Nov 11, 2010

TSB

saya betul2 tak tahan la.
kelakar oke.
sangat kelakar hingga menusuk peranakan.
(alamak lupa...taun ni blm buat pap smear)

tadi baca blog mamat ni.
kan heboh kes gelang skrg kan?
saya baca sampai habis...dgn komen2 dia sekali.
ada satu komen ni dia suka dgn perkataan "kipidap" (keep it up) tu.
so dia mintak izin nak guna.
sekali org yg tulis pekataan kipidap tu kata boleh.
tapi dgn syarat kena cari 18 downline.

sadenli saya terfikir...
eh bagus la konsep ni.

so...
kak erna...
linn...
mimi...
hatim...

dan sapa2 lagi yg dah penah atau nak ambik resepi saya kat tepi tu...
sila cari 8 downline sekrg ya?
4 kaki kiri...4 kaki kanan...
setiap pairing akan dibayar 8 rengget secara wang pos.

or else...
saya tak halalkan.

bukan apa.
saya nak tolong melayu ni.
nanti dah kaya kita ambil gambar dgn sebiji benteli sambil mempamer ibu jari.

boleh ya?

oh ya.
TSB adalah syarikat saya.
Tijah Sdn Bhd.
jgn risau...ia berdaftar.

bro!
terima kasih kerana menceriakan hari saya...

39 comments:

kak Erna said...

jah..akak dah telopeh tau..TSB..dibuat dan didaftarkan selopeh akak ambik resepi..jadi selamat..he he..jah dah halalkan dan beri keizinan dulu..haha..aci tak cam tu..

NenekPenne said...

wahhh bagus eh...semua benda boleh buat duit... ok siapa yang pakai perkataan 'haru biru' tu sila cari downline yer...muahahahaa...

Madam Sooyaree said...

kak tijah, ada kerja kosong tak kat TSB? saya pun nak uniform merah itam...

zie said...

pelik la..nampak sangat takde modal nak carik duit camne....

ha ha ha ...

zie said...
This comment has been removed by the author.
Fariza said...

saya pun dah khatam blog tue..pegi gak kat fb say no to MLM..pun panas gak.... komen semuanya lawak2....

tasekM said...

mau pulak esok2 blog ko ni masuk dalam senarai polis report dak dato kengkonon tu. ha ha.

aku mmg dr smlm dok melompat dr blog ke blog baca isu nih. dia org siap buat research tu yg aku kagum tu...


.

GaDis CoMeL said...

kalo ko kaya kan kak tijah, tak risau ka nanti kena kidnep, pastu kena bakar? hishhh kak, biar lah tak kaya dan tak ada benteli sambil angkat ibu jari.

Ck said...

jah .....blanja mak Lv...

linn said...

cis! cis! cis!

ko konfem TSB tu berdaftar nok? keluar kt BBC news sok kata tak diiktiraf baru tau. aku malas nak nolong...

DrSinga said...

Jah..
aku nak guna 'sadenli'

berapa donlain kena cari??

Tijah said...

k.erna
ok la kak. sbb kito satu mukim kan. sy maafkan dan sy halalkan. kihkihkih


nett
brp donlain ko perlukan? kena explain cara kerja betul2 taww..


madam
ada dik. risepsyenis ada kosong. tapi...unifom merah putih. voleh ker?


zie
ada plak yg pecaya tu kan? haru betul.


fariza
fb blm tengok lagi. mlm kang free2 nak baca lah. membacakan amalan mulia. hahah


tm
iskkk. ai citer pasal gelang jer. tak mensyen nama. ko pun ada gelang kannn? hahaha.


gadiscomel
risau gakkk. berapa kali plak nak kena bakar ye tak? opppsss...


ck
baiklah. cakap je nak berapa. sekali dgn set kemeyan aku kasik.


linn
konfemmm. tak caya cuba check. mak dah inform aljazeera sekali pasal ni. tak main la awani. kuikuikui.


dr singa
bolehhh. 8 jugak la ye. sama mcm resepi.

Fida Ghazi said...

da tu cane? saya penah tiru resepi mu kak jah! sadin roll dengan roti jala.. cane ni kalo tak halalkan? cari donlain saya tak reti.. nak kene mintak cop halal jakim ke?

Daun Bidara said...

nasib baik den tak pandai memasak den tak pernah cuba semua resepi ni..

Tijah said...

fida
yg dah lepas takpe. yg next jgn lupa ya??


daun
hahaha. takpe. utk peringatan seterusnya.

Hezesuze said...

tak pernah pun amik resepi ko noks...huhu

Ms.Lilies said...

akakakaka....
kretip ko nok cecara mencarik duit sambil bergambar dengan kete mewah...
aku nak!
aku nak!

bOnda said...

hahahaha
den kena cari 8 dOwnline lah ni yO sebab pakai resepi bubur lambuk tu..

cepattt sapO nak duk bawah den?!!!
line atas dijamin selamattttt
:p

btw, sejak semalam pOn dah maratOn pasal isu nih..naik juling dah bijik matO..kena pakai gelang tungsten USD25 la ni kan??

chai n tea said...

adesh kak
br last week kopipes
resepi kek coklat yg paling mudah itu
den akui paling byk mencilok resepi secara free dr blog akak

mano lak nak cari downline nih
tp akak ada baper level?

isabelle said...

hahahaha...
hahahaharun salim bachik.
sib baik saya x sempat lagi kopipes resepi kek ceklat aritu. hahaha

Arin said...

