Dec 2, 2010

pengajarannya...

penat betul aritu.
bekejar dari sbn ke phileo.
eh. bukan bekejar. drive.

ambik barang. ambik document.
lepas tu lari pulak ke cyberjaya.
eh. bukan lari. drive.
setel. lari lagi ke putrajaya.
eh. bukan lari. drive.

then...

drp putrajaya nak ke bangi...pasang gps.
malas nak tengok signboard.
otak dah penat.
ingat nak cari jln paling dekat.
yang boleh kuar ikut sg. merab.

ok. dah set.
gps on. radio pun on.
tamak.

then drive laaaa...

sadenli...

to the left....
to the lefttttt...
kita pun masuk kiri.

jalan lagi...
tiba2 sudah berada di seri kembangan.
woiiii apahal?

terpaksa patah balik masuk PLUS utk keluar tol kajang.

yg "to the left. to the left" tu rupanya...
beyonce...radio.
bukan gps.

moral : jgn memandu sambil berangan.

49 comments:

Fida Ghazi said...

comel sangat! sesaje nak buat Plus tambah kaya..

Kak Ezza@makcik blogger said...

ko berjaya buat akak tergolak tergolek bila baca entry ni...

desperate mama said...

hahahahahahhahaha.... kak tijah ni kaaannnnnnn.....

Hezesuze said...

hahahahaha baru mak nak ckp to the left tu kan lagu beyonce ahakss...

mmg otak ko dah mengong tu noks...hehe

@yue said...

sampai tahap kekadang aku mencik denga sore dlm gps tu kak!! hahaha tu klu sesat gak la..hahaha

Umie said...

haha..aku penah berangan gak drive sambil dengar radio.. tetiba dengar bunyi hon ambulans...cepat2 himpit ke kiri..dah tu baru tgk xde pape pun.. rupa2nya background music lagu yg aku tgh dgr masa tuh yg mengalunkan siren ambulance tu..hampehsss

♥♥ atie ♥♥ said...

x pe la kak...blajar dr kesilapan...hehe

marinahunny said...

hahahahaha lawak..

KAKTINY said...

har har har..
hamek kao!..

kehkehkeh.

al-lavendari said...

lain kali dengan radio ikim .. barulah ditunjukkannya jalan yang betul.

btw GPS itu apa ar ?

ada orang kata Gua Puas Sesat. ada juga orang kata Gua Pun Sesat.

bungacahaya said...

Pehtu "recalculatinggg...recalculatinggg...."

Agak2 garmin ko apo2 ko nk tak pakai suaro org lain. Den nk apply la. Mcm best plak.

h a n i e said...

tu kalo to the right? ekekeke..

jaja shaliza said...

tahniah..anda sememangnye sgt lucu!

Pnut said...

kerek la... mai putrajaya tak caling-calling pun...
merajuk la...

i sedar la... i bukan ada harta... tak der beg LV... tak der spek mata hitam beso lutut.. takder semua tu... orang pun tak sudi jumpa...

komen ini diakhir dengan serangkup pantun 3 kerat.

Acik sapinat tak makan nangka takut angin
pinggan tak retak nasi tak dingin
orang tak hendak, kiterr pun tak hingin..

p/s nak buat pantun 4 rangkap, tapi tak der idea. harap sudi membeli pantun hamba jual

|| NaFiRaa || said...

hahahaha.. kak Tijah nih..ade jek bendenye~ nak fengsan gelak~

Kazaztan Team said...

ahhhahahhaha...tijah..tijah...

isabelle said...

selalu kalo dgr lagu to the left beyonce tu, mrhubby & i akan menari2 dlm keta. maka kecenderungan utk distracted tu adalah kurang la.
kaktij kena prektis menari (dgn kepala je tau) gak la bila dgr lagu ni

Daun Bidara said...

bukan pertama kali ko masuk putrajaya sosat

momguess said...

tapi berangan lah sambil memandu
lain kan masud nye

Huda Ramlee said...

hahahaha..patutlah abang aku cakap GPS ni stand for 'guna pasti sesat'. tapi ni bukan salah GPS kan..kan..kan..

Teacher said...

aku nak i-pod boleh?

Ms.Lilies said...

Sila off gps nnt ketika ke rumah saya

Ekekekeke

lyza said...

kak...hahahahahahaha...
adoi la kak..penat saya gelak ni kak oii...kahkahkahkahkah...
hahahhaahaha...klakar tul akak nie.. hahahahaha....sori kak..terover plak gelak..tp mmg klakar tul..hahaha

||alis|| said...

ya ampun! boleh eh terkeriru sampai begitu sekali??


hmm.. sapa buat lagu to the right..to the right, mmg carik maut la kan.. pastu sapa plak lagik yg terkeriru ;P

iina said...

ko pakai suara pompuan ke laki?? ptut ko tukarlah.. mesti takkan confius punye hehe ;)

Pedagang On-Line said...

hehehe... nice....

Marina Monroe said...

