Jul 7, 2010

kes jenayah terulong (produser filem sila ambil perhatian - boleh box office nih)

siang tadi kan...
kita ade la bz sket buat keje2 runner ni...
tiba2 dapat call dr sorang kawan...
dia cikgu...

"bz tak? teman owang pegi IPD jap..."

"asal?"

"ada parent buat report. bla...bla...bla..."

"ok. jap owang datang. bagi limablasmenet"

oh yeahh!
kita memang sukakan hal2 semacam ini.
kita kan sailormoon?

entah...
selain suka kopi...
kita juga sukakan...
mahkamah.
balai polis.
black maria.
eh tak!

ok.
mari kita masok jabatan siasatan jenayah.

serammm kannn?
takde la.
macam tengok gerak khas je.
amboi! amboi! amboi!
kacak2 belaka inspector di sini ya...
sajeeee je lalu-lalang depan kita.

opsss!
berbalik pada cerita...

jumpa inspector X.
baik orgnya.
klakar.

(inspector, kita nak komplen. kenapa tiada wifi diruang menunggu? bosan tau tadi...)

then...
kawan tadi pun baca la laporan tersebut...

apa pertuduhannya itu?

CUBIT ANAK DI SEKOLAH...

kahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
(jom la gelak sama2. tak best gelak sorang2 ni...)

tak luka ponnnn.
mati jauh sekali...

ala...
kita dulu kena baling duster kat kepala sbb bising...
kena cubit perut sbb sebut mosque sebagai "moskiu"
kena rotan sampai beliang tapak tangan sbb singkap skirt org...
(tic, ko ingat tak insiden kono sosah dgn cikgu maliah ni?)

tapi kita rilekkk jer.
try la ngadu kat aji usop.
konfem dapat libasan tambahan.

stendet laaa...
nabi pun suh rotan/pukul anak/bini utk tujuan mengajar.
ini cuit pun tak buleh...
ko panggil je la cikgu datang rumah mengajar kannn...
takyah antar skolah.

siaaaaan polis...
tolong la kasi diorang task yg mencabar sket.
byk lagi kes rompak, bunuh, rogol nak kena setel kat luar tu ha...
dah korang buat laporan kena la polis ambik tindakan jugak kan.
kang kata tak buat keje plak.

apasal la perangai org ni jam pelik2 ek?

tapi kita rasa...
orang yg buat laporan tu...

OFOTAKFAK TAKFAK SENFENTERFER...

kan? kan? kan?

78 comments:

kasih said...

adehhh...macam tu pon adooo..
patutlah anak2 sekarang banyak yang hancur..

Ms.Lilies said...

Meh sini aku cubit cem....dgn alasan dia cumil dan gebu...ko watla report nok...bleh aku pi balai jap haaa........sok2 anak dia jd setan kat sek br haru..aiyoooo

Intan ~ Nur Azlina said...

alahai.. camtu pon nk complaint ker...

ninaneno said...

agaknye dier buat pertuduhan tu pasal MUNGKIN anak dia citer cekgu tu tak basuh tangan pas berak, terus pi cubit dia...

kot kena alergik teruk kot... hahahhh...

gile kot buat report pasal kene cubit jek. tak luak pun. tak sampai setengah jam kesan kene cubit tu ilang...

patut laa budak2 sekarang ni sikit kurang ajar. sampai nak cubit untuk ajar pun takleh. takleh nak ajar, nak buat macam mana kan?

SUTINAH ya ini SUTINAH said...

haa...kan kak tijah da bebel dah..haha jarang kak tijah bebel melaut nh. kehkeh..bofongokfok org tu kak tijah..ai setujewww same yuh!

aNiS tHe BumbleBee said...

ish ish!mengada2..nasib baik aku xjadi cekgu anak ko.

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Alahai! Sayang sangat kat anak tu! Naik minyak la. Awat sensitip beno amak apaknya ni?

Dunia makin akhir zaman ni.. pelik2 yer kak perangai orang. minta jauh ler kan dari kita.

rashiD said...

toruk kan skang kak.

cubit la,
tanak sakit, takkan dio nak suh ludah lak... (gilo kasar)
macam2...

