Sep 23, 2010

panik kuasa 3

panik kuasa 1:

alahai nangis pulak budak nih.
omak eh mintak jaga kejap.
kejapppp jer sbb bos panggil miting.

orait!
tapi caner ek?
lama tak pegang bebi nih...

aaa...
nak susu kot nih.
acik takde susu nak.
dah expired.
bekas je ada.

ooo takpe...
susu botol ada.
mari kita sumbat dia.

ok.
senyap.
J pun hepili ever after...

tapi kejap je.
pastu dia gelisah balik...
alamak!
J panik semula.

huwaaaa!!!

panik kuasa 2:


ok sobar nakkk yer...
sobar...

bangun dukung2...goyang2...
tak jalan.
dodoi lagu...
nobadi nobadi batchuuu...
tak jalan.
bad romance...
pun tak jalan.

lalu acik J pasrah.
bukak kompiter.
cari koleksi mp3.
jumpa lagu kenny G.
bukak full blast.

mari kita lihat siapa yg kenaaaa!

cobaan mendapatkan kerjasama drp suspek.

ahhhh!!!
hampir lelap sudah.
J berjaya menumpaskan suspek akhirnya.
selepas tewas di set pertama.

layan jazz rupanya budak tecit nih...

amacam...
teral kannn?
petanda nih.
kihkihkih!

btw...
itu anak jill.
comel kannnn?
maaaacaammmmm acik J dia.

sekian terima kasih.

eh.
mana panik kuasa 3?
takde.
tu tajuk je.

33 comments:

desperate mama said...

hahahahahahahahaa.....

zonaku said...

hihihihhihiihiiiii......


camana cem nk ada adik ni??? omak eh dah kureng skill ngasuh ni....



er kak, lampin ok x bby tu????/

kak Erna said...

jah..lenkali..toksah panik..tipun yo akak..bedesup akak sampai tolong jago baby..cewah macam la pandai bawak keto sendiri..ha ha ha..seronok yang teramat..dapek jago baby ni..uwan erna jago..dah tontu baby tidu lena...

tasekM said...

aku masa pegang bebi kat kampung tu hari pun ada rasa nak menggigil gak sendi siku. tu nasib baik tak melalak. kalau melalak aku ingat sumbat nen je tu. bebi boy kalau tak de susu pun dia diam aku punya syak. wakaka...



.

Ms.Lilies said...

peewiitttt peewiiitttt.....
sudah terer skrg :)

tp aku moskil ni...
knp kena comey cam ko lak ni...
akakaka

PUTUBAMBU said...

lerr..panik dah ni..ingatkan ada kuasa 3 tadik..!

lenkali kasi lagi maher zain pulak ye..

-HanaMichi- said...

kak..bek produce lagi..nnti ilang keterelan itu

kakngah said...

prektis make perfek!

NenekPenne said...

hamboi..tak hengat punya lagu...nobodi dgn lady gaga lagih..

eee kita suka budak kecik tau... tapi tang yak yak dia tu..mak panik kuasa 3...muahahaha...

ketawa guling2 dgn statment ni..>>>susu tak dak, bekas jer ada...

marinahunny said...

hahaha saspen je kjah ni...

A.I said...

bak bagi aku budak tetik tu jah!

shija said...

tiuttnyerkk...comel tekau dak nih!!!first time tengok gupe anak kak izzu nieh!!gewammmmnyerk ngan baby comel2 niek laa..

amacam...
teral kannn?
petanda nih.
kihkihkih!....aminnnnnnn...(dan2 tu gaks aku ngan shana duduk besimpuh sambil nadah tangan,heee..)

julietchun said...

sok2 buleh anta kat ko lagi nih, kata teman itu,hahahaha

MUMMYMUJID said...

kne asah skill lebih tajam jah...

cikhajar said...

kak tij.. dr gambo tang mata digelapkan pon dpt nampak betapa gelabahnye akak.. kih kih kih

nurul@cokolat said...

woih.. u look so suwit in pepel!!!
tudung tu.. nice!!!!!!!

Hezesuze said...

cam kekok jek ko jah pegang baby...mihahahaha

rasenye ko wat gambo camgitu menandakan ko yang suspek nye jah oii...hahahaha

HaNa NyoTa uHArA said...

tak sangka aku baby ituw berjiwa seni..

adibah said...

patut la aritu jenjalan mata menjeling ke baru2 maderhood gitu.. hehe

Tijah said...

desperate mama
hahha. tijah yg desperate sebenarnya.


zonaku
uishhh. skill tu bleh sharpen blk tu. tgh prektis la ni. err. lampin aku takot nak check. kihkihkih


k.erna
apo la pendinding yg uwan erna tu baco tu gek eh kan? sampai ghoma la bebi2 nih kan? kihkihkih


tm
tu la tu. ni bebi girl. kalu boboi tau la aku menanganinyer. nak2 boboi yg mumaiyiz. wakakaka...


