tau yg mana betui mana salah.. kuang3x...) hikhikhik..

bila date nk deting nih oii??.. aku nk apply cuti.. TAK PERCAYA AKU BULEH DUDUK "KEJAP" ngan korang ni weih.. baik aku amik coti..

... utk YB.. roti canai jeeerrr kan tij kan kan kan... TARAF ke dia nak makan carbonara ngan rosmeri chicken???.. werghkahkahkah...
(tu ler, main sgt ayat TARAF2 ngan aku.. dh dapat BAHAN!!!... kehkehkeh - ampuun YB..hihihi)..


note: KAK WOS... bila nk lepak umah hang nih weih??!!!... pot luck jom.. pot luck.. hang sedia pinggan mangkuk ngan ayaq jeer.. hihi..

shija said...

wakakak..nok!apo laie..soh sazah bukak kelas bahaso arab ujung minggu niek jugak..copek start kelas copek pandai tekau..haha..sok kok dah terer leh pakat ramai2 cakap arab uolls...

Lazyf... said...

melerts sungguh ponggong babun itu...hahaha

julietchun said...

mesti cem tekejut bila ko nak tgk babun kat animal planet kan,hahahahah

PUTUBAMBU said...

kalau ada kelas tu kat sekitar KL.. cakap yek.. kita pun ndak..

maklumlah..kecik2 dulu tak sekolah agama..harap belajar kat sekolah keb. aje..

bila anak2 tanya..mmg melopong le dibuatnya..

sib baik le ada kamus depa.. BM-ENGLISH-ARABIC..boleh le faham sikit2...

cik3zza said...

hahaha..kelakarla kak tijah ni..selalu kene buli dengan cem.pandai betul cem menyakat mak dia ehh..

buyuiazliana said...

babun=pintu? bukan albab? ke ni arab american kot...kita blajo arab british..[ade ke..?] hehe!

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha.. bijak sungguh dak cem nih test mummy dia~

NenekPenne said...

uitm ada buat kelas bahasa arab....3 bulan gerenti pandai....

AkU said...

OMG...OMG..!!
nak mik ank sis jadi AkU nye ank angkat la...
hehehe...!!

Yunus Badawi said...

Tijah/Tiny (2T mcm motor 2 lejang) hehehe

Sampai hati korang suruh aku makan uti canai aje wuhaaaa
Takpe janji dapat join korang minggu depan. Nanti aku suruh emak Adam goreng karipap siap2 ngeeee

Abg al-lavenderi pun nak ikut ke? Takyah lah buat kacau daun aje wakakaka

iina said...

Jah.. den raso2 ehh kan.. ekau sedio yolah.. semuo kamus bahasa dunio hehehe get ready before it too late ;)

Tijah said...

tiny
tu la tu kan? sobab omak cem ni bukan cam cacik tiny. sekali mak tanyo keluar segalo nas hadis bagai. kikiki. weh! ko dah sebut chulan yb dah gigil dah tu. tak sabar lak aku nak tengok

cija
ko nak join sekali ko? mak cam maleh yo kok ngan sazah tu. garang tekau kang diluku2 eh dahi ko canoh?

lazyf
merah nyer makngah kannnnn?

juliet
tu sbb dier tak tanya lebih lanjut dah. terus kasik jawapan.

putu
kite pun blajar agama unofficial jer ngan sazah. bahse arab2 ni mmg konfem xde la kan

ezza
mmm...semakin kritikal skrg ni dik

buyuiazliana
eh takkk. babun=albab tu benda yg sama. adala cara2 baca dier. ehhh. mak pun konfius nih

nafiraa
mak dier adalah sedeehhh

nenet
alaaaaa. jauh laaa plak (alasannn)

aku
eh bulehh! jap (tengah kira down payment! + monthly installment)

yb
alaa...karipap je ke? mi bandung ke laksa ke takde?

k.iina
tu la deh. spanish, france sekali ko kan? bukan buleh cayo budak tu dohhh

Yunus Badawi said...

kalau ko dan tiny nak rasa mee bandung atau laksa korang kenalah datang rumah aku. Tak kuasa aku nak bawak benda berkuah tu ngeee

PINATBATE said...

cantiknya babun tuuu.....


bukan gambar babun yg atas,
gambar babun yg bawah tu..

Tijah said...

yb
ala bang. laksa aku dah buat dah niari tadi. konyang dah haa


pinatbate
oohh...tu albaabun....hahahah

mamarempit said...

nk muntah ijo tengok bontot babun itu...eiewwww....

Tijah said...

mama
eleehhh. ntah2 dah buat screesaver tu. wakakakak