Budak Lurpak said...

banyak bona maso lapang orang tuo budak tuh.. agak ea mmg suko pegi balai polis.. kiro gempak la dapek buat repot polis..

kalau se jumpo mak pak budak tu,se kato "kecooohhhhh aaa makcik ngan pakcik ni!!!"

~Kak AZZ~ said...

Hahahaha.... Maleh nak ckp bnyk pasal ni... Pandai2 la jago anak memasing...

KAKTINY said...

ye ye.. aku tumpang gelak berjemaah nih.. hihihi...

ko bagik satu libasan skit kat OFOTAKFAK OFORANGFANG yg komplen tuh!!...

(org tu penah tgk citer anakku sazali tak?.. meh aku nk bagi ceramah umum skit.. aku memang feveret bagi ceramah free nih.. hahahaha)..

-majulah polis utk kesejahteraan negara.. hahaha.. (tetiba!) hihi.

al-lavendari said...

ini kali yang ke 18 buat komen. kalau tak lekat juga nak bersara awal.

mula2 nak komen n3 semalam.

1. tolong jangan tutup. sebab abang ada kepentingan peribadi. cuba awak tengok kat sidebar 'sepuluh teratas' tu. bloglist tijah maintain no. 2. kalau awak tutup, merudumlah pengunjung ke blog abang.

2. rate bank yang paling baik tak boleh lawan bank FAMA.

3. suruh anak kawan awak tu masuk polis. masa latihan kat PULAPOL nanti, kalau kena reging, senanglah nak buat report.

sekian.

Pnut said...

lorrr lemau le parent ni..
koser meks tau...
benci aku

zonaku said...

itu mak bapak ker perosak generasi masa depan?????

cubit sket x blh, bak cini nk sekeh skali dua..... harus dia upah pembunuh upahan kasik tembak gamaknya


muahahahhahahahhahhaaaaa

h a n i e said...

hahahaha...cubit anak jek pun..bukan di ong-bak kan pun anak dia tu..

time dedulu...selambe je cikgu belasah gune bulu ayam/pembaris kayu kaler kuning tu..relek jek..xdo lak nk report2 pulis..

:P

kupaslaroren said...

menda macam ni pun polis amek port? adoi

kupaslaroren said...
This comment has been removed by the author.
kakngah said...

hek enna.....

mamarempit said...

pelik ngn parent skang....dulu kena teruk2 ngn cikgu...balik umah diammmmm je...nk mamp** kalo citer kt mak pak...lagi kena nasik tambah ada lah....


stakat cubit je pun...hoh....memang otak tk senter...

suh dia simpan anak dia dlm umah..tk yah gi skolah....budusss....

tetibe emo kt sini

Huda Ramlee said...

ko jgn buat cenggitu ye kak jah..
adoyai kalo dah tak buleh sentuh, ajar sendiri anak kat umah..aku dulu kena cubit sampai terkopek kulit rilek je.sbb tau kalau ngadu pun bukan dpt apa..dpt 'padan muka' adalah.

p/s:aku pun penah kena baling ngn duster sbb berborak mse cekgu ngajor tapi sempat elak hahaha...

Huda Ramlee said...
This comment has been removed by the author.
MrMiEZ said...

Kahkahkah...

Sian polis dapat kes yang tak mencabar kelakian diorang....

