Jun 26, 2010

now i know...

[bunyi dari sebelah]

zielaaaaaaaaaaaa!!!

masokkkkkk!!!
mama kata masok!!!
masokkkkkkk!!!

dah dekat kol doblasss niii.
merayau je keje.
apa nak jadi ni ha???

akak pasang telinga...
diam je pulak budak ziela tu...
tak menjawab pun...

then...

bunyi krup krap krup krap...

haaa!!!
habeskan friskies tu...
mahal mama beli tawww!!!

ok.
lepas 6 bln duduk sini...
baru akak tau ziela tu bukan manusia...

isk!

43 comments:

kakngah said...

aku nk bg nama kucen aku fasha la...

Daun Bidara said...

ih ih ih, ingat sapa tadi

afiq said...

mak aku dgn kuceng lagi tak tahn okay.. balik dari makan kt lua die telupa nak beli makanan untuk "anak " eh tuh. balik yo dah buek ayat sodih.."alahai nuneng, mama lupo boto nak boli makanan kau.. jap yo mama ghobuih ikan.." selepas seketika.." haaa makan deh.. sori lah yo.. lupo tadi nak boli makanan kau"..
tak omak sey tak gilo.. mungkin dio sayang bona kek "anak" jantan eh yang seko tuh.....

Akmar Anuar said...

wutdehhhhh.........

HAHAHAHA...sengal!

by the way, akmar anuar likes this! :D

catz said...

errr..glemer eh anak tucen tuwww.
kalau lahir time welkap, sure ramai yang buh nama cristiano ronaldo, Kaka, wyne rooney (kuceng garang), steven gerrade, err..maradona pung oke kan.
:).
ouiks..bilo kito nak merempet kek litar go kart ah??

♥Hernee Nazir♥ said...

wakaka..glamer sungguh name kucing tu..gelak guling2.. ;p

Ms.Lilies said...

usahkan jiran ko nok..
mak aku pun.aritu aku dgr dia bebel2...

"nk apa lg ni...br je mkn...tggu la kjp lg...bla bla bla bla..."

Tijah said...

k.ngah
eh jangannn. nanti kucen ko gatal. wakakakaa


daun
nak kirim salam kat ziela? hehehe


afiq
kihkihkih. siap gobuih tak tahan tu. agak2 kok bawak nuneng masok shushi king maun tak deh tu?


akmar
tijah laik too. kihkihkih


catz
kalu aku ada kucen aku nak letak nama jalaluddin. motip? sbb dia pilihan bernas. hahaha. merempit? aku ok jer tunggu ko la bile. hehe


hernee
misti cari nama kat buku "nama2 bayi" tu kan?

Tijah said...

mimi
sahhhh! ko kena balik selalu pastu kasik dia lebih cucu nok. kihkihkih...

mashi said...

gud gurl la ziela tuh...kuceng yg solehah..xmlwn ckp mama pn...huhu

Huda Ramlee said...

mak aku kasi nama kucin naome.mase tu ngah tayang drama tu kat tibi.nak international jer..mentang2 kucin tu kaler cm mat salih sket.terasa tau yg lain2 (atam, kontot dan yg sewaktu dengannya)..

هدايه يسٓ / Hidayah Yassin said...

kak, kucing kita mak bagi nama siti... kelako sungguh la nama ziela tu. dia ada anak tak jiran tu?

Nurul Aqila said...

hahaahhaha takleh blah, dasat tol la org skang ni. bg name kucing mcm bg name orang dah. :P

Yunus Badawi said...

Emak Adam hampir setiap hari kena buang ta** kucing jiran2 yg entah siapa punya. Mungkin ada antara kucing tu bernama ziela hehehe

dude said...

apa kes ni?
jadilah orang.

Hezesuze said...

dia teringin nk anak nama ziela kot uols...hehehe

SyimaSyaz said...

nama kucing saya tina...asal nama nye BETINA..haha

gadis comel said...

jah,

ai ni mama kepada anak2 cacing dalam perot ai ni...


baby,
say hi kt auntie tijah...hehe.

Catwoman said...

Salam Tijah........

Alahaiiiii.....nama kucen mcm nama maknosia la pulak.

Haishhhhhh.....mcm2 ado la....

:)

~Kak AZZ~ said...

