Jul 30, 2010

keibubapaan

biasa kalau update...

citer pasal test kasut...
citer kuar masok fitting room test baju...
then review citer wayang terbaru...

ada la sesekali citer pasal anak.
tu pun skrip lebih kurang...

pagi saya antar anak pegi skolah. petang ambik anak dari skolah.
pagi saya antar anak pegi skolah. petang ambik anak dari skolah.

ala2...

cikgu suka main bola. hari2 cikgu main bola.
cikgu suka main bola. hari2 cikgu main bola

pastu bila org tanya ko membelog pasal apa...

ko cakap...

ai yem beloging about PARENTING.

huhuhu!
mak malluewww!

saya (lain org lain pendapat la kan...)
mengkonsider parenting adalah pada yg share info pasal...
pregnancy, penyusuan, pendidikan, kesihatan, pemakanan, penjagaan anak2...
dan yg sewaktu dgnnya sahaja.
at least pengisian tu 60 ~ 70% drp content la kan...

oh ya!
ini bukan blog parenting ya.
ini blog belajar bahasa arab.

kita mulakan dgn...

ahlan wa sahlan ya marjinahhh!!!

yg membawa maksud...

ko takyah la kawan dgn budak tu marjinah. penagih dadah tu. aku nampak dia ngisap bawah jambatan aritu.
(eh! panjang pulak translation dia kan?)

note :
plis!
jgn cakap saya jeles yer?
sbb saya jenis tak usik org kalau org tak usik saya.
jadi...
sapa tak kacau saya...
tak perlu la terasa.
hihihi
.

peace!

43 comments:

Yunus Badawi said...

Kalau citer pasal parenting kena mula dari nak buat anak tu hahaha

Yunus Badawi said...

Eh aku oppps saya (sebab awak pun tiba2 guna gantinama saya) firstlah pagi ni.

psst - bila nak keluar lunch lagi? Puasa dah nak dekat ni. Kita ajak kawan2 lain kali ni selain Tiny (dia mestilah ada sekali sbb dia kan rajin sponsor hahaha)

Tijah said...

yb
apolak. kena mula dari wang hantaran la bang. pastu baru masuk bab nikah kawen. hantaran start dr 10 gibu. amacam ada brani?

Tijah said...

yb lagi
aku dgn tiny dah ada date lain bang. hahaha. biaso lahhh. tukar2 selera maa. kan tiny kannn?

tentangseseorang said...

ahahaha. asalkan dia bahgie dah le kak. ko jeles eh eh eh? larik!!!

kakngah said...

ya habibi ya maulana
cabut gigi pakai spanar..

Tijah said...

ady
ada bunyi cam jeles eh? takde la. cuma klakar jer tokleh tahan. kihkihkih


kngah
aaa. bagus. bagus. pantun 2 kerat tu.

julietchun said...

byk ilmu parenting yg aku dapat sejak membelog nih,ehehehehe.

tasekM said...

ni n3 ko nk ngate ke sape ni tij...? hehehe...



.

Ms.Lilies said...

Akakakaka.....aku suka n3 ko hahaha

k.e.r.i. said...

geleng kepala ketuk2 dinding kalau pak arab baca translation tu. LOL

Ms.Lilies said...

Akakakaka.....aku suka n3 ko hahaha

mokjadeandell said...

Salam ziarah cik kiah,

parenting but not for parents,
mothering but not smothering.
Biarlah blog parenting tu ada pengetahuan mcmna nak bersilat bila masaalah membesarkan anak dtg dekat bukan yg tulis cerita ttg lv,lu .Itu tak masuk buku.

Sorry,cik kiah makcik dok tumpang merapu.
makcik blogger suka membaca.

jo said...

ahlan wasahlan ya kak tijah...
aku dulu sekolah agama kak..haha...nak kelentong kunun...

linn said...

blog aku pun parenting apa!

:))

Shifu67 said...

cikgu tak main bola laa.... cikgu main blog.... huhuhu

NenekPenne said...

ko kenapa jah? lain bonar entry kali ini? kalau semua orang sibuk buat blog pasal parenting...sapa nak buat blog pasal makan? kumpat2? kutuk2 orang?? jalan2 ....hidup ni kena variety maaaa.. mcm main laaa jugak kan..kalau asyik patern tu, bohsan jugak kan...

eeeh melalut pulak..sorry jah ter18SX....

momguess said...

jah...
bile???

Tijah said...

juliet
blog ko pun ok. byk tips mcm mana nak hendel anak buah yg bertuah. hahah


tm
ade laaa...hahahah. ceh nak tau gak tuhhh....


mimi
aterrrr. ehhh. blog ko apa tema nok? hahaha


mokjadeandell
yer betul. kalu tak ckp je la 'blog saya tiada motif' kann? btw. ai like ur blog la. nati mau datang lagi.


jo
aiseh. sudah kantoi disitu.


linn
yer. mak tau nok. kategeri parenting sbb ko ada cailfish kannnn? huhuhu


shifu
ohyer lupaaa laaaaa. tijah silap tahun rupanya. hahaha


nenet
haaa. ado la. meh sini den bisik. sok sek sok sek. betul la kena variety tapi harus la menepati tajok khannn? huhu


momguess
nekswik ken?

Mas said...

jah.

Apo kes ni? Mak pun cam penin baca sesuai ngan keadaan mak yg penin lalat ni. HUHU

Mas said...

jah.

