Sep 5, 2010

ye la. update la ni.

alahh.
bising je si tasik tu suh update kan?
kita baru ingat nak update lepas raya haji sok.
dia tu...taip baper perenggan je ponnn.
huhuhu...

bz.
bz giler skang nih.
cem dah start cuti skolah.
daycare pun cuti sama.
since takde org jaga...
kena la usong mamat tu kulu kilir.
nak antar umah sazah...minah tu pun bz gak.
cuci rumah mop lantai lap tingkap segala.
(wah! kuang ajar jer panggil sazah minah kan. kihkihkih)

deliver polisi.
buat collection.
cari bunga api.
cari beskot raya.
cari kerepek tersedap.
cari baju raya lagi sepasang dua.
ingat nak rembat jubah hitam satu.
kot2 la ada kematian mcm aritu.
takde baju sesuai...
tepaksa pakai baju kurung merah menyala nyahh...
kasut?
tak payah...
taun ni raya penang turun naik kereta parking tepi sawah.
maka sandal asadi sudah memadai.
tidak perlu bimbang tumit tebenam uols.

semua lasmenet kan?
tapi tu la yg syoknya.
rasa cam amazing race.
nampak tak bakul rotan yg isik pokok duit2 ujung tu?
arwah atok yg buat tu ok.
kretip kan beliau?
atok ko bleh buat nok?

38 comments:

eddie dewanaga said...

...gua simpan kasut lawa dan berselipar Tat Sing utk solat raya nanti, serik walker Adidas gua hilang tahun lepas... damn..!!!

eddie dewanaga said...

...eh, gua no. 1 ke...???

hoyeahh....

eddie dewanaga said...

...kedudukan podium 1, 2, 3 untuk Eddie Dewanaga...!!!

sekali sekala Jah... raya ni kim salam adik lu yg single2 tu.

Tijah said...

eddie
apasal ini mlm lu gila kuasa? hahhahaaa. adik gua sorang je single. sorang lagi dah kena booking. huhuh

Suehaily Mohd Jiwa said...

eh kak tijah raya penang gak!hehe sama da kite.sy penang sg dua..

eddie dewanaga said...

...Jah, gua takleh tido, dahlah minggu ni takde bola, liga off sempena Euro Cup qualification, padahal gua penat siang tadi kemas rumah mak gua, siap mesin rumput, sampai biru2 muka gua mengidamkan milo ais...

macha_sezs said...

"cari kerepek tersedap."

dia tak sengaja sedap ke macam mana kak?

kakngah said...

jah..
ekau nuntut tak ilmu anyam bakol kek arwah atok??
kok tak.. ghugi nok...

kak Erna said...

jah..sian cem..jadi eskot mami..
jah cari baju rayo lagi??osah rayo e ni..tak cukup2 baju..he he..akak sampai hari ni..lom poi laie..
tak po lah..tak boli baju pun rayo yo kan jah..

Syima said...

eh eh...nenek saya pandai anyam tikar je,anyam ketupat pun tak lulus...salute lah kak...=)

peej said...

arwah atok aku boleh repair ketapi ok. atok org lain bulih???

SUTINAH ya ini SUTINAH said...

kak tijak memang kerek ini taimm..tergamak panggil sazah minah hahaha

GaDis CoMeL said...

tok saya boleh pam tayar kapal terbang, amacam??

yer, sandal asadi sgt memadai

tasekM said...

power gak la kan aku ni kiranya sampai bulih membuatkan kau menghapdet. hahaha....

akukan jah. konon2 tak nk beli baju raya. ok. fine. mmg tak beli pun. tak beli baju kurung. tapi aku menggedik pi beli blouse.

mcm nk plan pakai jeans je raya nih. hahaha...



.

zonaku said...

ooo raya kat penang ke thn ni.......


kak, meh le singgah raya ke rumah, tapi raya kedua jer la yer... raya pertama akak mesti bz kannn..... raya ketiga lak ada kenduri ni, kalau akak dtg, sy takut sy kene tinggal jaga rumah sambil tunggu akak... hehehhehehehehheee.........



dtg time lunch tau, kalau lambat abis....


encik naga tu pulun sakan rupanya.......

