Jun 5, 2010

keputihan

kening sudah macam mawas.

so tadi lepas lunch bersama kakakipartunggal (kit), akak pun pegi la membenang di sebuah salun kepunyaan seorang indiana...

akak baring...

dia kuarkan benang...

then...

"akka...ini bulan kita ada promosyen vokeh!"

"appa?" (eh otometik tukar tiun)

"kita ada 30% off on silver facial + free steam bath..."

"silver facial?"

"itu facial aaa...vole kasi u punya kulit putih la akkaaaa..."

"mmm...interesting!"

"ya la akka. saya pun buat appaaaa..."

rasa nak gelak pun ada.
ke...nak nanges?

apa kata lenkali kita suh dia refer color code nih.
putih la sangat kau tu kannnnn???

dey!
akka bukan hitam oke.
akka sanben jer...
(nampak sangat tidak boleh menerima kenyataan kan?)
.

39 comments:

A D I A said...

kak, saya tan, bukan hitam.

*nanges*

Lazyf said...

Kak, kulit sayer cekelet, bukan longot...

"nanges jugak..."

Hidemichi said...

jangan marah...kang jadi hijau pulak!!!

zonaku said...

org tu promo jer kak......

sblm tu dia one tone darker tauuuuu......



dia soh akak jd one tone fairer laaaa




*x bek tau.. niat dia baik tu*

afiq said...

wahh mami.. sekinton kite adelah same kan kan kan

Huda Ramlee said...

kak, kasi can la..
maybe seblum code colour dia bawah dari yg ko bulatkan tu..

*peace*

kak Erna said...

jah..apa pun warnanya..jah tetap manis..caya lah..akak tak tipu tau..kalau orang belum pernah jumpa tijah..tengok kehenseman cem tu..cam tu la..lawanya mami cem..

al-lavendari said...

tak baik mengetawakan sesama manusia yang sesama warna kulit .. menosa !

ckLah said...

Renukha pernah kata kat ckLah...dia pun sanbern...he..he...


Oi Jah...tersangkut-sangkut lagi ya nak ke rumah ckLah...
Ellleh...

Catwoman said...

Salam Tijah....

Dulu aku pun pernah m`benang kening gak......mak perit tau,nyah.
Mcm nak t`burai bijik mata mak niiii.......rupanya itu budak belum pandai m`benang bulu kening.

Ceitttt..gelojoh punya itu budak.

:)

Tijah said...

adia
oke la dik. akak akka perchaya. heheheh


lazyf
sudah...ko doworang jgn nanges yerr??? nanti akka kasi gula2


hide
hijau tu aji usop...sbb dier parti PAS. kihkihkih


zonaku
a'ah kannn? tabaik aku buruk sangka. ntah2 betul dier dah improf 1 tone fairer kannn?


afiq
sian kita. sama sekinton dgn meatball ikea kan? lain la mamidib...dier fair & levli mcm salmon kukus tu. huhuhu


huda
ahahahahaha. iskkk koooo. tabaikkkk okeeee....(tapi aku nak gelak jugak)


k.erna
opppsss...ni yg sey sogan nih. ado manih cam pokok rambutan yg akak kasi aritu tak kak?


al
menosa eh bang? baiklah. saya insaf sekarang. (hehheheee. golak lagi dlm hati...)


cklah
wakakakaa. renukha glemer eh skrg? dah ok sket chego. cuma kalu pki bband mmg slow...kalu kat wifi ekselen mmg laju sy pegi...


ketwumen
hahahaa. aku setakat ni dah jumpa 2 tempat yg agakoke kat sbn. dulu dapat trainee. cam nak tersiat kulit rasa kooo. saket giler...

kakpah said...

sian budak tu kau golakkan..

Nizam.Ariff said...

nak putih lagi, pakailah selimut..

selimut putih... la la la la

momguess said...

jah...
kulit den 2 tone
camno?
hehehehe

Tijah said...

kpah
abehhhh. berio2 bona claim dio pun dah lamo buek fesyel tu. tu yg tak tahan goli bona ati tu kak...


nizam
ye la...aku paham tu. hahhaha


momguess
misti muka dgn leher lain kaler ni kan? aku pun 2 tone siap ada line sbb tudung tu

tasekM said...

kita sama kaler, kan..?

mmg sanben!
sungguh la haih....

:p


.

Tijah said...

tm
tak aihhhh. ko putih per. mana ada sanbern cam aku. aku dah masok kategeri hangus dah nih

NenekPenne said...

dia belum abes treatment lagi laa tijah oi... tu baru proses memutih tu... hak hak hak..

Eliza said...

Jah, kalu nak lagik putih guna kloroks..hahaha...larikks...

Tijah said...

nenet
hahaha. misti ada lagi 20 session x abes tu kannnn?


eliza
klorok tu kira last option. kalu x putih jugak...bleh munuh dirik tu. huhuhu

ztzett said...

apesal hantar mesej kosong?

rindu yer?

ke nak ajak kite pegi buat silver facial sekalik?

tujuhhariseminggu said...

huhuuhuuu... ingat apa je yg keputihan tu... :p

tentangseseorang said...

ahahahahaha. ye ye ko sanben kak. ari-ari ko sanben.

My_Aqeelah said...

hahahaa...best..best. lawak terrhebat pagi nih. thanks kak tij buat ku ketawa pagi nih!

Desert Rose said...