Kahkahkah...skali lagi...

kucingorengemok said...

kawan aku kena sumbat kapur dalam mulut sebab bercakap dalam kelas masa darjah 1... aku rasa zaman² tu kalau ngadu kat mak, mau dia tuang brasso pulak! hahaha

MK said...

kak, saya dulu kok org lain kono 2, saya kono ompek rotan. mmg tetiap kali kono dabel yo. tapi sekali pun tak ponah ngadu. sobab eh? cikgu yg rotan tu ayah senirik. hihihi... bih tu nak ngadu ngan sapo? hulur yolah tgn tu..

zuppp zuppp zuppp...adeehhhh

.ieLah. said...

mengarut okeh kak nak repot polis segala..hayyooo!

tapi actually memang mengarut pon kalo tengok report2 suma..
ari tu kucing hilang pon g file report.. menanges aku camni!

momguess said...

adoiii
sapo lah yg tukang report tu?
kesian ank nye dapat makpak mcm tu
meh sini den cuit2 manja

tujuhhariseminggu said...

patot di cubit balik org yg buat aduan tuh.... :p adesssss...

ain (sweet thots) said...

dah putus skru ko po org tu? patut la cikgu cikgi sekrg leh sakit jiwa, psl murid2 dh tentu lah. mak bapak pon suke msuk campor hal remeh temeh camni. xtau den nk ckp apo dh.

julie^beth said...

nak join gelak la kak. ntah2 polis yang tuliskan aduan tu pon nak gelak kot.

Daun Bidara said...

setakat cubit apa la sangat, dulu daun kena ketuk dengan buku di kepala tetiap hari, kuat tu rasa bergegar, libas dengan pembaris panjang sedepa, diam je tak de report

Lazyf said...

OFOTAKFAK TAKFAK SENFENTERFER...

Otak Tak Senter ek Kak Tijah Sailormoon?hehehe...

tasekM said...

mengada. cubit sikit pun tak bulih....

aku nk cubit blogger... kalau dia buat hal gak nari..



.

Mrs. Kown said...

gedik ah parents cenggini. they probably should check on the kid dulu, tah perangai cam jembalang tanah kat skolah. kat rumah memang la kadang2 pijak semut pun tak mati. aihh, manja kan anak sampai terlajak, cubit pun nak report polis. pape je

DrSinga said...

apasal ko gi singkap skirt orang Jah?

julietchun said...

ibubapa mithali nih :P

Teacher said...

sapo suruh kau singkap skirt chin lian.. kan dah kono.. mustiazah lopeh woiiii

chai n tea said...

eceh takat CUBIT ANAK DI SEKOLAH pon leh wat laporan jenayah ke?

adakah anaknya cedera parah sehingga x dpt mkn minum ataupon menjalani kehidupan seharian seperti biasa setelah dicubit?

ataupon anaknya mengalami sakit yang pelik akibat di CHUBET oleh gurunya?

apa la sgt takat kena cubit pon nak wat laporan polis, buang masa je

kalu xmo anak kena marah, cubit, jentik sila letakkan 4-5 org bodyguard untuk dia di sekolah ye

tentangseseorang said...

aku dulu kalau kena tibai dengan cikgu, tak berani punya report kat abah aku. kalau report dia dapat tibaian tambahan.

OFATAKFAK TAKFAKDAKFAK

@yue said...

adus..

CUBIT kategori jenayah ke eh..

lemak tol la mak pak bdak skng..hurmm...x terkata dh ai kak tijah...

NenekPenne said...

mcmmana laaa anak tak jadi kurang ajor la ni..
mak bapak pulak salah sikit report

aku dulu jah, mcm ko, kena baling dgn duster
kena berdiri atas meja dari awal subject english tu sampai abis sebab tak reti sebut 'chalet'.. kamus kata 'shell lay', kita sebut 'cha let'...ambik semua orang berdiri atas meja...
kena jemur tengah panas pun ado sebab bising...

tak heran pun, tak report kat mak pun, steady jer...

sekarang, cubit sikit pun nak merepot... kang aku report kat polis pasal parent suka merepot cemana? ha ha ha

cikhajar said...

aku kene jemor tengah ujan siap guruh berdentum 3 kali baru cekgu kasik masok.. lepak jek jadik manusia...

poyo laa mak pak tu.. kak jah riki laa sapa tuan empunya report tuh.. bulih kiter cerca bersama2.. gedikkkkkk arghhhh

kutak jinggong said...

aku dulu kena lempang ngan cikgu sampai terpusing kepala and kena baling ngan pencil box besi sampai berdarah hidung tapi xkecoh pun.. siap leh senyum lagi... ngehehe...