Lucu..penulisan ada humur gitu..

Aku said...

Ko hilang fokus tu...
Tengah kira duit masyuk kut...

Hidemichi said...

hahahaha...kalau guna bahasa melayu ada tak keluar suara cina jinjang?

"ikut kili dan pusing kanan!"

Tijah said...

fida
nasib baik upm-kajang 40sen jer. cehhh...


k.ezza
tegolek jgn sampai tak bangun masak yo kak. :P


desperate mama
pastikan cukup rehat seblm memandu yer.


heze
hahaha. otak dah jam nok.


@yue
kan? kekadang dengar cam org membebel pun ada gps tu.


umie
wakakaka. nasib baik ambulance. kalu van jenazah?


atie
itulah. lepas ni dgr radio tamil je la.

tasekM said...

apa ke teruk benar dak tijah nih...



.

Tijah said...

marina
oit. lama ko tak masok sini dik.


tiny
nasib baik jln pegi umah ko aku dah hapal ikut mrr2.


al
ye la bang. sy mmg salu centu kalu masok putrajaya. ntah apasal ntah.


bungacahaya
kann? paling sakit hati lepas recalculating makin lagi jauh plak rasanya nak sampai..


hanie
eksiden aaaa. huhuhu


jaja
undilah saya nanti yer...


kpnut
mak aih. nipis telinga kiter kena petik tawww. huhuhu
ok kita jawab eh.

takde duit..tapi pegi hotel 5 bintang
padan muka lepas makan kena basuh pinggan
bukan kiter tanak datang
tapi kiter kan pemalu dan penyegan

pewittt. kellas kan pantun mak?


nafiraa
sian ko terpaksa baca kan? :D


kazaztan
mmm...nak dekat, makin jauh jadinya


isabelle
saya akan cuba ye. tapi takut keta sebelah kata saya sewel plak nanti.

zonaku said...

hehehhehee..... teruk lagi akak punya sesat dr saya rupanya

Tijah said...

daun
aku mmg selalu diperdayakan di putrajaya. apasal ntah. sbb byk route baru kot.


momguesss
berangan apa yg best ekkkk nok?


huda
KL pun sama. nak2 kalu ada jln2 bertingkat tu. mesti confuse punya lah.


tic
bulehhh. tapi kang lari lak bajet mak nak backpack taun dopan. hahaa


mimi
woooo. umah ko wajib pasang gps nok. kalu tak..jmpa kat giant je la jawabnyer kita.


lyza
uuuu. ko gelak lebih2...cam dah perli akak je tu dik. huwaaa...


alis
aku lagi keriru dgn budak bajet kwinkontrol yg kita cakap aritu. harharhar


iina
sore ppuan kak. pas dah salah asek la recalculate. benci betul.


pedagang
tengs...bedagang ape tu?


aunty
takde la aunty. saya citer betul ni...huhuhu


aku
ker tengah kira duit kuar. hahaha


hide
lepas tu kili kanan kili kanan. last2 wa pening.


tm
patut pasang cd maherjin kannn? baru fokes.

Tijah said...

zonaku
tapi pjaya nak ke kajang mmg jln ada sedikit pelik tau. exit dia ada satu macam.

afiq said...

mencik mami buat lawak bangang. kelakar pulak tuh. mencik

Tijah said...

afiq
dah. dah. pegi tido. budak2 kena tido cukup occay. :P

ztzett said...

ko mmg kelaka...no doubt about that...
ni yg aku doubt sekarang ni...ko nak gi backpack gi mana tahun depan ni?

Hernee Nazir said...

thanks sis wat sy gelak pgi ni wpun kpale sy ting tong..ehehehe

Tijah said...

zt
bandung bln 5. pastu nak plan ngan ticer pegi angkorwat plak. kalu x jadi...pulau besar je. nak itut? huhuhu


hernee
no hal. saya pun ni tgh tingtong mlm tadi tido lambat.

NenekPenne said...

aik suara pompuan GPS dgn suara beyonce pun leh tertukar?? ha ha ha....opss cian kak tijah kita ni...

ztzett said...

angkorwat? dengan ticer?
tapi ticer kata nak backpack dengan saya pegi beijing?...

Tijah said...

nett
tulah. bila dah berangan tak sure sore sapa sebenarnya. haih


zt
takpe la. ada 12 bln maaaa. boleh gilir2. tem saya pegi bandung awak pegi la bejing. hihihi

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Hahaha...x kan la x leh bezo an sore gps ngan sore beyonce tu kak tijah oit...kekekekekeke...sobar yolah...

Tijah said...

june
kok dah berangan tu, kuar sore karamsingh pun leh tak perasan

PUTUBAMBU said...

kah..kah..!

aisey..kena tipu ngan beyonce le pulak ye

Tijah said...

putu
wa dgn beyonce mmg kamceng. hahaha

Janggel said...

Salam..
Sumpah lawak guling2 baca ni kak tijah!!!!!

Tijah said...

janggel
awak 1st time datang sini ehh? tq