Dec 21, 2010

pd

di corus pd.
carlos ada training.
ikutlah.
sementara cuti skolah.

omak : wana go swim?

anak : no. it's raining.

esok...

omak : wana go play kite?

anak : no. it's too hot.

apa la susah na nak suh anak beriadah skang ni...
asik la nak ngadap leptop.
main game.

kita dulu selamba je main hujan sampai demam.
best!
sbb nanti takyah gi skolah...

eh!
how come pd & nilai ada ice room...
seremban takde?
sedapnya peanut ice cream!

sakit hati ni...

36 comments:

Suehaily Mohd Jiwa said...

anak millenium katanyaa
eh bangi pun ada ice room jugak tauu

Hezesuze said...

aduaii kt klang jek xde ice room uols..kalo tak ari2 duk terjah ahakss

ARIPSAMAT said...

karang mandi dalam hujan kena rotan pusaka plak...keh keh

Chik Att said...

Dulu-dulu kita kan ....main hujan ... main panas tu ...kira hobi hehehe ...
Jah .... koo main hujan dulu2 pakai apa????kih kih kih

Chik Att said...

Dulu-dulu kita kan ....main hujan ... main panas tu ...kira hobi hehehe ...
Jah .... koo main hujan dulu2 pakai apa????kih kih kih

Ms.Lilies said...

okeh...

aku ketinggalan jet ni..
menatang apakah ice room?

Tijah said...

suehaily
bangi ada ehh? kat sek mana aa?


heze
kannn? perisa byk lak tu. harus cuba 1-1


aripsamat
budak ni jam pun...kurang ketahanan la. sikit2 kang demam.


chik att
pakai spenda laaa. mandi ujan siap sabun tuuuu....

Suehaily Mohd Jiwa said...

seksyen 9 dekat pkns bangi
wah kalau dtg bangi belanja lah.bleh?HAHA

Tijah said...

mimi
kodai eskrem nok. lazats2 eskrem dia. kekanak gerenti suka.



suehaily
alaaaa. tuan rumah la blanjer. hahaha. perasa peanut 1 plis...

hatim a.r said...

biasalah.nilai kan dah up sekarang.dia ibukota terpilih je yg ada mendalah ni semua

Nashays said...

sedapnya eskerem ice room..

try yg tropical tu pon sedap..

yg peanut tu lelemak aje rs...

Tijah said...

hatim
ye. ada benar katamu itu dik. mmm. bila la nilai nak ada jusco ekkkk? hiks.


nashays
budak tu ada sajes tadi. takpe lain kali mau trylah pulak.

amar said...

sekarang fb, tweet, dan entah apa lagi. kiteorang millenium la.
lagi pun tak nak sakit, nanti tak boleh jumpa partner kat sekolah~

FaiHash said...

hahah. tetibe mcm terkena dkt batang hidung sendiri. tehehehe. bila dh makin besar ni , makin mls nk buat aktiviti riadah. padahal time tadika dulu .. sblm pegy tadika.. paksa ayah pergi jogging pagi-pagi buta T_T

ekekeke

tasekM said...

bagus la tak de jah. kalau tak gumuk la....



.

Amy said...

salam kak jah,

Ni takde kena-mengena dgn entry ni. cuma nak ucapkan terima kasih byk2 sbb share resipi sambal tumis udang kat Menu Mesyuarat tu.Selama ni saya buat sambal udang mesti fail, tapi bila guna resipi kak jah ni, mak ai!! mabeles la!! alhamdulilah, mmg rasa dia rasa yg saya cari selama ni. so...terima kasih byk2 sekali lagi.

kakngah said...

tah eh.. elok yo kan.. bejomor, behujan..
skrg?? jgn kau mimpi!

Madam Sooyaree said...

ice room tu gapo? macam mines wonderland ke?

al-lavendari said...

ye lah Serembah selalu ketinggalan.
mungkin sesuai untuk orang2 pencen je kot !

Aku said...

buat istana pasir tinggi-tinggi tau...

@rep said...

ice room makin femes!!

julietchun said...

kalo ajak panjat pokok mau pengsan budak tu :P

momguess said...

kek opis den pun ada ICE ROOM jah!!

isabelle said...

mrhubby kursus 2minggu (2kali) kat situ baru2 ni.
katanya kokak giler hotel tu.xjadi i nak ikut.ye ke?

- GC - said...

main game di kira eksesais jari dan bijik mata. haha

Jiha said...

kak jah..ice room tu halal ko?cm moskel skit nak masuk..byk ca ya nun alip yo..

Desert Rose said...

Jahhh,

Mano eh janji2 palsu ko nak deting ngan aku ha?

PnConfused said...

ice room??


adoi.. pes taim den dongar

Tijah said...

amar
aaa. kecik2 dah pandai kapel kan budak skang...


faihash
skang nak jogging pagi2 gelap bahaya kan? byk org jahat (alasan tu)


tm
tak eksesais la gumuk tas. ko dah kuwos ke skang? hikhik


amy
sama2 dik. saya sy berbesar hati mendengarnya. senang kann??


kngah
sebona eh kito yg tak kasi kan? yolah kang domam capo susah? omakkkk jugak..


madam
iceroom tu kodai eskrem. sodapp...


al
a'ah la bang. tu domino's pizza tu berkurun org dah makan dia baru nak bukak kat senawang....

Tijah said...

aku
tapi tu la. apasal pasir pd tak sama ngan pasir pulau maldives ekkk?


@rep
yer. makan pun not bad situ...


juliet
belum sempat pengsan. baru pegang pangkal pokok dah mengah2...


momguess
panas badan panas hati best masok ice room tu kann?


isabelle
haihhhh. better dok rumah lah. mmg bosan giler...


gc
cuma tak membakar kalori je la kan?


jiha
ontah. tapi minum kopi & makan eskrem ok kot. hehehe


dr
aku dah masukkan dlm azam taun baru nak jumpa ko tu. hehehe. s.alam ado kodai eskrem best tak uols?


pnconfused
saya pun 1st time try. tapi dengar KL dah lama ada benda ni. cubalah...

J@J@ / Bini The Rock said...

budak2 laa ni mmg ektip bab game dlm kompiter je. Tak pyh nak berujan berpanas.. tu sbb bdk skrg mudah sakit...
tu pendapat saya la!

err..ICE ROOM?? ntah bila la Bt Pahat ni nk ada gamaknya!

marinahunny said...

alololo baru je balik dr corus minggu lps, kalu x buleh jmpa k.jah n cem

Tijah said...

jaja
kalu xde jugak...ko terpaksa la order ice kacang je kan? sodap jugak.


marina
la ye ke? kira cam selisih jln la kita yer? kalu tak misti ko nampak mak hippo berendam kat pool tu

PUTUBAMBU said...

kalau dak cem taknak..ko aje lah yg gi swimming ngan main kite tu tijah..

FaiHash said...

ekekekeke! pandai kak tijah punya alasan. hahahaha

Tijah said...

putu
2-2 pun tak best. pasang ekon full blast dan tido adalah terbaek. huhu


faihash
tapi taleh. saket mcm mana pun mak suh pegi skolah jugak