Kah Kah cisss Teej, sungguh cisss cerita ko nehh.*kutip balik serpihan usus yg bertaburan sb gelak kuat sgt*

Aku terus teringat 2 orang classmate aku masa Form 3, Seorang nama dia Saraswahty lg sorang Thilagawathy (bukan nama sebenar), mereka bertengkar akan siapakah di antara mereka yg dikatakan hitam manis nokk, ko tak rasa kecit je hati aku yg neh , walaupun aku tak la putih melepakk tapi bolehlah nampak kalau malam2 aku pakai baju hitam kan, depa 2 orang tu??? susah nak cakap lah. Tapi mungkin sejak ada krim Silver Facial di pasaran mingkin mereka sudah segebu Zizie kot la ni, patut la aku tak jumpa dlm FB

Tijah said...

zt
aiyo. bila masa aku antar nyah. ni misti tertekan kot ni. ko kan nama z last skali...


7hariseminggu
errr...patut pemutihan ekk??


ady
yer la...aku tau ko putih...sbb byk mkn telo asin kannn? hehehehe


aqeelah
mana ada lawak dik. rasa nak nanges ok dengar indiana tu ckp cenggitu...sentappp..


dr
wahhhkahkahkahh. sungguh la berani mereka mencemar kedaulatan ko bukan? ehhh. kalu ko ingat ic no diorang mari sini aku cek..ntah2 salah sorang tu yg keje membuat facial kat tempat aku nih. mana tau kan?? kot dgn cr tu diorang dapat facial percubaan free??

gadis comel said...

sekinton sy ala2 nescafe letak coffeemate 5 sudu besar, cmne ek nk refer sekinton code tu?






(tak itam, tak putih)

J@J@ / Bini The Rock said...

wehhh! kak..

mgkn masa tu blom blom melalui proses pengelupasan kot, cer 2-3 hari ni ko dtg lagi tgk dia kak..ntah2 dah macam Pek Jing...

x)

KV said...

adei jah, mmg lawak ah. Aku gelak sorang2!

PUTUBAMBU said...

wakakaka...sunben yek?

aisey..hitam lagi lah kita..
hitam manis..

hitam manis..oh hitam manis..
yg hitam manis..
pandang tak jemu..pandang tak jemu..

sheila said...

kakakakaka...

mama den suko ckp camtu kak..

ayat eh berbunyi begini
"eh, mama tgk ko dah putihlah"...hohohohoho

kasilah can kek mama den nak ckp anak eh yg "mondung berarak kelabu" ni putih. Dio teringin gak eh nak anak yg putih2...tp apakan daya..tulah sapo suruh kawin ngan org yg "mondung" gak. matilah kutuk omak sendiri

cikhajar said...

akka.. gelap itu satu cabang keshantekan tauuu..

terasa ai yg kelabu ini.. berusaha taw nak berkulit putey..supaya tak pelik sgt bile pakai eye shadow pinkkk..

tk caya.. tgk laa profile pic aiii

DrSinga said...

hahahaha....
psst... ko tak gelap...ko sawo matang!!!
yang ko tengok tu... dia 'selepas'!!!
kalau sebelum... mau ko kena suluh baru nampak dia...

KAKTINY said...

tak kisah rona apa pun.. yg penting.. MANTOPP nok!!.. kahkahkah..
(apsal aku cam buat ayat terpesong akidah je nih???.. huhuhu... hahaha).

4 hari training dh macam terpisah ngan dunia luar plak.. hahahaha...

CikChelsea said...

trim kening kah? haram kak di sisi agama..huhu. jgn marah

Tijah said...

gadiscomel
kalu kofimet 5 sudu beso..maksudnyer cerah masa depan tu. hehehe. takpe. walo golap tapi manis tatap ada kan?


jaja
a'aah la. cepat na buruk sangka kan? ok. ok. lagi sebulan akak pi tengok blk budak tu...


kv
yolahhh tu. weh. byk giler pinggan ko kan? pass aku brg 1 set. hkihik


putu
kite asal dulu putih tauuu. tatau mana silap skrg bleh itam. wakakakaka...


sheila
wakkakkaa. kok tona centu payah nak cari kompek powder tu kan? kang tersilap pilih yg pink laie kelabu asap muko dek eh


hajar
jgn la centu. ko lawa per. cer ko tengok ning baizura tu. ok jer dier pakai kaler lip lap kat mata...


dr.singa
wakakkaaa. ni lagi stetmen keji nih. agak2 dia seblm tu rona yg mana ekkk??


tiny
mantop tang mana nok? hahaha. aku tawuu. aku tawuuuu....lama ko trng patut ah tak bebunyikk. heheh


cikchelsea
tak trim dik. kemaskan jer. sbb kalu kening cam mawas kang menyerupai lelaki plak. haram jugek tu. huhuhu

Sellynna said...

ada gak kes keputihan ni..

pakai fair & lovely.. kunun2 nak cantek cam 'tottt'..

pakai krim time dah pakai tudung, sapu kt area tudung je la..

endingnya,

bila bukak tudung, muka cam tampal dgn badan org lain..

Lulu Junior said...

Tajuk entri ni memang gila gempak. Hahaha. Dia kehitaman masih takde kesedaranlah kak. Hahahaha. Kan muka dah kemerahan sebab gelak. :D

sosevenjo said...

gelak guling2 saya baca entri ni...mmg kelakar tak hingat...hahahhahahah