mimi
tu nasib baik dah prektis sekejap kat 13-13. (wah alamat dah hapal). anak ko lagi teral nok. aku berenti jer dia terus kasi alarm. kihkihkih


putu
maher zain tak try lagi. takpe try anuar zain dulu..lagu kain pelekat. la la la la


hana
tu la tu. ai teraiiii. heheh


kngah
prektis bab mana nok? huhuhu (ko ni...ckp la teghang2...)


nenet
uish netttt. bekas tu la lagi penting nettt. isi xde takpe. wakakakak...


marina
hehehe. saspen lagi semasa memegang bayi ittew nok.


ai
takleh nok. tu anak angkat aku tuhhh...


cija
tadah tangan ker nok? wakakkaa. aku pun nak bersimpoh gak la. doa ko copek2 nek felamin...


juliet
hehehe. siriyes mak neves ok kena handle secara solo.


mummymujid
yes. doa2 ler kita ade bebi nanti nih...


cikhajar
khannnn? tu kalu tak gelapkan lagiiii la obvious tu...


coki
org dah lama pakai aku baru nak try nok. hehehe. tapi blm berani lagi pakai yg cam ko tu. ko mmg trenseter la...mak ikut later ekk...


heze
mmg kekok pun. nak2 bebi baru lahir ni kan. kot yg dah 5-6 bln tu badan dah keras cam ok la sket.


hana
jazzy kannn? kellaz tuh...


dib
tipooooo. manederr...aku kan jln lajuuuu. ehhh! tapi ko aku tauuu...ko jeling2 kat tube tu kannn? wakakka...

Jari said...

akak akak sy jumpa surat akak... amik balik

http://3.bp.blogspot.com/_3ZDanVdvYp4/TJpMtAyOlpI/AAAAAAAAAs8/q1FJxQwIzKY/s1600/broken+english.jpg

dh baca... camner tu ye

hOnEYdEar said...

Kak Jah, kenapa tak blurkan muka je...?? Taruk strip hitam tu, dah nampak rope saspek buang anak pon ade..hahaha

tu petanda nak suh cem dpt adik lagi la tu, asah bakat balikk..dah berkarat tuu..

Tijah said...

jari
akak last tulis surat masa dajah 6 dik. tulis ke penpal kekdahnyer. kihkihkih.


honeydear
tu ah ingat nak crop sampai leher terus. tapi kang rugi lak tak leh tayang tudung baru. kihkihkih

SURIA AMANDA said...

hahahaha..padan muko ko tijah..hahahah..tapi xde kesian kan bebudak zaman nih layan jazz..

GaDis CoMeL said...

kemahen lagi bebi ni, dengar lagu jazz gitu.

gamaknya kalo bebi tu tak diam gak, baru ada panik kuasa 3 kan.

KAKTINY said...

amiin.. semoga menjadik petanda tuh.. hahaha...

ayoi. acik J sengsiang ajar layan konsep jazz.. nk ganti shiela majid kot.. hahaha...
eh.. ko tak try asmaul husna ker?.. kot2 jadik stazah budak tuh.. hihihi..

p/s: esok raya oii... hihihi...

Mas said...

Jah...meh le peknen...best wo peknen ni. Apa ko nak je, terlintas dalam hati mesti nanti Allah makbulkan. (Jangan ko doa nak gelang emas udah ler) Ke ko nak mak tolong doakan...orang cam mak yg tgh peknen ni makbul tau doanya.

Zara said...

alolo cutenya bebi

ckLah@xiiinam said...

Owwwhhh...ckLah pun dah lupa macam mana nak pegang baby!


:)

Nizam.Ariff said...

Ko ada gaya mama moden...

ashley said...

...jangan tersedak susu sudahhhh..ek Auntie J!

k.e.r.i. said...

kalau dia berak sanggup basuhkah?

Tijah said...

suria
bebudak skrg taste dasyat nyahhh. hahaha


gadis comel
haaa. tu la pasal. nasib baik set ke-2 dah menang kan?


tiny
aminnnn. asmaul husna pun dah try. tapi tu la acik J baca nahu tak betul kot.


mas
boleh gak ko tolong doakan. hehehe. doa cepat2 sket yer mas. nanti aku belikan ko gelang. err...manik dah la yer?


zara
kannn? mcm acik J dier.


cklah
huhuhu. kot2 coming soon kanggg? kihkihkih


nizam
yeah. yeahhhh. kot2 la lekat sorang.


k.ash
tapi mmg kak...lopeh tu dia muntah. hehehe


keri
errr...sbb tu aku tak check pempes dier. adalah neves disittew. heheh