Dec 16, 2010

adult toy!

semalam carlos beli henfon baru.
saya tak.
dia belikan saya casing je.

huwaaaa!!!
tidak adil bukan?

jadi...
akibat dengki telampau...
saya telah mendapatkan gejet terkini utk diri sendiri.

alahhh!
menatang yang kita citer aritu...
tapi memang bebaloi la kan...

test tengok!
cencaru sumbat.
takyah ikat2 dah dgn benang.
susun arwah tu elok2 pastu tutup.
minyak pun letak 2-3 sudu je.

biar kejap.
pastu flip.

fuyoooo...

senang giler.
masak kejap je plak tu.
minyak setitik pun tak pecik kat baju.

hepinya saya.
boleh bake. grill. steam. etc.
highly recommended.

bang!
hari ni hari apa?
resit ada atas meja.
reimburse ya.
tengs.

43 comments:

faraulah said...

menarik.. :D

acuan waffle agak2 boleh ker guna utk daging?

Hezesuze said...

wah boleh beli ni noks..bape ergenye?? apa nama benda nie mihahaah

Tijah said...

faraulah
takut acuan wefel tu tak mampu je menyepit ikan/daging tersebut. huhuhu


heze
nama dia flip & cook pan nok. beli kat cosway. ko pegi la jadi member dapat murah sket.

Leen said...

Yeah, tercapai gak cita2 kak tijah akhirnya

kak Erna said...

tahniah jah..dah dapek dah..jangan lupo..buek lompap pun sonang..buek an tok sazah..he he..

Ms.Lilies said...

menarik plak mende alah ni...
tp lg menarik kalo acik jah bagi sebagai hadiah new year nnt :p

catz said...

berapa rm? Beli kat ne? Menarik nya . Nak satu

catz said...

berapa rm? Beli kat ne? Menarik nya . Nak satu

Piah Becok said...

amezing kak tij... malangnye xbole buat kuzi ayam dalam pan tuh.. nanti kuah meleleh2 melimpah keluar.. apepun, kipidap kak

Hazey said...

bestnya nok... berapa budget?

MK said...

adeehhh kak...ko mmg sumber pemangkin penghabis duit aku...well done kak!!

marinahunny said...

senang la keja pas ni.. selain dr cap cosway cap lain ada x k.jah?

ikan emas said...

cantik, menarik ,,,tertarikkk

beli kat mana ???

tasekM said...

kedekut la ko jah. sumbat la bagi gemuk sikit. ni macam tak nampak je benda yg ko sumbat tu...




.

kakngah said...

sangat menarik gajet tersebut..
sblm ni aku bakar ikan pakai bekas besi yg jaring tu.. selalu jek meleleh air sumbatan bila balikkan..

isabelle said...

tu yg tanya hari apa tu..bajet sediakan ikan bakar dibalas dgn MJ yg bermakna la tu..kekeke

Tijah said...

leen
yezza. hari ni mmg suka hati...


k.erna
cano nak buek lompap tu kak? ohhh. nanti nak kelebet blk resepi akak la.


mimi
aaaa bulehhh. tapi kena jadi downline aku la nok.


catz
cosway nok. 159 kalu x silap tadi. ntah sbb aku pi beli sos & bbrp brg lagi.


piah
eh bulehhh kot. tapi kuah kena pekat la. sbb dia kat cam ada seal tepi tu.


hazey
sediakan jer 160 nok.


mk
wuishh. bila lagi nak kelepet bonus laki nyahhh. kihkihkih


marina
tak pasti la plak. tapi cosway cam murah sket harga dia kot.


ikan emas
cosway sayang...huhuhu


tm
aku nyer cencaru sumbat pesen tak letak kelapa. tu yg cam kempis je tu. laki wa tak suka maaa...


kngah
yer. esok jugak ko pegi beli. bagos nih nak2 goreng keli. takde la terbang2 minyak sampai siling.


isabelle
wakkakaka. sbb nak claim tu...kena cari hari2 yg sesuai khannn?

cikguaishahnazri said...

best eh...rs nak beli gaklah

zonaku said...

menarik...... kang sy kawen kasik la adiah yer... tp y set baru ler.....


er.... ms bday pun ok la kot?

