Dec 8, 2010

what...

bagus betul sejak dengar maher zain ni.
ketara sungguh perubahan pada dirinya.
ada improvement.
boleh odisyen imam muda.


kejadian 1 :
"mami! cantiknya rainbow. SUBHANALLAH!"


kejadian 2 :
lepas makan.
burrrrpppp!!!
"ALHAMDULILLAH!!!"


kejadian 3 :
siang tadi...di library.

sedang baca buku dalam kesenyapan.
tiba2...
proooottttt!!! pottt! pottt!! pottt!!!!
(dan bau telo tembelang naik pelahan2)
"INSYAALLAH!!!"

???

40 comments:

fatt said...

ya..insya allah betul pastu sume org akan memarah tanya sape kentot bau busyuk...hahahaha~

kak Erna said...

ha ha ha..tijah..tijah..apo la yang diajar kek cem tu..

zonaku said...

'Allahuakbar!!!!' baru betul....

kakngah said...

astalavista bebeh!

green apple said...

suruh dia jawab "mashaallahhhhhh, vangkai afa ana makannnn?"

Ms.Lilies said...

Aku impress dgn buku dia baca tu

:)

FaiHash said...

hahahaha...kak tijah...part yg akhir tu yg kelakar sekali...adohaiii..hahaha

hatim a.r said...

patutnye inalillah.kentut bau puaka macamtu dikira musibah untuk gegirl yg dok sebelah tu.eh konpius jap,ke mak nye yg terkentut dalam citer ni?

Leen said...

Haha, sapa la yg ajar dia ni??

Tijah said...

fatt
dia lak tutup muka dgn buku pastu buat taktau. choii...


k.erna
sey tak ajar tu kak. pandai2 yo dio apply sendiri. huhuhu


zonaku
patut kena buat lagu masyaallah pasni kan?


kngah
bon apetite..(tetiba..)


d
vangkai ikannnn. huhuhu. kem salam kat budak baru sunat. acik T say tahniah!


mimi
a'ahh bagus buku tu nok. tajok mmg komplikated tapi dlm menarik jugak...



faihash
bauuuu tuuu...buat saya tak terkata apa2.


hatim
itu la. maher zain tak buat lagi lagu innalillah. amacam kan? bukannn. bukan saya yg kentut. sumpahh!


leen
bukan saya. bukan saya. tolongg!

iina said...

kalau den dah sobut kek dio dah.. astagfirullahalazim.. kot yo pun down drop my waterface mami ok hahahaha...

Madam Sooyaree said...

patut cakap masya allah sambil jeling sinis kat budak pompuan sebelah tu, hehe

kakpah said...

hehe.. thumbs up chem...

Huda Ramlee said...

hahaha..'insyaallah takde org suspek dia yg kentut'...

tujuhhariseminggu said...

hahhahahaa....
hahahhaha..
hahhahaa...

eh, apsal x bleh berenti gelak nih..
insyaallah... :p

mokjadeandell said...

It goes to show that children learn faster through songs....lagu MZ tentu banyak pengajaran.Boleh jadi teaching aid.
Makcik blogger dulu tr.

shija said...

wahhh..bagos arif ngan nurin cuti sekolah g library..

h a n i e said...

"insyaAllah, nanti kentut lagi" ke ape tu..hahahaha

ain (sweet thots) said...

hahaha... lawak la chem

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

miahahahhaah.....
igtkan hero tamil je demam maher zain....

KAKTINY said...

Allahu.. anak sapa la tuuuhh???... hahahahaha...

Kazaztan Team said...

ehehehhehehe...ahahhahaha...

aripsamat.... said...

itulah hasil drpd kejadian 2...ehehehe...alhamdulillah

aNiS tHe BumbleBee said...

hahahhaa!!

insyallah...next kentut lagi gempak punyaa....kekekek!

- GC - said...

haha. penangan maher zain kepada rakyat malaysia.

PINATBATE said...

budak macam ni pun aderr gak..? isyy!anak sapo lah tuu..;P

NenekPenne said...

ha ha ha...kenapa sebut insya allah?

tasekM said...

jejaga buku tu jah.
kot dia kata alhamdulillahhhhh tu... pegi la cek cecepat.
takut2 ada gambor karipap!



.

kupaslaroren said...

hahahahahahah.....

perghh!! bukan calang2 buku yang cem baca. Tompang bangga nih kak :))

Piah Becok said...

huahuahua... gile glem kak tij... tatahan part akhir tu la.. sape punye salah? kak tij kah? atau maher zain kah? nantikan keutusannya mgu dpn hikhikhik

isabelle said...

muahahaha...
insyaAllah? harus la terus heret beg terkuar dr imam muda.

dia nak ckp masyaAllah kot, sebab x tahan sgt bau tu

Aku said...

kesian awek muda kat sebelah dia tu...

Eh, pompuan sebelah dia tu ko ke Jah? Sunti...

sheila said...

den tongah GGK ni kak

GGK adolah Golak Gogar Kosi sbb bos ado ni

julietchun said...

lepas kat library org tak buleh marah,paling kuat pun dorang kipas2 tangan je,hahahahaha

PUTUBAMBU said...

hahahaha..!! sabor jelah..

dia tak abih confuse lagi tu.. between insyaallah ngan masyaallah..

Tijah said...

k.iina
mami malluewww kannn? tapi nasib baik org tak ramai kat situ.


madam
budak sebelah tu cousin dia. siannnnn kena tahan napas kannn?


kpah
walaupun salah apply kan kak kan?


huda
yer. insyaallah...


tujuhhariseminggu
tak baik gelakkan anak makkk...


mokjadeandell
tu untung dia tak minat rolling stone kan?


cija
sampai tanak balik tekauuu. den dah boku sojuk dlm tu...

Hidemichi said...

InsyaAllah...kejap lagi ilangla bau dia...hahahaha.

Tijah said...

hanie
aunty teringin nak bau ke? hihii


ain
busukkk...


mama
skrg budak2 ramai lak suka mz ni kan?


tiny
anak den la tu. huhuu


kazaztan
huhuhu. hahahaa...


arip
yelahhh. cause & effect kan?


anis
lenkali nak try makan petai pulak.

Tijah said...

gc
wah sudah tukar title ka? ehemmm....


pinatbate
aderrrr...anak sapo tu ekk?


nett
sbb lagu maher zain insyaallah tu la...


tm
aku dah check. so far so good. hahaha...


kupas
tak layan buku2 dongeng dah skang...


piah
bukan salah ibu mengandong tu piahh...


isabelle
terkeluar diminggu pertama? kesiannnn anak ai...

Tijah said...

aku
takpe. tu kazen dier. dah biasa. hahaha


sheila
tang mano yg terlobih gogar eh tu nok?


juliet
nak bising lebih2 kang kena sound kat akak lebri plak kan?


putu
skrg application sudah betul dah. alhamdulillah.


hide
mungkin itu la maksudnyer kan? (bersangka baik..)