Aug 7, 2010

makan

mak kita pesan...
jgn cakap kalo molot tengah penuh.
so...
kita taip je la eh?

takoyaki di the mines.
kita order "paul".
giler sedap.
rekemended.
kranci diluar lembut didalam.

harga cuma rm4.80.
ada 4 bijik (kat JJ 3 bijik jer)
beso2 (JJ punye kecik)
fish flakes banyakkkk...
sos meriahhh...
kenyang temengah2...
pendek kata...
kepuasan berganda.

yang penting.
tukang masak islam.
dia masak depan ko.

lokasi?
tepi eskeleter foodcourt.
dia belah bawah (kat level sungai)
dani dana takoyaki.

centu la bang.
meniaga kena ikhlas.

minggu depan saya datang lagi.
konfem.
saya kunci lirik ini...
.

46 comments:

mamarempit said...

tetibe lapor walopun dh sapan...erk...ujan2 ni lapar tahap 2 kali gando...

TotYati said...

alaaaaaaaaaaaaaaaa nak jugak

*perut berkeroncong dah ni

Yunus Badawi said...

Minggu depan dah puasalah. Ko nak datang isnin atau selasa takpelah. Roger aku ek?

Kujie said...

minggu depan ajak kak jie juga
selalu g the mines
tak pernah cuba
nnt kena try ni

Hezesuze said...

uiks selalu ke ko turun Kl nie noks..?? leh arr kita jumpa ..teringi beno mak nk bertemu tijah kekdahnye...mihahahahaha

KAKTINY said...

jom pegi ngan aku nok!.. aku banjer.. hihi.. tapi.. eh.. minggu depan posa weh!!.. huhuhu..

postpone sampai lepas raya lah!!... kuikuikui..

AZANI said...

salam tij
jauh bangat nak buka puasa kat sinin./.ada branch di pasir godown tak....

kak Erna said...

ha ha ha..jah..nak makan pun kunci lirik ko..minggu dopan poso jah..kono lah bawak cem buka poso kek situ nampak e...

kakpah said...

ekau poi nanti kau mintak kek tukang masak tu resepi e. kau cakap kek dio kakpah mintak. jangan lupo tau.




hiiiiiiiii

cikhajar said...

perghhhhhhhhh sedapppp gilerrrrrrrr.. huhuhuh lama tak makan takoyaki

Daun Bidara said...

awat tak roger ko datang mines...

Daun Bidara said...
This comment has been removed by the author.
aNiS tHe BumbleBee said...

wah! enak bangat nampaknya!lama tak mkn paul..

eddie dewanaga said...

...cuba lu describe pada gua rasa dia...

Tijah said...

mama
haaaa. jo pi dapo buat lempeng pisang


totyati
woooo. sedap wehhhhh. siriyes...


yb
alaa. pose bukan sampai mlm bang...


k.jie
kena cuba kak. kalau akak biasa mkn JJ punya kan...yg ni saya rasa lagi sedap.


heze
aku mmg tiap2 minggu nek KL tapi tu la kekadang terkejar2 sbb salu gi phileo sana. email la aku nok.


tiny
takpe. kali ni aku blanjer ko. ko nak brapa round? no hal. haha

Tijah said...

azani
pasir gudan aku x sure bang. tapi kalu nak rasa tako tao kat JJ pun lebih kurang sama kot.


k.erna
tu la kak. hr ni cam tingin nak makan nasik arab damsyik plak. alahai tokak ni ngengado boto la.


kpah
hehehe. tak maun dibagi eh do kak. takot deh kang akak lak bukak kodai kek bangi sok. kak...bukak la kodai kek kakkk...


hajar
a'ahhhh. tadi cam teragak2 nak order takot x sedap. mak silap uolss...


daun
ramai2 tadi sefamily. dah kecoh2 tak teringat la plaks. takpe nanti kita dating lain kali. hehe


anis
yer. tako perisa lain cam kureng sket la. paul jugak best.


eddie
aisehhh. caner nak describe ekkk? kena try la bro. sumpah lu takkan nyesal beb...

momguess said...

mana janji ko?
arghhhhhhhhhh

kucingorengemok said...

eh chup cikgu, kita lupa nak kata terima kasih atas ajaran yang diturunkan tu hari (pasal copyscape)... :) - bukan peminat makanan jepun namun satu hari harus dicuba juga

Tijah said...

momguess
x sempat ke area pj minggu ni. huhuhu. lilekkk. takkan lari tijah dikejar


kog
mesamer. dia xde la rasa jepun sgt. boleh cuba tu.

SyimaSyaz said...

iye ke kak?aiseh men...cam kenan je

Tijah said...

syima
cobalahhhh. sedap..

geraugebang said...

nampak pun sodap...bolum rasa laie...

Nizam.Ariff said...

Ko kunci lirik... sanggup ko... hahaha

Selamat berpose... niat dah hafal? Suh Cem ajarkan.. hahahaa

Yunus Badawi said...

apa cerita buka makan benda ni?

