Jun 27, 2010

cool

lets baca uols!

tetengah blogwalking tadi tejumpa nih.
2 thumbs up adekmanes!

cool kan?
cadangan...boleh tampal di 7-11 atau mana2 kedai 24jam.

dan...
adalah lebih efisyen kalau buat blog khas sekali...
tajuk - "senaraiperampas.blogspot.com"

so...
sapa2 yg ada prospek...
boleh post gamba perampas itu disana...

dan para isteri...
boleh ambil tindakan susulan seterusnya ya...

mana nak dapat gamba?
haaa...
mari sini akak ajar...
bukan susahhh...
akak salu gak buat keje2 magnum PI utk kekawan nih...
it's free...fardhu kifayah gittew!
hehehe!

amacam?
ada brani?
sapa nak jadi presiden sila angkat tangan?
.

36 comments:

Hezesuze said...

wah zaman da berubah kan....huhu
macam2 cara leh buat....

joegrimjow said...

erk
da berubah itam

Tijah said...

heze
yaaa. what u give u get back konsepnya kannn?


joe
hehehe. begitu lah hitam putih kehidupan dik.

h a n i e said...

pehh..dh mcm konsep "ni la gmbr anak saya yang lari dari rumah"

akak jek la jd presiden...we'olls akan vote punye..

hehehehe

AkU said...

erk..nasib baek gambau i xde..ngeee..~~

Yunus Badawi said...

Tijah for president!

Relevan ke?

Ms.Lilies said...

Wakakakaka....cayala n3 ni...ko dh bulih bukak pi company nok..

al-lavendari said...

tak aci.

patutnya tampal gambar laki dia dan tulis

" sila ambil perhatian. ini laki aku. siapa kacau aku lutu"

kakpah said...

akak tolong tampal gambar je dahlah..

lupekanje said...

errr...hati2 tijah...banyak risiko jadik PI nih..kena ada insurans sesiap..hehhe...

acik vote tijah gak la....iduuuup tijah..!!!

Marina Monroe said...

Salam Tij, Emm...pada aunty letu laki sendiri lah..sebab main kayu tiga. Macam mana nak jaga pompuan2 jalang? ramai tuh..jaga yg depan mata lah dulu..he he he

Nizam.Ariff said...

Jah, aku mulakanlah kempen ko nih ek?

Tolong.
Jangan goda aku, aku dah ada seorang beristeri...

Amacam, set?

Tijah said...

hanie
ahahhh. ko dah ckp centu lupe lak aku. leh tampal kat balai polis skali. hehehe


aku
bak sini gamba selai...


yb
aku kasik bendahari cukup ah bang. aku kan suka pegang duit


mimi
eh takk. ni kira extra service utk client nih. spesyel ejen nyahh. hahaha


al
mana leh tampak gamba laki sindri bang. kang x pasal2 kena mandrem. hehe


k.pah
cam poster pilihanraya ek kak. ok. akak amek area sek 3 yo?


acik
ado cik. dah insured dah to the max espesyeli mulut. heheheh


aunty
gamba ppuan tu utk peringatan aunty. tapi utk laki plak...kita pancang dia kat kayu kaki 3 tu. hehehe


nizam
bagusss. bagusss. bapak2 sekaliannn. sila contohi org ini...

NenekPenne said...

aku patut buat mcm tu tau..
dulu penah nak buat tapi aku tak ada gambar yang clear laa wey
nak dapat gambar clear tak tahu cemana
tu pasal aku asyik merewang jer kat kelana jaya tu
once aku dapat gambar muka depan betina tu, semua rumah yang ada post box aku akan masukkan...
tengoklah nanti...
kalau dia nak saman aku, wahhh silakan dengan hormatnya..

ooh tetiba emo..ha ha ha..

Tijah said...

nenet
kalu ko kekurangan manpower sila rojer aku. aku ada raaaaamai kuncu2 diserata negeri. kihkihkih

SyimaSyaz said...

bagus tu.....

aNiS tHe BumbleBee said...

kih kih kih! dulu pernah terjadi kt tmpat stadi sy.tp lelaki yg buat gitu kt ex-gf die.dia tulis,awas,pisau cukur!

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Pergghh! Best! Best!
Amalan mulia sila2 wahai para isteri2 .. kekekekeke..

Kita liat siapakah next person.. kekekeke

Tapikan.. sebelum buat sesuatu seperti itu.. apa kata telek diri.. mungkin ada kurang.. ohhh jgn serang saya! hahahahahaha.. betul ni akak2... manalah taw.. kita kan manusia biasa.. sentiasa buat salah.. sentiasa alpa.. sentiasa rasa diri betul padahal kita ni perempuan bengkok.. kekekekeke.. meh kita lurus2 diri meh.. ^__^ huhuhu..

