Nov 17, 2010

saman? saman je...

ada benda nak update...
tu tengah draft.
tapi seblm tuuuu...
lets cuci mata dgn benda yg sempat saya snap...
semasa menikmati rendang kerbau dirumah sazah tadi.

tadaaaa...

haaaa...
ada bran?
boleh saman skrg uols!!!
boleh saman sehingga 300k.
nanti hasil samanan boleh buat travel yurop.
kan seronok tu?

eh!
saya nak vote amnor lah lepas nih.
kihkihkih!!!

30 comments:

iina said...

Hehehehe.. saman jangan tak saman ;)

Daun Bidara said...

alamak, penuh fail di mahkamah nanti

Ck said...

sokong sesangat nih...ker modal utk pilihan raya jah nih....

kueh bakar said...

nora vs fasha...

Tijah said...

iina
boleh saman sampai kering kontang kan? pastu enjoy la.


daun
hahaha. silap2 court nak buat case study jer.


ck
tu la tu. eh. pr bila ek?


kueh bakar
lepas ni kita tengok berderet artis turun naik court...

kakngah said...

sazah buat rendang kerbau???
sggh ezotik..



mimi dtg raya rmh aku ler..
hihihi!!
mau itu lontong???

Pink Humaira' said...

kalu cerai je ke bleh saman? kalu kena madu bleh? ekekeke

Marina Monroe said...

lama dah auntie tak makan rendang kerbau,
susah nak dpt skrg nih, melainkan di kampung2..
Selamat Hari Raya Kerbau..eh eh salah2
Raya Adha lahhh..he he he

Tijah said...

kngah
mauuuuu. eh. rumah ko kat mana nok? ko ado fb tak? den nak buek lontong tapi laki den tak makan lak masaklah eh.


pink humaira
kalu madu. errrr...susah mau cerita tu. huhuhu


aunty
dah jarang dpt jumpa daging kerbau skrg kan? tapi buat rendang mmg terbaik sbb daging dia tahan lama tak cepat hancur. iskk. dapat sop tulang kerbau best jugak nih

hatim a.r said...

ade mood ke nk travel yurop selepas kehilangan laki?haha

Tijah said...

hatim
mood boleh dikembalikan. apa gunanya pepatah "patah tumbuh hilang berganti" khannnn? harharhar...

Ms.Lilies said...

Aku suka btl news ni...
Sungguh tiada bantahan!

Huda Ramlee said...

raya poso ari tuh mkn sup tulang kerbau..siap ngn sambal kicap podeh berapi.menangis2 den makan..

Tijah said...

mimi
aku punnn. tapi kalu tak jadi..mmg aku bantah.


huda
tulang kobau best kan? tapi nak merebus dia bapak lama tunggu. tapi bebaloi2 la.

peej said...

aku rasa nak tersedak baca entry ni jah. tp apa la makna kalau saman orang jobless kan. mcm dlm kes ni kalau la pompuan tu suri rumah. hak hak hak

Tijah said...

peej
alah ko jgn takutlah. court nak buat case study je tu. kalu jatuh gak hukum...ko bayau je la dgn bulu idong. kihkihkih

Che Sue said...

saman makan taun tu..blom tolak bayo loyer..aku dulu saman orang sb eksiden lutut aku berjahit 18 nih..bertahun baru nak dapat hasil..dapat seciput, nak bikin plastik sujeri pun tak lepas..ceh

tasekM said...

jantan si pembuat onar plak cemana jah? aku nk cadangkan hukum potong!



.

W. Hidney said...

kalau ada bro yg rampas awek, i boleh saman ker? nak saman 18 juta

Tijah said...

che sue
tu yg tak paham tu...kat org yg sikittttt punya hal pun nak saman menyaman. tapi kalu dah melibatkan rampas merampas ni mmg patut la kot kan.


tm
potong tang mana tas? tang bagian2 yg berkenaan kannnn?


hidney
saman? boleh tapi lambat tu. bakar je mamat tu terus atas zink. senang.

Marina Monroe said...

Tij..jatuh hukum bayar ngan bulu hidung?? emm...jadi kerja lah tiap2 bulan cabut bulu hidung..

Tijah said...

aunty
hehehe. tapi kita boleh bekerjasama cabut ramai2 aunty. tade sapa2 tau kan? maklum la bulu hidung sama hitam, rambut kaler lain2. hikhik

isabelle said...

Laaa... x jadi nak buat skandal.
takut la kena saman dgn kaktij nanti.hahaha

peej said...

haha bungok lu. silap2 kalau takda lagi bulu hidung. aku try bg bulu lain lak. rasa2 dia tau x?

Jom Gebang said...

boleh saman2 ke??
choyyyyy!!
punah harapan mak noks!!
mak baru verangans nak ngurat somi orang yg loaded2 gittew!!
maklumla, mak ni dintis selalu! :(

Tijah said...

isabelle
aiyooo. jgn risau. kaktij tak mampu bayar loyer tuhhh. huhu


peej
eh bolehhhhh. kita potong pendek2 kasi size standardized laaaa. wakakakaa...

Tijah said...

jom gebang
leh ar test power dulu. tapi agak2 dapar cukors tanpa perlu komit lagi bagus. ala2 cailfish gittew.

PUTUBAMBU said...

makin tinggi fail kat mahkamah nanti.. hehehe..

bagus..bagus..!

Tijah said...

putu
nak cepat boleh tak jatuhkan hukuman sindri. contoh...upah samseng? kihkihkih

NenekPenne said...

aku tunggu dia saman aku jer so that aku boleh saman dia balik..KONTRA KONTRA....