Jah, hari ni kuar paper, syarikat tuh tadok lesen. ko selamat jah..ada lesen.. hahaha...

lotikus disarimankan said...

kak tijah
pap smear tu apo?ado raso mcm lemak ikan patin?berkepok ah duit kak tijah pas ni.meh hired sy jd pembantu kanan kiri akak meh

Nizam.Ariff said...

Aku tak pandai nak adjust kanan - kiri, mesti berat sebelah punya nanti...

IBU KUMBANG said...

k.. aku jadik downline ko

sosevenjo said...

alaaa kak tijah oi...cheq baru ja khatam archive kak tijah setakat tahun 2008..belum khatam lagi nih...takkan cheq kena carik downline pulak..aduh..duh..duh...

-jojo-

PUTUBAMBU said...

alah..ko lambek ah jah..
aku dah cilok resipi sini lama dulu..

harini baru ko nak anaons..
lenkali le carik downline..

lagipun..aku ambik resipi jek..buat bolum lagik.. hikhik

lyza said...

kak..cmtu saya nk copy N3 akak nie, brapa ramai downline plak saya kena cari?hahahaha...tp mmg klakar kan komen2 dorang kt blog aidid nie..ceria2 d kala mata ngantuk.. hehe

**nnt cek emel ya..sudah anta**

AdiHana said...

wah2 over kau kak.. ni saya jadi follower ni kira downline akak la ni kot?

aNiS tHe BumbleBee said...

hahhaa! best gak kan buat cenggitu.

layan betul blog mamat tu.terkekeh gelak tgk org MLM backing diri sndiri.hai laa..donia..doniaaaa!

adibah said...

ada warna tema ker TSB tu nanti nok?? aku nak pi jeykel ni.. nak carik baju seiring dengan warna tema.. huhu

Tijah said...

heze
haaa. tu makan kat kedai la tu. kehkehkehhh


mimi
nak? nati aku booking show room eh? ko nak amek gamba dgn keta apa lagi nok?


bonda
juling? tu kena pakai gelang mekah tu. baru ada khasiat dan mukjizat


chai n tea
lepas ni jgn buat lagi ye. kena jujur tau. dah...pegi cr donlain skrg.


isabelle
alaa....kira tak jadi la ni nak jadi ahli? kecik ati saya. harharhar


arin
kannn? nak meniaga kena la ada lesen baru betul.


lotikus
pap smear tu dia mcm skim peniaga2 karipap la lebih kurang (hish. nak kena suntik budak nih)


nizam
dia cam berbini 2 gak tu. kena adil dan saksama. huhu

Tijah said...

ik
ok. ko kiri. ck kanan ok. dah jgn goyang kaki. pegi cari dline lagi.


sosevenjo
baik lah. kasi katam dulu. lepas tu pegi ambil form pegi register ahli ya.


putu
ambik resepi umpama ambik borang. ok skrg isi ya. lepas tu pegi bank buat loan.


lyza
a'ahh. akak pagi2 lagi dah bersarapan kat blog dia. pastu baru ceria buat keje.


adihana
mana kira. nak jadi dline kena la bayar. follower free jer.


anis
seronok baca kan? lagi best drp layan citer dubur saiful tu.


dib
aku tgh cuba dapatkan rizalman la ni nok utk konsaltesyen. tanak la karang kampeni aku staff dia kena "tangkap muat". wakkakak

Yunus Badawi said...

Dulu ko kata nak pakai fairlady. Dah tukar bentley pulak?

Suehaily Mohd Jiwa said...

hahaha...ingatkan makanan ke hape tsb tu..tijah sdn. bhd daaa!!

hatim a.r said...

saya kalau nk carik downline boleh.tapi janji lepas 3 bulan bonus masuk ah.kalau bonus masuk baru kita boleh bawa resepi tijah ke london. jual daging tetel dekat mark n spencer.fuh lumayannnn

Tijah said...

yb
benteli la mahal sikit bang. takat ferledi tu. rekon bawah 150k pun bleh dapat tu. tak best la nak pamer ibujari centu.


sue
tsb tu bukan table spoon yer dik. hahahah


hatim
cadangan yg bagus. tapi nanti rempah ratus resepi kena ambil dr china la kan? lepas tu baru boleh jual ke london. oh ya. jgn lupa dapatkan classmate oramputes utk testimoni ya.

Nomee said...

Fuhhhhh!!! Sib baik dah ambik resepi awal-awal dulu. Halal yo Jah... mekasih...

sheila said...

oh tidak...
lopeh ni agak2 nak kidnap resepi akak den kono kidnap secara halus ni...

Tijah said...

nomee
aik. kok tak halal cano? nak kono samak tu. huhuhu


sheila
kau pakai bomoh ko? patut umah den panehhhh yo skang ni. haha