HaNa NyoTa uHArA said...

jah, tiap ari aku buka blog ko..baru harini rasa lega sebab ko dah update, ko kan selebriti jah.. mana bole tak update.. ( motip suh update tiap-tiap ari)

p/s: atok aku bole sambung balik ibu jari dia yang terputus kek tangan dia balik.. korang bole? ;p

Hezesuze said...

oh atok weols udah meninggal dunia time weols kecik2 so xtau kretip ke tak atok weols tu..huhu

MUMMYMUJID said...

kretip atok ko.atok aku tinggal kan cobong pernafasan jer ntuk peringatan...

KV said...

ayah aku boleh wat jah, tp dia pun dah arwah. Huwaaaaaa!!! Ko buat aku rindu la. Huhu

Ms.Lilies said...

mendengar kata tm jugak ko ye nok hahaha....

ko bilo blk penang?

momguess said...

atuk aku xreti nak buat noks
aku pon suka soping last minut
cam best jer kan
kelam kabut ni

kakpah said...

akak baru sokgi plan nak poi carik kasut. baju rayo pun lum siap lagi ni...

~Kak AZZ~ said...

Selamat hari raya maaf zahir bathin Jahh... Moga selamat balik Penang tu nooo...

Akak pnh gak buat bakul cmtu.. tp dari daun mengkuang laa... arwah jiran kek kampong tolong ajar buek utk isi padi... hehehe...

h a n i e said...

kak tasik tu memanggg...hahahah


soping last minit kat TAR mmg hazabbb..tak mau p siang dah. kalo nk p..mlm jek..buleh gak sedut2 air tebu :P

al-lavendari said...

kenapa pula perlu di usung si mamat tu .. kan ke dah boleh berjalan sendiri !

Tijah said...

suehaily
sg. dua? wahhh. tak jauh tu. lajak2 ler ke tasek gelogoq nyahhh


eddie
hahahaa. siang2 mcm2 mengidam kan? dah mlm tak lalu nak minum. err...aku mencik citer bola2 nih...


macha
aaa. dia cam tak sengaja kot kan? taun ni rasa lain taun depan misti terasa lain.


kngah
tak sompek nok. takat anyam tikar pakai koteh majong potong2 tu buleh la.


k.erna
yg 2 laie tu baru cadang yo kak. kok sompek la kan. kok tak sompek pakai yo la apo yg ado tu. alah. bukan org perasan. kihkihkih


syima
saya pun...anyam ketupat mmg fail. tapi kalu ajak mengumpat saya suker. kihkihkih


peej
repair ketapi? wahhhhh!!!! mak sujudddd nyahhh. atok aku naik ketapi jer pandai. pastu tiket 1/2 price. warga emas kan? (motip explain?)


sutinah
takpe sbb konfem sazah tak baca punya. hehehe


gadiscomel
caya lah tok lu. kapatebang boieng mana tu? huhu


tm
wahhh. woman la plak ko skrg pandai main belaus kan? misti corak bunga2 pastu kaler pink kannn?


zonaku
ko penang kat mana dik? bagi la alamat. bleh akak terjah bawak eric leong sekali. sepraissssss!!!! (sambil bawak cat)

Tijah said...

hana
selebriti ker? woohh. bergetar telinga mak dengar. kihkihkih. woii. yg sambung tu atok ko ker...dokter? kahkahkah


heze
alahaiii. tak sempat la plak yer tak...


mummymujid
cobong pernafasan? apo bondo eh tu? cer explain sket kat akak ko yg selow nih. hehehe


kv
tu kalu teral buat tu...bleh buat duit kan? jual mahal tu wooo...


mimi
hahaha. tapi kalu xde bahan...takpat gak aku update nok. aku blk penang rabu depan dlm kol 3 pagi gittew.


momguess
a'ahhh. pastu dpt bargain harga murah2 kan? maklum la sumer org nak perabiskan stok seblm raya.


