Jun 29, 2010

aritu masa kenduri...aji usop ada tanya akak...

"ngah!"

"yo yah?"

"sajen balai pulis terachi dah saun ayah"


"apo lak? ado buek salah ko?"


"tak la. senapang nia ha. umo cocah 65 mano buleh simpan senjato laie. kau nak tak?"


hishhhh!!!
ofkos la nakkkkk!
kecit tapat tangan...
stedium kite tadahkan

eh!
jom la...
jom la main paintball ngan akak...
ko pakai peluru cat...
akak pakai peluru betul...
nak?

bukan aji usop.

tapi ishhh...
aji usop dah pasing senapang.
bila pulak sazah nak pasing piok vision dia ni ek?

31 comments:

kakngah said...

eh jah... aji usop bg senapang incld peluru x.. kok tak.. kau buek wall deco yo la.. eric leong mesti sentap.






memo utk abg carl : jejago... tij dh ado senapang!

Ms.Lilies said...

Kena ada kenduri lain nok br sazah ko lak bab piuk tu

Tijah said...

kngah
yo tak iyo la. buleh buek deko tu. lopeh tu sok kok dapek buru ruso buleh gantung tandok eh sekali kan?

Ms.Lilies said...

Tinggal lak hahaha....br sazah tanya...haaaaa br btl

Tijah said...

mimi
tu la tu. aku rasa dia nak tunggu kanuri lenggang perut la. kihkihkih

Yunus Badawi said...

aku selalu lalu kat terachi tu. nantilah aku tanya sarjan tu. Mana tahu ko lambat hehehe

h a n i e said...

uishh..dh main senapang pulak..
ekstrem sungguh kak tijah skrg,,

hehehe

husna amira said...

best tu kak ade senapang... heee~

jo said...

boleh pinjam ke kak buat tembak apa patut..?

aNiS tHe BumbleBee said...

hahahaah! uiiii...bestnyee kak tij ade senapang!!

zeozir said...

alahai akak, periuk vision ape klass, x leh tayang kat org, cuba mintak gelang ke rantai ke, arr baru la bling2 mami jarum...haha

kak Erna said...

jah..jangan suko2..bukan sonang pogang sonapang ni jah..tiap tahun kono..ambik lesen la..kono buek pemeriksaan la..tiu yang akak tau la..arwah bapak akak punyo dulu abang ambik..tiap tahun dio kono poi balai rembau tu..urusan senapang ..sebab dia tinggal di segamat...

zonaku said...

ko reti nembak x kak?????

ker abg carlos jer y pandai???
hikhikhik *jgn marah arr*

Tijah said...

yb
mane leh pasing kat org bang. aji usop dah offer aku dulu. hehehe


hanie
tu la. ekceli dr kecik2 dulu mmg suka main senapang nih


hushna
aaa. cadang lepas ni nak cari pistol plak.


jo
bolehhh. nak tembak apa cakap jer


anis
best lagi kalu ada mesingan


zeozir
sazah x beli brg kemas. beli piok takyah bayar zakat kekdahnya kan...


k.erna
a'ah boto tu kak. mmg kono renew lesen tetiap taun. tu yg nak register balai senwg ni dokek kit. kok tak tu tetiap taun plak kono poie terachi cam leceh gak

Tijah said...

zonaku
aku reti. dia laaaagggi la reti. wakakkaa...

zonaku said...

tapi kan.....

cam best kan... meh tembak jap tembak sesapa kak... agak2 bosan tu kan...

kak wos said...

sumpah jah! aku mana ada sebot2 pasal skendel aku ngan kalos dah kan?

jawohkan muncung senapang ittew dr idung aku jah!

Yunus Badawi said...

apa kata kita kongsi pakai senapang tu?

Takkan aku nak pakai pistol air selama2nya hahaha

shija said...

wah!dapek snapang uolls..leh la buek tembak tupai n buwong kek kobon ulu bondo nanti nok!buwong leh buek goweng belado,tupai lak leh buek ghondang mo maman..ok tak gek eh?.hahaha...

momguess said...

den senapang kalau bagi
den abik
tapi vision tu kalau xbagi pon totap den ngendeng nakkkkkk

Tijah said...

zonaku
hehe. bahaya la ko nih..

wos
nasib baik ko ngaku cepat wos. nama ko mmg dah kena senaraihitam
dah nih.


yb

hahahaa. ko main je la pistol air tu bang. tak bahaya sgt...


cija


mano buleh. burung ko tahan mo jaring. kok tembak kang betabor peluru dlm daging cano kok tekunyah tu...


momguess
a'ah kannn? tapi kalu buat2 terambik kira ok gak kan?

Lazyf said...

pehni leh la akak kojo part-time jadi sekuriti gad kek bank...hehehehe

Tijah said...

lazyf
mano buleh. caner akak nak bergaya dgn tudung ariani...

s@yangh@sni said...

aji usop?????
pokcik jangan cayo kek kak tijah nie..
karang masuk muka depan surat kabo ler gamaknyer...

nanti sedekah piuk visen tu kek saye bolih...

CikChelsea said...

akak,
abah den dh umo 73 tp bulih yo renew lesen tetiap tahun. senapang patah jugak. dl ada jugak niat nak take over senapang tuh, tp nih dah dok KL, punah dah harapan :')

PUTUBAMBU said...

jah..piok vision tu kalo ko tak ondak..ko kasi kek aku eh...!?

senapang aku taknak...

Tijah said...

hasni
takut tijah mengamok la plak yo tak?


cikchelsea
mmg buleh tapi makin lama makin byk requirement dia nak buat medical check up sumer. tu yg dia malas tu


putu
isk mano bulehhh. dah lama aku aim tu. heheh

tentangseseorang said...

leceh kak ada senapang nih. sungguh. ko nak berjalan pun leceh. nak hantar ke balai polis senapang tu.

Yunus Badawi said...

mahunya tak bahaya. Aritu aku tertembak emak Adam, terus jadi budak tu hahaha

imanamani said...

huii...biar bonar cik tijah... main paintball guno sonapang cam tu...

kalau den la di ajak... duo2 bolah la tangan pogang bendero putih...

Tijah said...

ady
eh tak jugek. senapang tu leh bawak pegi mana2 as long as ada lesen. pastu bwk senapang jer la peluru tinggal umah. or viceversa


yb
iskkk. centu sekali. harus dipenjarakan sipenembak itu ye? kahkahkah


imanamani
kalu centu ko dok tepi tolong jaga peluru je la eh? kihkihkih