Hat yg gatai2 merenyam tu baik pi anyam tikar x pun ketupat baik juga! hahahaha... sungguh buat bisness dpt gak duit .. kayo dgn duit hasil usaha halal taw!

oh .. akak.. maap yer.. terbebel panjang.. kekekekekeke..

adibah said...

aku bleh jadik presiden. :D


aku paham sangat dah nok.. belajar dari pengalaman.. huhu

Tijah said...

syima
oh. kawen jgn lupe ajak aa. hehe


anis
ya. boleh juga diapply begitu. kalu lelaki boleh tulis "awas! dia kuat meraba""


dayah
yer dik. moralnya disini...para suami, hargailah isteri. para isteri, sila muhasabah diri dan para jalang, wocaut..hargailah leher anda. kihkihkih


dib
orait nok. ko menang tanpa bertanding. hehehehe

jo said...

wah...ganas...ganas....
haha...tapi aku suka!

tasekM said...

taktik ninja mengaburi mata carlos je nih....





amacam tuduhan aku tij...? (apakah tuduhannya lu pikirlah sendiri...)

ada rasa nak menikam....? hahaha...

:p



.

PUTUBAMBU said...

ishh..malunya..

Sellynna said...

kak tij.. i sokong buat gitu..

napee la takdek idea masa kena camni dulu..

mamakmuda said...

Salamm...Kak Tij!! Ho..hoooo!! Lma aku x skodeng rmh ko, tetiba plak tuko cat itam? Gothic kerrr? Hah!! Ko nk jadik PI pullok!! Ho..hooo..naseb aku x kawen lg... Kalu gambo nenek aku ko nk x? Bkn sbgi prampas..but org mati yg ilang!! Gambo prampas kpl teghobang ko nk?

gadis comel said...

kak jah oiii..

hg amek la jawatan presiden tu.. bg aku jawatan naib presiden dah laa...

hehe.

kucingorengemok said...

kenapa aku terbayang ko memagnum-pi di sebalik topi besor dan cemin mata besor ala² kak uji gitu?

momguess said...

jah...
bukan setakat perampas laki org jer
kalau perampas tunang org pon ko agak2 blh tak aku tampal muka betina sial tu mcm ni?

ni aku nak mencarut nie!!!
astasfirullah..ape aku cakap ni
insap japs

Tijah said...

jo
mari mengganas sama2


tm
ko ni kannn. suka la cakap bunga2. meh esemes mehh...


putu
aaa. jgn biarkan gamba bersepah2 taw


sellynna
uik penah kena ek? xpe. next time kena lebih berhati2 dijln raya


mamakmuda
ye la. lama x dtg kan. sapa la aku. huhuhu. org dah mati buat apa lagi mana nak cari. choiii ko nihh


gadiscomel
orait bebeh. amek la...:D


kog
njappp. weh..kita sebaya kan? hahaha


momguess
boleh sajaaaa. asal namanya perampas walaupun dia sekadar merampas kucen belaan ko...

MY HEART said...

kak tijah,

saya pun macam nak buat entry tentang ni. so saya link kan url kak tijah (blogger yang saya blogwalking & jumpa berita tentang ni) dan juga link CPM (entry asal tentang pekara ni)dalam blog saya heh..

boleh x?

Tijah said...

myheart
boleh dik. aiman x kesahh. heheheh

zuzie's life story said...

haha...haiyooooo....bahagia betul lah bila singgah kat blog cik jah nih...mcm2 ado...tq kerna menceriakan hari2 den...

Nashays said...

terbaekkk

s@yangh@sni said...

ko ler presidentnyer kak tijah woiii...

aku tumpang bahgia jer...
eh..eh..boleh ker??
sendiri konpius...

al-lavendari said...

nak tunggu entri baru awak nak tampal umpatan kat bawah ni tak kunjung2 tiba. jadi abang tempek sekarang. siapa cakap ni ? baik mengaku !
.
.
.

klep! klep! klep!

kita lagi suka awak dr ayah awak. ehh. maksud kita...blog ayah awak.

(harap2 ayah awak tak baca...:D)

Tijah said...

zuzie
uishhh. xde la hari2 cikjah dapat bergembira cenginih. contoh hari ni tgh sedih ni. sbb x dpt epel pie mcD


nashays
ala. amek link org jer tu pun...heheh


sayanghasni
bolehh. nak jawatan apa? cakap jer


al
alamakkkkk. ok sy ngaku sy tulis bang. (adoi...mana aku nak nyorok nih? misi..ada ward kosong tak kat SALAM?)