J@J@ / Bini The Rock said...

xD

saya tak repot pon kat pulis time kena baling dgn wisel masa PJ.

**punca : tak tgk cikgu tu ngajar besenam..tp mata mandang ke pakwe2 tgh belatih main bola sepak!

wakakakaka waka waka!

linn said...

afakufu sefetufujufu!!!!!

mak aiii. lama giles tak nyebut camtu.

sheila said...

ontah eh kak..
maso skolah maghin apo yg x kono

- kono baling ngan duster sampai habis putih uniform kale biru tu
- kono luku sobab x hapal sipir
- kotok ketampi sampai gigil lutut

xdohal pun..time tu jangan sesekali buek cubaan mengadu tuk mendapek perhatian jauh skali belas kasihan dari mama... dapek tau kito kono dondo kek skulah..lagi teruk dio blasah kito kek umah

adibah said...

befetulful nokfok!!


*meh kita geget mak pak budak tu nak??? geget!! geget!! geget!!! grrrr!!!!

Rumah Kuning said...

harini hampir 10 orang murid saya cubit sbb masa saya suruh baca diorang bersembang dan bila saya soal, diorang takleh jawab.cubit sambil gelak2 walaupun sebenarnya sakittt.

mama_umar_maryam said...

ngekek aku gelak ni haa bace..baikla polis2 tu g tangkap indon2 perompak kt luar nun..

kak, best gler blog ko nih..den polo ;p

geraugebang said...
This comment has been removed by the author.
geraugebang said...

ha ha hah...kak gerau dulu pun pernah kena baling ngan duster sebab cikgu ajor aku dok sembang...ha ha ha...padan muka aku

Nizam.Ariff said...

Semalam, anak aku ngadu yang senior dia kat transit nursery selalu selak2 kain toala masa mandi.

Pagi tadi, aku pesan kat penjaga kat nursery tu, suh dia cakap kat budak yg suka selak2 toala tu yang "Bapak Ariff kirim salam banyak-banyak...".


Lepaih ni aku nak report polis lak...

isabelle said...

i harap esok2 anak dia akan pijak kepala dia.. baru dia tau mcmana silapnya dia didik anak.

kalo dah xnak cikgu 'didik' anak... just ajar subjek je la. kalo anak tu bodo, biar je la bodo.xyah susah payah buat tuisyen.

::narita:: said...

akak.......
org da start practicum...
students mmg mcm2 kes...
terjerit2 org spanjang ari...

cubit pon report ka?
org ni kalau ikut ati..
lebih dr cubit org nak kasik tau..
tp what to do..
x boleh kan...

kak Erna said...

jah..asalkan kita tak camtu dah la kan..buek malu yo..ngan polis tu...takdo bondo lain ko nak report..

Tijah said...

kasih
sbb mak bapak pun hancur kan?


mimi
blehh. ko cubit anak aku 1 jer. aku cubit anak ko 2 campo 1 lagi yg nak kuar tu sok. kihkihkih


intan
xde otak kan?


ninaneno
wakakaa. byk la ko punyer tgn tak basoh lepas berak kan?? xleh pakai weh skrip ni. marah yusop haslam


sutinah
patut org tu dicampak sekali ke laut kan?


anis
kalu tak apa yg ko akan buat nok? hehehe


dayah
jarang ada kes mcm ni sebenarnya. malang la plak kiterang ter deal dgn lembu tu


rashid
cadangan yg bagus tu. lenkali ludah yo kan? kurang2 eh takdo tingga'an kosan


budak lurpak
org gilo mmg centu dik. mmg pandai cr masa buat benda2 mengarut ni

Tijah said...

k.azz
telobih jago la tu konon eh..


tiny
dapat aku bayangkan betapa besarrrrrnya gelak ko tu. aku tang polis ni....polis trafik jer aku x suka...sbb mak salu kena saman. huhuhu


al
baikkk bangggg. risau aku ugut jer tu smlm. hehhe. FAMA? senang approve x bang?


