Jan 13, 2011

if u hepi n u know it klep ur hand....

Laugh. You'll burn 20 percent more calories watching a funny movie than you would if you watched a drama. You can also watch comedies on TV, see comics perform live and read funny stories.

saya jumpa ni...
bagusnya.
buat penat je jogging pagi tadi.
rupa2nya nak bakar kalori cuma perlu gelak je kan?

ye.
gelak.
ketawa.
dan bergembiralah.

jgn meroyan...
jgn cari pasal dgn org...
jgn cari gaduh dgn org...

tamo...tamo...tamo...
itu tak bagus utk kesihatan.
nanti depress 7 keturunan.

ok bye.
saya nak cari kegembiraan di luar.
saya tau apa yg boleh buat saya gembira hari ni.
cuba teka?
mlm kang "kalu sempat" saya upate.

50 comments:

kucingorengemok said...

tiadakah gambar gelak yang TAK scary? hehe.

tasekM said...

aku tau.

road tax idup nari kan...?

kim salam maut kat jpj.

ha ha.



.

momguess said...

oushhh
sy cuba gelak ketawa skg ni walaupun sy tgh bduka

Ms.Lilies said...

gelak je nok??
aiseyy....rugi jek aku jalan kaki anto zara...

tasekM said...

jah... aku lupa nari dah khamis. road tax ko dah dapat kot dak...?



.

zonaku said...

g gelak kekuat yer kak

h a n i e said...

roadtax dh dpt tu..pjg le langkah dia..hahahaha

Piah Becok said...

gambar itew scary... nak gelak pun takut kak... teruskan hepi

Tijah said...

kog
dia kata nak bakar lebih kalori kena gelak cam hippo. tu la pasal.


tm
dah idop dah tapi blm tampal lagi. kem salam sayang tamo?


momguess
jgn ler gitu. life must go on. ceria ceria ok? u ken call me anytime. err...kecuali mlm. hahaha.


mimi
ok la tu nok. sambil antar tu ko gelak la jugak. lebih byk kalori boleh bakar tu. (tapi kang org misti tgk ko semacam...)


tm
dahhh. rodtek ada. insurans ada. leseeeeennnnn pun ada. tinggal nak beli jamu jer. oppss...


zonaku
baiklah dik. (sedang gelak la ni..)


hanie
kena round 1 town ni. nak cari kedai tinted gelap lagi. heheheh

Tijah said...

piah
baiklah. kena hepi walaupun baru kena saman kan?

Aku said...

Simpan tenaga sikit...
Malam ni nak hapdet, jangan miss lak...

Fida Ghazi said...

tengok gambar atas tu..terus depress! sape nak tanggungjawab ni??

Azueriena Norash said...

yer kerr...gelak bleh kurus...azue gelak2 makin naik sebba banyak angin sudaa masuk dlm perut...huhuhu

Chik Att said...

amboi mak .... meroyan aku tengok gambar ni ...

KAKTINY said...

bila ko nak hepi merempit naik KL kuar makan ngan aku weh?.. kehkehkeh...

platipus said...

kenapa gembira?
dpt gaji ke?

susudalambotol said...

Gila scary muka dia. Macam badak sumbu tengah menguap!

FARYN said...

dapat periuk baru?

isabelle said...

wahaha...apakh yg boleh mbuatkan kaktij 'xsempat' mlm ni....hihihi.mj la katakan

||alis|| said...

adoiiii ai kakjah! dah2... aku dah senak kat fb, kat sini pon ko nak bikin aku bertambah senak? oh plis la kakak...


hahahhahahahahahahahahaaaaaaaa!

(aku tunjuk budak opis aku dia terus tersedak air kuar dari idung, terus air dagu menjejes kuar)

aNiS tHe BumbleBee said...

fuh pakcik tu.kalah badak air dia punya ngaga!

Madam Sooyaree said...

Senyum seindah suria.. yang membawa cahaya...

Rajin jogging gak akak ye

Cik Agogo said...

kak tij... ade kawan saye cakap kalo gembira menyebabkan gemuk... tapi mungkin applicable dekat lelaki je kot...

lelaki yang da kawen kan pasal bahagia semua muncet2 sihat... kekekeke...

Kaseh said...

ohhh dgn gelak je bleh kurus eh..nak try la.. lalalala

ARIPSAMAT said...

spongebob....pun sangat menggembirakan...kehkehkeh

Penjejak Angin Badai said...

cik tijah..xsanggup bace komen2 waghieh2 tu..sume bantai nak gelak...scary bebenor la cik yg gelak tuh..sopan sgt..huuu~~~~
lepas nie kalo jumpe org x siuman gelak2 kt McD sambil Q tuh da bole agak saper la an.mestila Miss Tijahh...haaaaaahahahhah

ashley said...

Kalau awak gumbira tepuk tangan, petik jari, tepuk peha, hentak kaki..
.
.
.
dah rasa macam jadi BROWNIES semula!
.
.
tau tak BROWNIES tu apa?
.
.
.
oh ye..ko lain zaman!