FaiHash said...

curlast tijah!
haha.

@yue said...

jeleshhhhh ahhh...
*metuo aku nk dtg lak ptg nih...iskkk!!

ztzett said...

pergh!!! sedap ni...

haruslah saya vote jadi lauk untuk potluck berikutnya. Yeay!!

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

erk...apesal lauk tu same je ngn lauk akak mlm tadi???? hehhee

kucingorengemok said...

makan ikan kena catu sorang sekor ke, tij?

Tijah said...

cikguaishahnazri
silakan cikgu. sangat membantu nihhh...


zonaku
boleh. tapi janji lepas tu kena rajin2 masak taw...


faihash
sbb tak dapat henfon baru punya pasal kannnn?


@yue
aisehhh. nak beli kena order dulu tu...x sempat kang.


zt
haa??? nak cencaru sumbat saja sempena potlak? betul ke nihhh? hehehe


mama
kihkihkih. asek ayammmm je kan. sesekali kita mengikan la plak.


kog
biasa la kan. sempena maal hijrah ni makan kena sederhana. (tapi hari ni tadi dah marinate ayam rosmeri sekor. kihkihkih)

sheila said...

ye kak..semalam hari kamis mlm jumaat...hahahha

Fida Ghazi said...

ok.. nak pegi cosway sekarang.... pastu nak simpan semua2 piyok2 dan kuali2 yang ada..

|| NaFiRaa || said...

pergghh~ senang keje kalo cam nih kak~ tapi arwah ikan cencaru sumbat tuh sgt menggiurkan~ meleleh~

julietchun said...

sekali masok 3 ekor, cepat :P

PUTUBAMBU said...

wahhh..i like...!
nampak sodap..!

ni cosway punya ke?

*tijah, masuk blog kita..ambik award

Jiejah @ Iza said...

uissshhh teruja lak tgk tp nan hado kerajinan nak guna kalau dah beli. sudahnya mentukun la mende tu lam kabinet ikiki

al-lavendari said...

kenapa tak dikapankan arwah tu ?

Tijah said...

sheila
laaa. ye ke. baru nak ajak somi baca yaasin sama2.


fida
piok jgn la simpan plak. tak sesuai utk masak bubur tu der. aku nak try baking la pasnih tgk jadi tak.


nafiraa

tu la. mesti masa hidup dia baik tu. dah arwah pun masih nampak lazat.


juliet
yer. tu besar gak tu. kalu kecik2 bleh susun 4-5 kot. vertical kan dia.


putu
yer cosway. ada award? wahhhh! dapat hadiah kereta ke?


jiejah
ehh. kalu dah ada tu konfem rajin masak sbb memudahkan kerja kekdahnya kan...


al
pegangannya diragui bang. maka...saya keranda kan saja dia.

aKu buDaK CiWeK said...

bagus gak kan!zasssss...kene beli secepat mungkin!

DrSinga said...

buat ayam golek panggang muat?

Tijah said...

budak ciwek
sila. sila. jgn lupa jadi downline dulu ok.


dr singa
muat doc. siriyes. tapi ayam dia kena kangkangkan kepakkan sket tau. takleh seketul bulat cam letak kat oven tu.

Yunus Badawi said...

Resit tu carlos boleh guna utk tolak income tax tak? hehehe

Tijah said...

yb
boleh. selitkan kat column bahan bacaan. heheh

✿ n0ra ✿ said...

Owh! Saya berangan nak beli ni. Mesti best giler kan?

zonaku said...

boleh!!!! yeay!!!!!!!

besday saya ujung bulan 6!

Tijah said...

nora
yes. mmg best sekali. skrg hari2 pakai benda ni.


zonaku
errr...mungkin masa tu takde stok dah kot. huhuu

Cik Agogo said...

aritu survey katalog cosway memang sume gadget gempak2...

baru nak berangan ni nanti dah keje pindah umah sendiri beli barang2 cap cosway je.

piok semua mcm all-in-1... sungguh menarik.

Tijah said...

cik agogo
kannnn? skrg tgh usha korea multi cooker tu plak. siap boleh bakat kek dlm dia katanya. wahhhh...