Apo kes ni? Mak pun cam penin baca sesuai ngan keadaan mak yg penin lalat ni. HUHU

kucingorengemok said...

saya tak terasa langsung. tapi saya ada soalan *tolong jangan ketawakan kalau terlalu bangang* - mana nak tau siapa link blog/entri kita ye? saya adalah buta IT, maafkan lah saya, cikgu jah :)

aNiS tHe BumbleBee said...

kih kih kih!windu pulak nk tgk cita masam2 manis..[ni adalah contoh komen yg lari tajuk] muahahha!

peej said...

aku pun tak tau nak kategorikan blog aku blog apa. blog personal je la kot.
tapi sesuatu sangat entry kau ni?
pasal siapa? *sambil ketuk2 bahu kau nak tau cerita*

Tijah said...

mas
ehehe. takpe. ko pegi bawak2 berehat jgn fenin2 kepala eh.


kog
http://copyscape.com/
ko try masukkan link ko dlm ni. pastu dia akan kuar sumerrrrrr org2 yg linkkan ko dlm bloglist. cobalahhh.


anis
sini selang sari citer tu kuar astro. tapi citer pramlee ni best jer kan? tak muak2.

Tijah said...

peej
blog ko kategeri 'ada aku kesah??' kan? hahhaha. sesuatu ekkk? hahaha. mari sini dekat2 sikitttt mak nak cer.

mamarempit said...

blog aku...sebarang je..sume masuk...asal aku suka...org lain aku tk dulik...boleh..hahahah

ashley said...

Aku macam KONPIUS habeh ni..
Ni kelas tarannum kan?

peej said...

hahhaa. betul jugak tu. aku mmg memangjang tak kesah aje. bagus. lepas ni kau boleh kategori kan blog kau sebagai," blog pandai mengkategorikan blog orang" :D

muna said...

aik..cam tau yo sapo yang kono ni. haii kak jah..lamo den tak komen, dok baco dendiam yo, hihihi.

Fida Ghazi said...

Kak,

Blog saya mengenai 'bagaimana hendak mengecat jambatan'

Jadi secara otomatiknye..saya tak terasa.

phewwww..sebbaik!

kak wos said...

siapa ittewww??
cooooobaaaa tekaaaaaaaaaaa!!!!
(masih dlm mood pilem jaman pilamli)

GaDis CoMeL said...

sy tak terasa pun.. hihih.


ma'a salamah wa ilai liqa'.

maksudnya: kalau nak pergi pasar malam, jgn lupa ajak makcik salamah.

Pnut said...

sile calonkan saya blog saya sebagai blog parenting, sebab nanti saya akan ajar cemana tukar pampers anak, cemana nak mandikan anak, cemana nak suap makan anak...
ko tungggguuuuu anak aku berak pun pun amek gambar, nak tunjuk cemana nak cuci bontot anak...

pastu aku tulis skill-skill cemana nak bagi anak bijak dan pintar, walau anak aku pun sekolah dapat no.20

ko tak calon aku siapppp kooooo...

hatim a.r said...

belog saya belog parenting.pasal membesarkan diri sendiri

Tijah said...

mama
boleh jer. pastu boleh kata "saya membelog sambil merempit" hehehehe


k.ash
kelas kafa kak. huhuhu


peej
ye tak ye kannn? aku kan teral bab2 kasik tajuk kat blog org nih. huhuh


muna
amboiii. bila citer2 hangat ni baru hang muncul yaa? hahahaha


fida
wow! terpegun nihhh. berapakah kos yg diperlukan utk kerja2 mengecat sempena hari raya ni yer?


wos
ko mmg wos. aku kena provok baru ko nak muncul kannn? nakallll


gadis comel
oh mcm tu ke? baiklah dik. nanti akak catit dlm buku yer. (aku tanya tok guru ko ajar silap...siap) huhuhu


k.pnut
hahaha. bergegar2 aku gelak ni kakkkkk!!! padu sungguh skill2 yg bakal ko pertontonkan kak. baik la. otometik blog ko tercalon dlm ketegeri parenting kak.



hatim
kehkehkehhhh. jadi sudah berjayakah membesarkan diri sindri skrg? atau perlukan bantuan ibu gula sebagai penaung?

Nizam.Ariff said...

Aku harap aku adalah seorang parent yang baik untuk anak aku.

Tijah said...

nizam
ku jua berharap begitu.

kak Erna said...

jah betul jah..kita tak usik orang..dan orang tak usik kita..kenyataan nya diluar lain jah..tak usik tak kacau pun..ada jugak yang nak mencolek kita..

suehaily mohd jiwa aka elly said...

haha.entry ni kalau yg makan cili mesti pedas terbakar tahap cipan punya!!

Nizam.Ariff said...

Wuihh.. ayat komen balas ko pun punyai penataan yang bagus...hahaha

~Kak AZZ~ said...

Bosa boto jarum yg cucuk ko ni kan Jahh... sobab tu ko tokojut... hehehe...

Blog akak...?? Macam2 adoooo... monyetpon ado gakk... huhuhu....

Tijah said...

k.erna
akak tu baik hati. kok sey la kan...org usik sey, mmg sey usik dio balik sampai nangih. kihkihkih


suehaily
ahahhhh. mari kita lihat sapa yg keeenaaaaa. hahaha


nizam
misti ahhh. nak gak blajar menulis cam bang nijam tu kannn


k.azz
hahaha. ado satu kilang kek senawang ni kan kak. ado tulis signboard topi jln tu 'awas monyet melintas' kateh. misti kocik ati pekojo2 kek situ kan?