Lepas raya ajelah kita pergi tempat ni. Ko, Tiny dan aku.

alfina said...

nampak fish flakes banyakk giler.. ni yg syiokk nak try ni...

Fida Ghazi said...

uh akak! gaya cakap macam duta dani dana takoyaki!! Bikin air liur merembes!

al-lavendari said...

besok abang nak try .. pejabat abang cuma dua minit jer dari kedai tu .. kalau berenang ikut bawah terowong tu pun boleh sampai (kalau tak lemas lah)

Tijah said...

k.gerau
bila dah rasa pasti nak lagi. ceewahh.


nizam
dahhhh. cem dah ajar doa buka pose siap2 tu.


yb
ok la tu bang. ai tekak international. ok lepas raya ko blanjer ehhhh?


alfina
yer. siap bergerak2 kooooo flakes tu bila ditiup angin. giler byk...


fida
untung2 rekemen ni next time dapat makan free. wakakaka...


al
ooo. kat mana opis ko bang? sy mmg salu jer lepak the mines tu. best sbb xde org.

tasekM said...

sumpah aku tak pernah makan benda tu tij... ketinggalan keretapi sungguh kan aku...?




.

lotikus disarimankan said...

ces...ces...dokek JJ ado 3 bijik je..rega dah la hampir sama.....owhh tidak...

isabelle said...

nmpk sungguh menggiurkan

monas2petronas said...

gilaa wei aku rindu mines...dulu tiap minggu singgah makan situ :((

Frodo Baggins said...

bak kata org, diam tu lagik baik
ehkekekkekeke ... biar gambo bbicara


>>____<<

sWeeT said...

ehmm sedapnya kak...nak pegi try lah nti x prasan pun dkt Mines ada Takoyaki!....hehe

ckLah@xiiinam said...

Selamat menyambut Ramadhan.
Maafkan segala salah dan silap ckLah.

Pnut said...

bile nak datang lagi? nak pura-pura terserempak... pastu leh pow belanja...hiks

ztzett said...

waaahhh!!!! takoyaki ni makanan yang doraemon selalu makan ke?
**sambel tertanya-tanya dalam hati...apekah perasaan jika memakannya**

fnd said...

Takoyaaki takoyaki takaoyaki..kalau ada delivery ke rumah bolehh buat sahur

al-lavendari said...

pejabat abang bertentangan dengan Mines, seberang jalan .. sebelah Azhaar Maju. Bukan kat Senawang jer ada Azhaar Maju tau.

hari ini dah try takoyaki dan okonomiyaki dengan apple jus ..
rasanya tak sama dengan lempeng pisang !

MimpiLaila said...

ish ish halal ko jah..mano ko tau..kok rupo mcm melayu tapi tak sunat ahaks

Tijah said...

tm
ko ble try kat jj ayer keroh. aku rasa cam ada. tajuk dia tako tao.


lotikus
kan? sais jugak kurang memuaskan kann? kecikkkk je.


isabelle
itu baru tengok. rasa lagi la...merembeskan saliva ok.


ween
hehhee. skrg tempat tu dah cam kotaraya nok. ramai giler org luar cam nepal, bangla sumer2 tu


frodo
yer betul. tu blm amek pakai dslr kann???


sweet
akak pun bbrp kali br perasan. sbb area tu byk sgt gerai makanan kan?


cklah
selamat menyambut ramadhan too kak. kita 0-0 yer?


k.pnut
minggu depan. carlos kata nak bebuka kat sana plak. dan tarawikh sekali. hehheee


zt
perasaan bahagia babe. heheh. eh yang doremon makan tu lain. tu kuih dorayaki...tu manis tu.


fnd
errr...ko order 4 bijik caner dier nak deliver ke umah. pitam tokey tu. hehehe


al
hehhee. kalu tak sesuai cuba popeye plak bang. sebelah azhaar maju? ok nanti saya terjah. hehe


lela
halal laa. tapi tang sunat tu...nanti den tanyo'an yo? kihkihkih

catz said...

salam,

den dah makan takoyaki ni weekend lepas..kebetulan berlegar di sekitaran mines selama 2 hari..jadiknyooo..gigih mak mkn takoyaki sambil bg ikan mkn takoyaki..
hahhahah.
entry akan menyusul..hik.

NenekPenne said...

dah try makan tako2 ni kat JJ One Utama... 3 ketul jer dia bagi...akak makan prawn tako2.. oklah..tapi fish flakes tu tak byk, sikit jer...

Tijah said...

catz
ko kasi ikan makan oktopes? ndak ke diorang nok? ko tak baikkk...


nenet
kecitkan kat jj punyer? flakes pun sikit. nati ajak la atok jenjln the mines makan takoyaki. huhu

catz said...

JJ punya lembek2...dan tak best...

Tijah said...

catz
kannn? harus aku mengulangi the mines lepas ni. port baru tu. malas masok kl...jam