Jul 28, 2010

budak budak adalah kiuriyes dan kelakar. kan?

status fb skrg?
attacked by jepenis.
u know what i mean?

ok.

semlm last appt di giant KJ.
alang2 dah dekat, singgah rumah mimi kejap.
(utk upacara bermaaf2an seblm beliau ke labour room)

dan seblm pulang...
utk berasa lebih selesa seperti scha...

kita telah minta ijin guna toilet.
utk menukar sesuatu.
seblm tu...
mintak sokabar lama dulu...
utk proper disposal kan?

then...
dari dlm toilet...
kita dengar satu suara curious telah bertanya...

'mama! mama! kenapa aunty tu bawak suratkhabar masuk toilet?'

pastu kita dengar mama dia kata...

'syyhhh!!! nanti dah besar tau la...'

kihkihkihhhhhh...
kita tahan nihh...
kita tahannn...
sampai gegar2 satu badan.
nak gelak kuat2 kang...
umah org.

tapi siriyes!
comelll wohhh cara dia tanya...
sangat curious disitu.

tapi kan...
kita neves jugak ni...
inkes satu hari cem tanya...

'why dedi tak pakai bra?'

kita nak jawab caner?

37 comments:

F A R Y N said...

sbb erk...
nenen kecik?



hahaha

QuTaQ said...

ko jangan...mak pernah tanye kat nenek mak, mak mak, makcik mak (geng gosip) mase mak kekecik dulu, "z*k*r tu hape?" memang pengsan orang tua tu guling-guling haaa..tak terjawab..dah besar baru tahu..haaaaa

rashiD said...

mase kecik dulu,
abah suh belikan mama 'tuala'
gi la beli tuala mandi kat kedai runcit kat rumah tu.
gile malu pastu kene gi pulangkan tuala tu kat kakak kedai, then beli benda yg betul nyer..

"dedi tak suka pakai,
dedi suka **kak je" (18sx sungguh...)

fndrocka said...

soalan tak pakai bra tu kira soalan tahap boleh dijawab dgn senyuman lg..kalau tgh2 org ramai dia mintak nak adik baru..haaa...

tasekM said...

MC dah paham dah tij. nen babah kecik. nen ibu... ah! malas la aku nk cakap. hahaha...

:p



.

makdara TERDIVA said...

alah ckp jer..sebab breast papa tak besar lagi..muahaha!

budak2 kdg2 curious terlebih..

h a n i e said...

curious satu hal..part nak bg jawapan tu..meraban jugak nk pikir..
hahahaa..

Tijah said...

faryn
hahaha. tapi kang dia kata..'atok gomok nenen besa pun tak pakai bra?' haaaa caner?


qutaq
hahahaaa. tu skang aku tgh check buku sains dia ada tak topik2 tu sumer...


rashid
kahkahkahhhhh. tu bleh dediket lagu papa nakal tuhh...


fndrocka
bolehhhh. jgnkan adik baru. bapak baru pun boleh. opppss...


tm
malas nak cakap kan?? maklum la. 'berat' mata memandang...'berat' lagi badan memikul. kihkihkih


makdara
tak besar lagi? kalu dia tanya...'akan besar tak nanti?' hahaha. ko jgn memain budak2 ni jam...bijak tau diorg.

Tijah said...

hanie
kannn? nijam nak jadi parent kena byk tuntut ilmu wohhh.

kakngah said...

tingat aku adam tanya kondom tu apa...
adeh... sentap aku jap!

Hezesuze said...

budak2 mmg ingin tahu noks..
so kita nie yg kene bgi jawapan yg logik gtew...

mottipp daddy pakai bra??

Pnut said...

sile jawab, dedi tak pakai bra sebab tetek dedi kecik, dan tak seksi takde pompuan teringin nak skodeng tetek dedi..

ok dak?

mamarempit said...

dedi tk de nenen...cam mummy...wakakakkaa

Hidemichi said...

'dedi dah tak minat nak pakai...'

Mrs. Kown said...

my nephew baru cakap kat mak dia (yang baru pregnant baby no.2);

"i don't want any brother or sister! and who puts the baby there baba???" *pointing ke perut emaknya*

ha, tak terjawab bapaknya kan.

Ms.Lilies said...

Ko tau nok....sampai ke petang diorg tanya taw....dah tanya kat aku diorg tanya lak kat aciknya hahaha

julietchun said...

aku harap kalo cem tanya ko jawab dengan ringkas,padat & tepat :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hehehe.comel.auntie nak bungkus nasilomak ni hah...opss! :P

Arin said...

alamak, anak pompuan gua ada 2. kompem soklan cepumas ni kena jawab. aduihhhh...

