Sep 15, 2010

selamat hari raya

angkel2...
anti2...

on behalf of mak saya.
saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri...
maaf zahir & batin ya.

mak saya tengah malas tu.
bz pun ye jugak.
keje dia maaaaasaaaakkkkkkkk je.
bukan masak apa pun.
masak air je.
pastu bila org tak jadi datang.
dia minum air bancuhan sendiri.
kesian kan?

btw...
mak saya kirim salam sayang.
dia pesan...
nanti2 bila rajin dia update la ya.

heppp!!!
berani lu caras kerepek gua?

ok dah.
saya nak tukar pijama.
nak masok tido.
ingat tak letih ke kontrol hensem seharian?
maklom lah...
lebih kerap saya impress orang...
lebih lebatlah pendapatan.

esok nak sambung buat collection.
semalam dapat 50 dari acu, 50 dari acik.
mak saya ambik.
dia kata nak tolong simpankan.
tapi saya nampak dia selit2 dalam purse.

mmm...
something fishy is going on nih.
patutkah saya pecayakan mak saya tu?
sebab letli...
saya tengok iklan TEFAL sangat kerap keluar TV.

saya pasrah!
.

28 comments:

al-lavendari said...

budak kecik mana boleh pegang duit banyak-banyak. biar omak kau yang tolong simpankan. di jamin "selamat"

Intan ~ Nur Azlina said...

Selamat Hari Raya kak...

GaDis CoMeL said...

seriyus semacam je muka. selebet je muka masa orang caras kerepek dia. no wonder dapat kumpul byk duit.


ehem2, jgn lupa belanja akak ye. hehe.

Hezesuze said...

tengok muka cem teringat kt ko jah...hehehehe

ishh budak2 xleh simpan duit byk2...ilang susah pulak kan...huhu

NenekPenne said...

oh comelnya cem... boleh buat menantu ni...anak sedara pompuan yang cun2 ramai nih....

Chik Att said...

emmmmmm ...... mak dah pokai ...
banyak keluar modal.....
untung ....... masuk poket lain hehehehehe......

Tijah said...

al
kannnnn? anda mmg sependapat dgn saya bang. hahaha


intan
yer. selamat hari raya dik...


gadiscomel
kakak?? aiyarkk! manis muka tu hanya utk contributor saja. hahaha...


heze
tu la tu. budak2 kena kasi mak simpan kan? ingat tu. mak...bukan bapak kannn?


nenet
bolehhhh. nanti kasik ym mereka yer anti. esok saya add...


chik att
itu adalah sistem yg dinamakan simbiosis. sama2 makan untung. kihkihkih.

Yunus Badawi said...

Ko jgn percaya sgt omak ko tu CEM. Mintak balik duit seratus tu. Bagi uncle pegang. Nescaya 'selamat'

kirim salam kat omak ko tu. Tolong tanya dia bila nak pergi lunch dgn uncle dan auntie Tiny lagi?

sya mansor said...

selamat hari raya maaf zahir batin kak. makan tat nanas jangan lupa stanby air kat sebelah. kang tercekik kang

kakpah said...

cem, hensem la.. nak duwet raya mehlah datang umah uwan pah ni..

Shifu67 said...

cem duk bilang duit raya eiii... kena tanda berapa cem dapat, kalau tak nant omak cem buat2 lupa

Syima said...

hahahaaha...
cian cem...

tasekM said...

teruk betol mak kau tu cem. meh jadi anak ibu je lah senang...

:p




makin semangat aku tgk ank ko tij. hensem. anak aku makin keding..



.

kak Erna said...

cem..sila lah percaya ngan mami cem tu..ajaklah mami datng mah anti..dokek yo..tak jauh pun..

Hazey said...

cem.. memang hencem

DrSinga said...

hensem lah awak...
acik nak kenen-kenen jadik bakal menantu boleh???
mak awak mana??
kim salam dia yek...

MUMMYMUJID said...

hensem cem ko tijah...

Ms.Lilies said...

psssttt2...

mami cem..share2la 'pendapatan' itu


:p

lupekanje said...

sosak2..bguno errr...terrrguna juga duit dlm purse tuh...kan jah..

cem kena rajin tanya.."duit raya cem smlm mana mami???"

ztzett said...

AMANAH tu mamiiiii....

PUTUBAMBU said...

haruslah boleh percaya Cem..
percaya sesangat..!

tu baru iklan TEFAL..belum iklan lain..

p/s..awak hensem le berbaju hijau.. mesti duit pun byk dpt yg hijau kan? hikhik

cikhajar said...

amboiii ensemnyer anak teruna kak tijah.. tak sabo nak dgr akak merungut pasal gelpren si cem ni.. selamat ari raya cem n mami

Hazzel said...

lawanya kaler ijau baju cem. berkenan gila la. set la utk raya tahun depan!

Tijah said...

yb
angkel pegang duit laggggiiii saya tak pecaya. hahaha


sya
stok tat nanas saya kat langat lagi cikkk. minggu depan baru saya dapat rasa. huhuhu


kpah
insyaallah wannn. hhehe. tunggu uwan balik dr toman atok dulu la kan.


shifu
alaa...lupa nak buat tu. tapi rasanya macam dah 'selamat'. huhuhu


syima
sian lagi mak cem...


tm
err...ibu teral masak tak? kalu teral baru saya nak. kihkihkih


k.erna
insyaallah cik. nak datang nati saya call eh


hazey
mekasih acik


dr.singa
mak kite tengah pening pikir tu...perlu makan duromine ke tak. huhuhu


mummymujid
aaaa. sobab mak saya comelll kan? wakakaka


mimi
hehehe. minggu depan eh cikk...


acik
mak saya dah letak dlm bank katanya. ntah ye ntah tidak. hahaha


zt
errr...buat modal potluck buleh?? err. taun ni buat kat umah acik zt ker ek?


putu
mak saya kata..seterika dia pun dah rosak. aisehmenn...


cikhajar
saya nak cari wanita melayu sejati. hado ke lagi skrg ni cik? hehehe


hazzel
aaaa. mak say kata taun depan pepel tua or coklet tua plak. heheh

ztzett said...

tahun ni potluck umah acik ayu. Kawan sekampuang mami cem tu. Cem jgn tak datang pulak,nanti tak dapat duit rayaaaaa.....

Tijah said...

zt
acik kirim je la kat mak saya. saya pening la kawan acik ramai2 tu. kihkihkih...oh yer. acik zt masak apa nanti ye?

My Spirit Finger said...

cem,

cakap mak...hepp!! tu apa lipat duit kecik-kecik tu, bukan simpan di purse di tabung. kim salam mak eh, tanya mak bila balik sg. 2? ishh...hensemnya anak menakan akunih...ewah!! dan dan.

Tijah said...

dzaza
mak kem salam balik. dia kata asal lama tak update. huhuhu