k.pah
akak banyak baju takpo la. sey biaso bona cikgu2 ni mmg byk boto baju eh. contoh cam sazah la...selemari tu buleh pakai solai2 selamo sebulan. pergh.


k.azz
selamat hari rayo samo kak. berhati2 linteh jln yo. makan jgn pudat ponoh2 na. mengkuang? tapi tak tahan la kak. rotan tu kuek kit.


hanie
kan? mengada2 kan dia? dia tu update letak video jer mana aci. cesss. dik. ko jgn amalkan minum tebu dik. konceng koto kang.


al
wakakakaa. tu ayat penyedap entry je bang. kalu betul sy usung alamat patahhhh la pinggang mak nihhh...

Nizam.Ariff said...

Selamat Hari Raya.
Maafkan apa-apa gurauan dan kutukan (kalau ada.

Baju raya ko warna hijau ke?

AZANI said...

salam aidilfitri jah

kak wos said...

tak bleh jah. atok aku tak bleh buat.
*berlalu pergi dgn linangan air mata*
posa2 nih mmng cepat sentap nok..

KAKTINY said...

ha ah jah..
atok aku pon tak leh wat..
sbb atok aku pon dh tak der.. sob sob sob..
(sambil ligan si wos yg sedang berlalu itu.. hihihi.. eh eh.. huhuhuhu)..

wos > hang bukan tiap2 hari ke suka sentap.. (eh, itu aku kot!!.. yg time tak posa pon sentap.. warghkahkahkah..)

tasekM said...

weh... mana tau nih...? ko ada bela hantu, yek...?


.

Yunus Badawi said...

ko dan tasik mmg terer blogging. Ko tulis apa aje pun seronok baca.

Tasik tu kisah dia tak boleh nak balas sms aku pun jadi hehehe

kucingorengemok said...

aku masih tak dapat mendalami faedah kasut raya. gi raya, masuk rumah orang, kasut tinggal luar kan? orang bukan tau kasut sapa yang lawa/mahal tu...

mungkin perlu jinjing kasut masuk dalam len kali, hehe :)

Fida Ghazi said...

baru beli sandal asadi..senang nak lari-lari kejar anak time raya.

mamarempit said...

akak cume tk smpt beli baju dalam je nok...hahaha...


bakul??? Akak cume smpt bljar buat base bakul dari bemban je ngn arwah nenek...huuuu

SELAMAT HARI RAYA ...MAAF ZAHIR BATIN....BUAT TIJAH & FAMILY...

PUTUBAMBU said...

atuk kita pandai buat parang, pisau, kerambit..

sumer yg bahaya2 tu...

Tijah said...

nizam
selamat hari raya utk anda juger. 0-0 aaaa. lepas raya sambung kutuk blk. hahah. yer. baju raya kaler ijau.


azani
salam aidilfitri jugak bang. kem salam family yer...


wos
byk la ko punya berlinang. ko belinang air mata sbb bos ko tak kasi ko lintas jln pegi SOGO kannnn? huhuhu


tiny
ko jgn pecaya wos tu. ko tu bukan suka sentappp. tapi suka makan setappp. sama cam aku jugak. haha. tapi aku masih sentap ngan ko pasal lambchop spital serdang tu. huwaaa.....


tm
aku tawuuuuu. aku ada tanya darren aritu. oppss...


yb
amboiii. ko sejak bertemu di ikan bakar aritu saluuuu jer ber sms yer??? ehhh takkk. aku tak jelesss pun. hahah


kog
aku pun sama. pastu kang saket hati dr jauh tgk kasot mahal ittew dipijak kanak2 kann? hahaha


fida
yayyyy! samaaa...ai punyer kaler itam. yu?? misti ping kannn?


mama
alahhhh. caner aku bleh lupa masok dlm list plak tadi nihh. melepas. kalu tak merasa paw carlos beli bra baru utk raya. huhuhu


putu
fuyoooo. tapi kannn...atok kita kannn...dia ada senapangggggg....mmmmm...(style budak2 menjobo...)