k.pnut
kita dengar pun sakit hati kan?


zonaku
man man la sayang anak pun. ehh. sayang ke centu?


hanie
aku ingat lepas ni misti dia report perdana menteri plak.


kupas
org buat laporan polis kena amek tindakan dik. kang x pasal2 polis lak kena saman dgn org giler tu


k.ngah
bangang kannnn???


mama
a'ahhhh. simpan je kan? kasik budak tu makan tido sudehhh...



huda

kalu ko dengar aku buat sok tolong datang sini lempang kasi sedar ye? mungkin aku telah terpukau ketika itu


miez
menyusahkan org kan dia???

Tijah said...

kog
a'ahhh. tu pasal kita skrg ni sumer jadi org kan?


mk
hahaha. nasib baik mk maghin tak menapak mengadu kek balai pulis rantau kan? buleh ko report abah sindri?


ielah
misti letih jadi polis ni kan? tapi terpaksa la layan gak...


momguess
rasa nak lompang tukang report tu kan?


7hariseminggu
apo cubit??? tembak yooo...


ain
poning kan? ntah hapo2 mak bapak skrg tekanan perasaan betul


julie
meh laaa...kita gelak kuat2. hahahhahahaha


daun
aci tak kalu kita cantas tukang report tu dgn pisau rambo?


lazyf
yer dikkkk. betullll tu....


tm
nasib baik cam ok niari. tu pun pagi tadi ada lembab sket takut aku nak respon komen takot ilang...


mrs. kown
itu la. ekceli dlm kes ni...rasanya parent tu yg "sakit" lebih. tu yg buat benda tak pakai kepala otak tu...


dr.singa
org suh duduk dia tanak asik la nak nonggeng tepi meja. so aku singkap la. tak patut mak dirotan kannn?


juliet
misali ko sazali? huhuhu

Tijah said...

tic
hahahaha. 1 kelas kena kan? mustiazah ngelat woooo. dia kata dia saket jantung. ehhh. siti asmah pun lopeh gak tau...


chai
nak buh bodigad? sapakah dia? anak britney spears kah? hahahaha


ady
otak ada tu...cuma bukan kat kepala. letak kat lutut.


ayue
bukan takat cubit. jentik pun jenayah woooo skrg...


nenet
ntah. ni aku tulis n3 ni kang ada plak yg mereport. saya nak report incik...sbb saya terasa hati dgn n3 tijah walaupun saspek itu bukan saya. wakakakaa


hajar
xleh la disklos sini. kang mak kena saman amacam? dlm lokap mana ada wifi nak update blog & ber FB. hahahah


kutak jinggong
ko mmg rawk. skrg ko misti taf kannn?


jaja
choiiiii. wisel jer punnn. bukannyer sakettt. wakakakkaa

Tijah said...

linn
ada 1 lagi yg pakai M plak. amukumu semetumujumu. wakawakawak. cam cacat kannn?


sheila
hahaha. yg mereport tu tak jauhhhh dr umah omak ko tu nok. nanti la kita sosek sosekkkk...(woi dlm pantang main kompiter ko? gusak mato laaaa)


dib
hahahahaha. cam lucas plak dengar ko nyebut nokfok tu nokkk. err. ko nak geget apo?


rumah kuning
tu cubit2an senggol2an namanya cikgu kannn?


mama
oh mekasih dik. kombang kompih akak kau ni ha...


k.gerau
misti sembang pasal pakwe skolah sebelah tu kan???


nizam
wahhh. anak kita sama nama la. lepas ni aku nak cakap..."omak ariff kirim salam MAUT" wakawaka


isabelle
makbapak tu jenis...dah la bodoh. sombong plak tu. tu la jadinya kan?


narita
patut aaa senyap. tapi budak2 xde buli cikgu ke? sbb cikgunyer kecik bebeno. hehehe


k.erna
ontah eh kak. lenkali ngadu la ngan ketuo kampung dulu ko kan? silap2 kono koja mo parang...

al-lavendari said...

