Dec 23, 2010

anda bosan?

isk isk iskkkkk!!!

dah la pandai masak.
pandai jait lak tu.


kahhhkahkahkahhhh!
ada sapa2 rasa nak terajang pintu dgn statement di atas?

rasa bosan duduk di hotel tatkala menemani suami training?
baiklah!
sila dapatkan manik...
jarum...
dan benang di toko berdekatan.

lepas tu boleh beading apa2 yang patut.
baju ke.
tudung ke.
cadar pun boleh.

nasib baik kuali mejik tinggal rumah.
silap2 dia sekali letak manik.

sebelum

selepas.
jait jelujur je mak mampu! tu pun senget!

tapi takleh lawan otai la kannn!

hasil kerja kak muzz.
terbaik wok!
halus giler.
sapa nak tengok design lain2 atau nak tempah ke...
boleh pegi sini tengok kat photos...

kalau saya la...
dah lama muntah darah nak jahit mcm ni.

25 comments:

al-lavendari said...

cantik lagi gambar 1 dari gambar 2... tak adolah gurau jer. cantik gambar 2 lagi .. nanti marajuk pulak !

bila nak bukak smi ?

~ yus ~ said...

Wah! Sempat tu jahit manik pada baju kat hotel sementara menunggu suami training. Kalau saya dah sibuk dengan anak2 tak sempat...huhu

Salam...tak pasti pernah tinggal jejak kat sini ke tak? Tapi saya mmg dah lama jadi silent reader blog ni...:D

Tijah said...

al
huwwaaa...sampainye ati. smi? buat kena gelak je nanti bang...hahaha. raya sok leh la antar baju makngahnyer kan?

Tijah said...

yus
ehh. nama kita cam sama la. anak saya layan tv & game. so mak dia kena la buat benda lain. btw tks drop by ye...:D

Sae said...

haha...layan la...bosan...~

Fida Ghazi said...

ok kak jah.. bila nak amik tempahan ni..?? nak antar jait manik ni..

Hezesuze said...

mak lagik ler uols tak reti jahit langsung huhuhu

kak Erna said...

jah..akak pun samo..tang jahit2 ni fail ..jahit kain kuyak yo pandai e..he he..

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

syabas bete.....hahaha...kita kaum hawa ini kena pandai serba serbi..baru le bangga ...yg mane tk pandai tu..tk jadik masalah...serahkan $$$$ anda kepada yang pandai.....adil kan... :p

h a n i e said...

hahaha..hani jahit manik untuk seblah hujung lengan baju kurung je pun ambik masa 3 bulan nk siap..melampau punye malas kan.. :P

isabelle said...

hmm..xpe la... mls nak jaga baju2 yg ada beads ni.

sbnrnya malas gak nak menjahit/nak kuar duit tempah upah beading :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku jahit hook baju pun failed kakkk :p

Piah Becok said...

ha.. bagus la. pasni kite nak anta tudun kat kak tij. jahitkan manik kat tudung kite boleh? almaklum la.. telen kene asah selalu baru powderful kak... luv ya kak!

marinahunny said...

k.jah, nk tempah dgn k.jah buleh?

- GC - said...

jahitan yg kemas, i give u A. (utk jahitan kak muzz tu). utk kak tij, C boleh la. haha.

PUTUBAMBU said...

alah..sonangnya jahit kau tu tijah...
pojam mato pun boleh buat haa..!

hehehee..

dulu2 aku rajin le jahit manik kat baju raya.. la ni tak sompek le.. semenjak ada sikecik nun..

Che Ta said...

kak jah,
tambah skett..
'dah la lawoo'
hahaha
percubaan membodek ni ha
kot2 nk kasi kupon koswey

weit, kalau manik gitu tepek gam 3 seken je acik tak? sonang koja

Prof. Bruttenholm said...

setakat jahit mcm tu, sonang jor... i jahit pejam2 mata jer..pastu bila bukak mata..ayooo lintang pukang lorrrr..... :P

julietchun said...

tak pandai jahit manik pun carlos sayang gak kan :P

catz said...

wah, terpaksa mak jadik donline ko sekali lagi.
ha-ha.
eh..kalau mak kan nok, baru jahit dua manik mak dah pitam.
mmg tangan aku kayu.

Tijah said...

sae
lepas ni bleh offer jait baju budak receptionist hotel


fida
errr. buat masa skang aku amek order jahit lencana skolah je dulu.


heze
duhet byk antar je kedai noks.


k.erna
kok kuyak toteh ok la kak. kok kuyak kono tampal? haaa. boli baru la jawab eh...


mama
pasni nak blajar buat kek plak. kek cawannss...


hanie
pergh. tu mau 3 kali raya baru siap bleh pakai tu kannn?

Tijah said...

isabelle
sama la. nak2 ai yg jenis pakai kemeja ni. caner nak beads yer tak? tapi skang slow2 cam suka plak.


elissmie
misti senget pastu takleh nak cantum kan? antar kedai je la dikk...


piah
blehhhh. ko nak disain caner? gambar ketam bleh? cer citer. cer citer.


marina
bolehhhh saja. tapi jait lurus je tau...


gc
apa c? kasi la b- . baru semangat siktt...


putu
sonang? ko tak tengok blakang dia lintang pukang walupun depan batu nampak sebijik2 je.


che ta
takpat kupon derrrrr. kite tengah usha periok lain plak skang ni. kihkihkih.


prof
wahhh! misti prof ada phd jahit crossstitch nihhh...


juliet
hikhikhik. jgn la buat ai blushingggg...


catz
takpe. janji ko teral masak. baju tak bermanik takpe tapi perut kena isik nyahhh. uishh. tak sabar tunggu bln 5 nihh...

shija said...

nok!!kalu jait manik cantu nurin pon voleh buat nok!!!wakakakakkakaka..smbug lagi...wakakakkakakakakakak..

Tijah said...

cija
yushadappp. ehh. ko boleh ker jait nyahh??

CAYANG ALIN said...

Sempat kak jija menjahit ek..tu busan tahap gaban la tu..lawa jer den tengok..