Ko jgn tak tau Jah.. Org yg bolo kucing ni pangai ehh cam polik gak kdg2 tu... cth ehh cm akak ni la... hehehe... siap bisik kek tingo kucing tu, ckp kek dio, jgn poie ghumah org yoo, nnt kono pukul...

akak lak mami....kihkihkih...

kucing lak ado namo mimi, bubu, gapil, kudut, olen, bnyk lg la... hahaha...

momguess said...

adoiiii
ko agak2 mcmane kite nak klafikasi kan nama binatang ngn manusia?
poning den

Kujie said...

nk berleter kt anak....lari dia msk bilik

dgn ko je la cik cing....

~z13L@D@L@Dy~ said...

ok..nama sy ziela...at least diguna pakai utk bntg kesygn nabi..huhu

Lazyf said...

parah da tuh...kucing namo Ziela...hahaha

AZANI said...

aku nak panggil tikus yang selalu korek tong sampah aku..cik siti...

AZANI said...

salam tijah

jo said...

ko ni memang kelakarlah kak!
adoi....

NenekPenne said...

ha ha ha...
kelakar..

SUTINAH ya ini SUTINAH said...

kak tijah ni bengonglah..ari ari buat saya gelak. hahaha*bukti gelak*

hatim a.r said...

mesti nama dalam ic kucing tu ziela jalil kan?tak pun ziela bakarin?saya nk namakan kucing saya noorkumalasari lah.kasi celen jiran akak

al-lavendari said...

serius cakap ni .. ziela tu nama anak sulung saya. boleh tak awak cakap kat dia supaya tukar nama anak rimau dia tu.

kak Erna said...

jah..tang ziela tu..akak bolih terimo lagi..tapi tang mama tu...aduhai..bolih ko manusia beranakkan haiwan...

kakpah said...

hahahaha...
takleh bagi nama canggih sikit ke..

Tijah said...

mashi
yer. baik budaknya ziela tu


huda
naome? naome kembel ko? kok centu golap la kaler kucen ko tu? hehehe


hidayah
tak pasti la plak. tapi mmg salu la dengar dia terjerit2 nama ziela tu


nurul
haaa. kat umah MIL aku kucen2 sumer nama football player. hehehe


yb
ko jgn biar umah ada kawasan berpasir bang. mmg suka jer dia berak kat situ


dude
xde kes apa. kucen nama org jer


heze
mungkin la kan uolss...


syima
wakakakaa. siap ada nick name lagi kan? cam kat ym plak...


gadiscomel
haiiii babiesssss. (aku pasti cacing tu ade lebih dr 1. kihkihkih)


zyma
biaso la tu. tompok, putih, hitam...dah tak in nama tu skrg

Tijah said...

k.azz
siap bisik? kihkihkih. tu yo tu. tapi kucen ni paham kan? pandai deh donga ckp kito kekadang tu


momguess
skrg ni xleh dah. sama je. asal sedap bunyi belasah je kot


k.jie
kannn kak? janji dapat release tension agakyer kannn?


ziela
hehehe. tersama lak nama kan? misti kucen tu comel dan gebew agaknyer. nanti senang2 aku tangkap gamba dia


lazyf
diorang pun nak gak merasa nama glemer


azani
salam bang. cik siti? alaa...tu dah biasa bang


jo
klakar jer kucen tu kannn? :D


nenet
kisah benar ni nettt...


sutinah
apa bleh buat dik. tapi ada hari kekadang akak stress gak


hatim
panjangg na nama tu. nick name dia apa? sari? noor? atau kumala?


al
hehehe. tak berani bang. sbb jiran saya muka garang.


k.erna
panggilan manja jer tu kakkk. nasib baik dia tak cakap "ko tak tau ker mcm mana penat aku beranakkan ko???" adoiii...


k.pah
kok kucen parsi maun lotak namo daniel tu kan? kihkihkih

ashley said...

uiiittt....
skodeng jiran ke?
.
.
.
kannnnn...

Tijah said...

k.ash
tak skodeng kak. pasang telinga jer. kihkihkih

AkU said...

hampeh tul...cisss...hahaha..

Hidemichi said...

ziela yg ni sexy tak?

Tijah said...

aku
saya tak tipu bang


hide
seksiii. dia teral catwalk wooo

tujuhhariseminggu said...

uih... ziela.... terbayang2 macamana jelita nye kucheng tuh.... :p

PUTUBAMBU said...

hahahhaa...!! sabar je lah

Tijah said...

7hariseminggu
ziela jalil? tarzan rimba? hehehe


putu
yelah kan? sabar je mama ziela tu