FAMA tu father and mami ! eleh .. buek2 tanyo pulak !

SyimaSyaz said...

setujuuuuuu!!!!

~~the daughter~~ said...

kena log in????? demnnn lama aku tak menyemak kat sini.. rememberr mee??
www.dakwanie.com

kak wos said...

tak buleh cubit? ko try soh kawan ko lempang lak.. mungkin lempang boleh!
nih spesis2 yg kengkonon "sayang" anak sangat lah nih!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ngeri..tapi itukan tugas seorg penyiasat

gadis comel said...

lawak je, anak tu manja, mak pak cam bengong. tak rock der,takat kena cubit nk pi buat police report.mujur aku dlu skolah tak pandai, kalo aku jadi cikgu, mau je aku ajar anak n mak pak macam nih.



haha.

S@Y@NGH@SNI said...

gelak sampai guling2 nie...
kesiannyer member tu..
mak bapak zaman sekarang...
ngan anak2 manjekan sangat...

apik said...

hahaha.. kak tijah ni buat lawak ke betol2.. kelakar la..

Tijah said...

al
hehehe. sbb sey maghin makan duit MARA jer bang. MARA..FAMA...cam lobih kurang yo.


syima
angkat tangan...


wanie
ofkos ingat nyahh. mana leh lupa ko kan senior mak. opppss. a'ah kena login xnak anon masok...


comelcomot
tak kes siasatan tak mencabar langsung kannn?


gadiscomel
makpak jenis tu kena antar wad saket jiwa kan?


hasni
konfem anak rosak sok tu


apik
betul dik. tak caya meh tanya ipd sbn.

PUTUBAMBU said...

WAKAKAKA..!!
tak tahan gelak ni..

tapi kan..kesian gak le kat cikgu tu.. tak patut betullah parent tu buat kat dia cenggitu..

semol meter je semua tu...

Tijah said...

putu
mungkinkah dia nak menggoda inspekter?

Shazwani said...

kak,skadar nk share apo yg ayh se posan kek cikgu2 bwh ea..kalau ado mak pak dtg nak sorang cikgu,mulo2 skali suh parent sign borang tukar skola.lopeh tu baru bukak mulut , cito hal yg bona.kalau byk mulut gak mak pak,ckp yo takpolah t,tukarkan yolah skola.tu pesen ayah se.heheh.tapi jangan lupo sgalo report especially budak2 nakal ni dicatat dan disimpan ngan baik,bilo makpak datang nak bwk court ke hapo , cikgu bole monang sbb ado bukti yg anak ea nakal..haihh..budak2 skarang pantang diusik.apo2 hal lupo plak..sy wani silent reader akak.heh :)

Tijah said...

wani
mekasih dik. elok centu tu. dah untung ada org nak ajar anak tu kan? byk bunyik la. kok pandai bona ajar la anak tu sindri biar tau sonang susah eh.

lupekanje said...

haha..acik golakkan sesamo..buang boreh pak pak polisi tu yo.

sheila said...

tepakso ngadap..hohoho. kalo tak layan leh buek den sakit jiwo

Tijah said...

acik
kono la hadap gak yo tak. kang komplen plak


sheila
bawak2 la berehat dik. huhuhu

mokjadeandell said...

Cik tijah,ahli pibg.
cikgu dahulu boleh la cenge siap luku ,ketu,ketuk .Skrg? Silap haribulan cikgu pula yang kena. So sekarang kena strategy,phschology,methodology.Tak jalan juga? buattaktaulogy .Lebih lagi pada anak yang ibubapa kepoci.Tengok apa nak jadi.haha.
Dari makcik blogger guru pencen.

kumichan said...

hahhaa ...sarjan aku pun asyik merungut... kes2 mcm tu pun dia kena amik statement....

Tijah said...

mokjadeandell
melampau kan makbudak jaman skrg? budak2 skrg pun saiko kekadang. yg mencederakan diri sindri pun ada gak cam nimala bonat tu


kumichan
terpaksa la kan? kang tak layan silap2 sajen tu plak kena komplen