Jun 24, 2010

to know you is to love you. ewah!

stress management...
anger management...
anxiety management...

rasa macam nak kena pegi la course cenggini.

semlm ada meeting.
bos suruh listkan 10 weakness & 10 strength.
isnin depan nak kena basuh.
baik bos. saya menurut perintah.

dah nama pun manusia kan.
bukan kerbau.
sesekali down. adat la.
tu yg nak kena overhaul.

ok.
sekarang kita tengok weakness dulu.
kita mulakan dgn...
  • susah nak cerita masalah dgn org. suka simpan sendiri sampai kadang2 makan hati, makan dalam. tak bagus nih! tak bagus!
  • can forgive but cannot forget. ni satu lagi. sekali org buat hal sampai mati akan kukenang. terutama dlm relationship. cuba nak lupa tapi susah giler. % of trust akan kurang dan cara akak treat org tu akan jadi lain. hambar.
  • susah kawal perasaan. setakat ni dah 2 org bagitau benda ni. kalu tak suka...muka mmg obvious giler tunjuk tak suka. ehh! tapi saya pandai belakon juga apa. dulu penah belakon pentas masa hari guru. oh lupa. masa tu dapat watak mayat je dlm pentomin "bila izrail datang memanggil"
  • hati agak kering. di sesetengah situasi, saya boleh jadi seseorang yg tiada perasaan. contoh : penah terajang org sbb dia pijak kasut dan kata itu kepala bapak saya. sungguh kurang ajar org itu. saya ingat sampai sekrg.
  • degil. lagi ditegah lagi nak buat. ini hasben sindri yg cakap. hehehe. redha je la ye bang?
baru 5.
apa lagi ek?
kejap nak pikir.
tapi tu la...
kadang2 kita tak berapa nak perasan kelemahan sendiri kan?

weakness korang amacam?

24 comments:

tujuhhariseminggu said...

sama2... yg kedua tuh... its easy to give forgiveness, but still cant let that go... :)

tujuhhariseminggu said...

sama2... yg kedua tuh... its easy to give forgiveness, but still cant let that go... :)

al-lavendari said...

nak tahu kelemahan - tanya musuh.
nak tahu kebaikan - tanya kawan.
nak tahu jalan - tanya posmen.

Pnut said...

tunggu lagi 5 cukup, kang akak mai komen..

eheheh

opss terkomen lak..

eh apsal ko tak balas email aku tijah??

PUTUBAMBU said...

uuuiihhh..weakness kita pun byk...
kalau boss tijah suruh tulis 10..
15 rasanya aku boleh tambah..hehehe

NenekPenne said...

eh eh kita serupa tapi no. 1 tu bukan aku..aku kan kecoh..satu dunia tau kes aku dgn laki aku..muahahahha....

alah dah namanya manusia..memanglah byk buat salah...kalau semua tak buat salah, neraka sapa nak duduk...

Tijah said...

7hariseminggu
susah kannn? maklum la memori baikkkk punya


al
uishhh. nak tahu jln...tanya garmin la bang. skrg gps kan ado.


k.pnut
ni yg takot ni. hahaha. dah balas la kak. kang baca ehhh? wah. cam saspen jer bergusipan kat email plak kannn??


putu
aaa. kasik la contoh. mana tau ada yg sama. hehehe


nenet
wakakakaa. jaat la ko. ko nak dok neraka tingkat brapa nok?

Ms.Lilies said...

hati agak kering?
ko kena tambah moisturizer nok...



jangan mare
:D

jomla deting sblm aku kebabom

Tijah said...

mimi
vaseline? wakakakaa. orait bebeh. ni budak dah skolah senang sket aku nak keje naik KL. aritu kelamkabut sket dgn daycare tutup sama kan. kita g makan eskrem seblm ko start pantang kannn???

Hidemichi said...

poin no.2 tu sama mcm gua. Kalau gua tak selesa mmg ketat je muka. ayat pun dah lain mcm.

atenhana said...

lebih daripada 10. itu pasti.

Akmar Anuar said...

kak, 5 tu sume saya pon camtuh gak..

kak, kte leh jadi geng lah..hoyeee hoyeee

:D :D

Tijah said...

hide
susah la mau pura2 bermuka suci. haih.


atenhana
meh kita listdown kan sama2.


akmar
yehhhh. ada gengggg. jom buat fanclub kat fb

kak Erna said...

jah..boto jah..fogive but not forgetkan..dah macam2 buek kek kito..sonang2 yo cakap..ala..tak kan pekaro kocik camtu pun kau nak ambik hati..kato..e..KOCIK?????dah merato dijajo cerito tak boto pasal kito..kocik...kato e..hish...tak sanggup akak..eh..melalut pulak..kek jah...

NenekPenne said...

aku jawab ni...
aku nak dok syurga...aku tak nak dok neraka...panas ooo..

Tijah said...

k.erna
ontah eh. kocik pun efek eh bosa kak kannn? hati ni sebosa kuman pun kono jago


nenet
ha. kita kasik zakiah duduk neraka ekk?

Daun Bidara said...

kah kah kah,
bab terajang orang tu daun pernah buat, tetiba kaki daun melibas pantas, sapa suruh dia bergurau tak bertempat, esok dia telefon kata kaki dia bengkak, patut ke simpati?... kadang kadang tanduk jahat daun keluar juga

Daun Bidara said...
This comment has been removed by the author.
~Kak AZZ~ said...

kihkihkih... macam2 hal... adehhh....

vagg© said...

alamak.. 4 dari 5 tuh saya ada, ok. last tuh je takde. muahaaahaa.

teruskan lagi kak.. nk tgk yg mana lg yg sama

Huda Ramlee said...

cm sama je kita ni..agknya pmpuan mcm ni kot?
*kelemahan saya-i can be good and i can be nasty too..can't totally 100 persen forgive.mulut mmg ckp xpe,tp dlm hati 'siap ko!'..

Tijah said...

daun
padan muka kan? nak gurau kalu kita2 je takpe. ni main kepala bapak yg tak poti ni. mana tah budak tu skrg. hehehe


k.azz
akak ado tak centu? hehehe


vagg
hehehe. bagus. bagus. buleh dapat anugerah isteri misali nih. hehehe. takpe...sy pelan2 improve plak yer


huda
yezzaaaaa. kesimpulannyer...berbuat baik la pada kita yer? hahahhaah

isabelle said...

weakness no.6 :saya x rasa saya ada weakness

no.7 : kalo sapa kata saya ada weakness, saya luku dia

Tijah said...

isabelle
no.8 : kalu dia luku saya balik. saya sepak dia pulak

kihkikih. bilo nak abes wehh