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Mujur x do anak lagi.. anak buah pun x reti cakap lagi... muahahahaha..

Tapi konfem bulat mata nak cari jawapan kan kan kan..

i.am.belle said...

aku kan tijah suka baca majalah dlm toilet bila buat bisnes xD

kak Erna said...

ha haa ha..jah..cem tak kan tanyo punyo..cem tu budak cerodik la jah..dio tau punyo..dedi e samo cam dio

Nizam.Ariff said...

Jangan bungkus guna sotkobar bahagian soal jawab agama lak... guna mukasurat yg ada nombor ekor, tu takpe...

lupekanje said...

harap2 cem dah banyak ilmu hasil dari surfing internet ..so, dia tk payah tanya kat mak dia. Dia just type dekat searh engine google ato yahoo je untuk tau ttg apa2...hehehe

NenekPenne said...

kanak2 itu bijak sebab minum susu dugro...

kakpah said...

kehkeh..
tu tak per lagi jah. kalau tanya kenapa daddy tak pakai pampers macam mummy...

kak wos said...

jawab ler..
"tetet dedi tadek sepan"
buleh?

tentangseseorang said...

Ckp je daddy tak malu. Ahahaha

Tijah said...

kngah
kalu kondominium tu tau la caner nak jawab yer tak?


heze
kalu dedi dah start pakai bra harus la mami lari dr umah kan?


k.pnut
ok. ok. tapi kang pompuan tak skodeng tetet tapi skodeng menda lain plak. haruuu...


mama
wakakaka. nenen tu aperrrr?


hide
abes dulu dedi pakai ker?. amacam?


mrs.kown
hahahhaa. see? bukan salah ibu mengandung kannn? salah bapakkkkkk jugak...


mimi
abes acik dier bleh jawab tak? hahaha. silap dia nampak aku bawak sekeping jer sokabar. patut aku bawak byk leh kata membaca kat dlm tu. huhuhu


juliet
contoh? hahaha. ko misti byk pengalaman dgn anak buah ko kan?


elissmie
nasi lomak brapa ringgit tu aunty? hahaha


arin
haaaa. bersiap sedialah dr sekarangggg...

Tijah said...

dayah
jgn weh. kekadang kang budak lain plak tanya. apa2 pun kena bersedia.


belle
hahahaa. masaklahnyer mak bawak paper sekeping jer. tu pun bagian iklan. ker...acik tijah sedang mencari kerja? huhuhu


k.erna
harap2 eh tak tanyo la. tak pun dio tanyo cikgu eh. biar cikgu eh melopong. kihkihkih


nizam
kihkihkih. tengok2 terbalut plak sekali gamba sazah mashitah tu kann??


acik
huiii. surfing bondo2 centu pun bahayo cik. salah masuk perkataan kang lain bondo yg keluar.


nenet
ohhh. dugro ek? aku dulu susu dumek jer patut la payah nak jawab. huhu


kpah
wuish. tu payah nak explain tu kan? nak kono lukih tiub falopio bagai la sok tu nak kasi paham.


wos
sepan? wos ada sepan tak wos? sais apa ek wos? kihkihkih


ady
mami pemalu la centu kannnn?

ashley said...

I explain..stret to the point!...majoriti anak pompuan.
yang paham dia angguk le..
yang tak paham senggeh senggeh..

zaitgha said...

anak den tanyo masa tgk CSI....mama, air mani tuh apa? ayo ma ayo pa.....terkodu sampai sekaghang den...

Tijah said...

k.ash
yang tersengeh2 tu sok dier misti pi skolah tanya kawan kan? heheheh


k.zaitgha
hahaha. abes tu akak jawab apo? kalu sey la kan. aaa...tanyo la abah kau. hehhehe

Huda Ramlee said...

eh,aku rase soklan ramalan tu penah ditanya oleh anak buah laki aku pada bapak sedaranya.agaknya dia curious nape aku sorg pakai bra padahal saiz lebih kurg sama hahaha.

Trus hasben ai sentap.

DrSinga said...

antie buat sudoku dalam toilet....

Tijah said...

huda
terus sokgi pegi rejister keahlian gym kann? hahaha


dr singa
nasib baik tak..'anti tu tengok nomo ekor ke mama?' huhu

zaitgha said...

den masih sonyap seribu bahaso ha ha ha.....