Puan Capa said...

hehehe.senyum!!!

julietchun said...

aku tak bleh nak gelak, batuk :C

Marina Monroe said...

Rasullullah S.A.W tak suka gelak, baginda hanya tersenyum!

kak Erna said...

jah..cari la gambar orang golak yang cun sikit jah..he he..

aliaaroslan said...

tapi tengok citer seram camne kak? bakar brapa kalori?

zoe said...

hahha, makan angin malam banyak2 la tuh. hahaha. esok jumaat kak.. seram. hahah

Yunus Badawi said...

Bila ko nak update ni?

Entah2 ko dah masuk tidur. Tahu lah mlm ni mlm Jumaat hehehe

NaniRostam said...

Salam. Orang tetuo kato jangan golak banyak-banyak..nanti ko nanges....

Orang tetuo la kato....aku mudo lae.

Tijah said...

aku
bateri kong. so dapat update sesudah subuh je la. hahaha


fida
abah ripkah. kihkihkih...


azueriena
ada cara dia tu. gelak jgn sedut oksijen dlm2.


chik att
tu blm ko gugel gamba lain lagi. ada byk...


tiny
tunggu yb free jap. kan dier nak banjer kiter kat hilton. hahaha


platipus
tak. dapat makan kek saja...


hidd
selamba kannn? kavities pun takot kat org tu...


faryn
hahahaa. ada laaaaa....


isabelle
mj? beattt ittttt. kihkihkih. ko dlm pantang kena duduk diam2 tawww....


alis
isk. isk. isk. takpe tersedak janji gembira kan? jgn stress2 hidup ni...

Tijah said...

anis
uishhh. pelakon boliwud dah mariiiii. nak otograp plis. hikhik


madam sooyaree
jogging? errr...tadi pagi tu 1st time selepas stop 5 taun lepas. hehehe


cik agogo
gembira jadi gemuk tu kalu ketawa sambil makan kot. tapi kalu ketawa gitu2 jer mungkin boleh kurus. huhu


kaseh
lalalalala. mari kita gelak sama2.


arip
ya. begitu juga dgn patrick dan mr krab.


penjejak angin badai
hhahaa...dik...hahaha...akak hahaha nak set hahaha meal hahah no 5 yer. hahhaha...(misti budak kaunter tu berenti keje pastu..)


k.ash
brownies? tawuuuuu la kak. sempat berkenalan seblm dier tukau tunas puteri. hehehe


puan capa
say cheeseeee....


juliet
makan la ubat cap ibu dan anak....


aunty
tapi senyuman saya tak menawan la aunty...


k.erna
sajo yo tu kak. ado laie gamba yg senonoh eh. kihkihkih


alia
citer seram? errr...bergantung pada dgn sapa kita tengok. kalu dgn somi...kalori akan lebih terbakar lagi. hahaha


zoe
jumaat mlm tak pernah menyeramkan aku dik. hahahha.


yb
aku nak baca yaasin 3 round la bang...


k.nani
wahh. idola kita nihhh. takpo la kak...seblm nanges kito bantai golak dulu sampai lobam. hehehe. err...teringin nak order vetlet merah tu. nanti saya call yer.

tujuhhariseminggu said...

tq la kakak kerana tlg bakar kalori saya... patutla saya kurus semenjak bc blog akak nih... :p

al-lavendari said...

semalam dah tengok .. malam tadi tidur ngigau !

seterusnya jemput baca n3 abang hari ini .. ia amat berkaitan dengan topik awak.

i.am.belle said...

tijah!

gambar tu sgt horror! kesian gigi rongak.

sunny side up :D

Mamarempit said...

tijah...updet le...akak geli arr...tgk mulot org neh.....

huaaaa

Kaseh said...

yeahh klep klep...im hepi lorr..

sheila said...

den skrol laju2 biar x nampak muko org yg golak bosa tu...seremmmmmm

FaiHash said...

hahahahaha... harusla ramai yg takut nk dkt dgn kita klu asyik gelak sokmo... kikikik

Teacher said...

jom gi Delhi March ni

k.e.r.i. said...

kegembiraan di luar?
hermm. bunyi macam berlaku curang ni.

Tijah said...

7hariseminggu
bukan maken gems ker? sbb ada resepi kat sebelah. huhuhu


al
saya ingat abg ngigau...nak cari kelapa. nak cari kelapa. heheh


belle
dia rongak tapi dia hepi kann?


mama
dah update dah. :D


kaseh
mari tepuk tgn sama2..


sheila
mano ado sorammm. cuba pandang blakang...


faihash
org ingat gila kan?


tic
march wa balik penang aa. cuti skolah maa...


keri
iskkk. mcm mana leh speku ni...aisehhh

su said...

kusssss smgt bile tgk gambar senyum neh! hahahaha!

Tijah said...

su
cer bayangkan muka pakcik kantin mcm ni. hikhik

su said...

kompem pengsan kak!!!! hahahaha!