Jan 27, 2011

once upon a time. 6 o'clock in the morning...

6 pagi.
sikamat takde air.
ada keje korek jalan kat luar katanya.

air takde. mami kenot cook.
kita makan roti je la eh?
ok. jawabnya...

ambik sekeping.
sapu jam.
lipat.

nah!
satu utk kau...
satu utk aku...

tiba2...

eeeyeekkkkk!!!
disgustinggggg!!!

ohh!!!
salah botol.
soriiii anakku...
mami lemau sbb tak mandi...
dah la...
jom keluar awal kita cari donut.

51 comments:

Cik Jah said...

khakhakhak sapu tomyam paste atas roti....cam best kot? nanti cik jah nak try la resepi tijah :P

Puan Capa said...

tak lama lagi ada la flavor baru jem...jem tomyam!hehehe..

akak!ko mmg sempoi!

~ yus ~ said...

hihihihi.....teringat pula satu hari adik saya datang rumah.

Dia nak makan roti, tapi dan tanya saya, takde jem apa2 ke kak?

Saya cakap ada simpan dalam peti tu.

Tapi dia ni tak tahulah jenis macam mana, dlm peti tu ada kaya dan asam jawa adabi yang bekasnya hampir serupa. Dia pergi letak asam jawa tu kat roti dan ngap.

Boleh pula dia tanya saya, jem apa ni kak masam je...hahahha.

Adi saya umur 28 tahun tu...huhuhu.

p/s: kalau sapu tomyam tu dan terus di ngap apalah rasanya ye...

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum kak tijah.

euuww.. nasib baik perasan. kalau dah termakan tu tak pasal-pasal ada yang sakit perut tak sekolah.

mana nak cari tandas? aiyooo.. rumah tak ada air. kihkihkih~

p/s: ada orang tu pergi sekolah mandi tak? eh.

momguess said...

perghhhhh!!!!
6pagi makan 'TOMYAM'

Kaseh said...

wakakakaka...ko nih tj..

Madam Sooyaree said...

Hahahah... jangan lupa tambah serbuk serai sekali!

kakngah said...

mami potong stim ah...

h a n i e said...

hahahaha melampau tauuuu kak tij...

Azueriena Norash said...

perghhhh....dasattt...dasatttt....aper lahh rasanya mkn dengan roti....perghhh...seb baik x pengsannn....hahahaha

mAmAbuDaK said...

hooooooo berak tercirit kalu makn nih..

tujuhhariseminggu said...

aiyoyooyyyooo kakak...
tomyam... sib baik bukan pes mee bandung.... :p

Tijah said...

cikjah
rasa nak pitam cikjah oiii...


puan capa
kalu jam + peanut butter tu sedap la jugak kan?


yus
haahhaa. tu misti dia ingat kaya tu. kan kaya ngan asam jawa tu lebih kurang jer packing dia kan...


syahira
nasib baik dia tersedar di gigitan pertama. tak sempat telan pun lagi. dia kena kasik mandi...air tangki ada sikit lagi.


momguess
kellas kannn? kedai tomyam pun tak bukak lagi nok

PnConfused said...

flavor terbaik utk roti kak... :)

afiq said...

sabar je la mami ni.

Tijah said...

kaseh
mak tak sengaja...huhu


madam sooyaree
nak tambah power hiris daun limau purut sekali kan?


kngah
bekoghut muko eh nahan masam tekau. hahaha


hanie
mami tak sengaja. huhu


azueriena
nasib baik bukan pes cili...


mamabudak
tak sempat telan. baru gigit sikit dia dah buang...;D


7hariseminggu
tu la kan. dah la kat dlm petiais tu mcm2 pes ada...

ARIPSAMAT said...

keh keh...kalau pekena dengan teh tarik mesti layan...heheheh

Tijah said...

pn confused
lain kali nak selamat cicah milo je la kan?


afiq
errr...mamidib ada kabar berita dik? senyap jer. hahaha (takde kena mengena dgn n3)

Tijah said...

aripsamat
nak bancuh teh pun malas. kang nak basuh cawan takde air lak kan..

Ms.Lilies said...

Kehkehkeh...
Ini musti mata ko lolap lg kan nok

Aku said...

Jah, rambut kusut masai tak mandi ok lagi...

Tu mata tak mandi, tu sebab salah ambik botol... hahahaa... peace Jah.

Piah Becok said...

muahahaahahahhaaa... sengal tul. kak tij, resipi baru ke? agak2 buat french toast pakai tomyam paste best tak? i loikeee ur blog like orang gilak

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Kak,

Akak pun dah jadik cam KFC, ayam perisa tomyam...akak plak buat roti perisa tomyam...kreatif & innovatif sungguh kak...leh dpt anugerah usahawan innovatif cenggini...kah kah kah...

p/s: akak x duduk lebender hait lagi ek...kato sikamat tu...

Mummy Ranger said...

hahahah..kak tijah vogue...kelas la menu bfast awal pagi...sandwhich tomyam muahahaha

zonaku said...

mami capai botol jm sambil pejam mata la tu.. taik mata berselapat



dah tu, ko kuar cari donut ngan x mandi ler ya kak?

tasekM said...

tak semayang subuh le tu...






tuduhannnnnnnnnnnn....

ha ha.

:p





.

kucingorengemok said...

hahaha, kalau makan kasi abis tu, mesti pelajaran hari ni lajuuuu je masuk kepala

Chik Att said...

mesti bijik mata terbuka luas hari ni ....

Tijah said...

mimi
iyo tekau. dia ala2 separa sedar kann...


aku
tu nasib baik aku tak susun botol kapur kasut sekali atas meja tu. haruu...


piah
tak sodapp. masammm. u like me? mari berdangdut...


june
tak dik. akak dok sikamat. sbb cem skolah seri kelana sana ha...


mummy ranger
bakers cottage pun tak mampu buat resepi mcm tu kan?


zonaku
errr...pandaiii. air takde mandi kena bajet ah. kasi cem dulu, aku thari sket takpe. huhuhu


tm
ehhh. amek air semayang takyah pakai air byk. errr...lain la ko kena basuh rambut. (tuduhannnnnn. hahahah)


kog
sebab otak cam terkejut gittew kan? ko niari nasi lemak lagi ke?


chik att
cikgu ajar sekali terus masuk je...

||alis|| said...

hahahahhaaha!

kakak, kalau takde elektrik tuh baru yer la kan tersapu salah jem.. kakakaka!

Aslina said...

camne la perencah tomyam bleh duduk together2 dengan jem stroberi?? hehehehe...

julietchun said...

kalo cili giling tak meraung cem,kekekeke

J@J@ / Bini The Rock said...

err...
resepi baru ke ni kak?
ROTi PERASA TOMYAM.

nnt tolong bg resepi dia sekali yep!
keh keh keh keh !

PUTUBAMBU said...

muahahhaa..!! sabor je lah..

sian dak cem.. sib baik tak fud poizening..

Lazyf said...

hahaha...
nk terai la pehni...

sheila said...

hahahahhahhah...vadigol samdollah mami dia ni

KAKTINY said...

cem.. auntie tau nape mami jd macam tu.. bukan pasal mamai, tapi pasal dia dh terbayang lunch treat next month.. kehkehkeh.. oppssss... biarlah rahsia.. kahkahkah...

marinahunny said...

adoilaaaaa..pecah perut!

- GC - said...

mami memang lemau dan bau macam kobau kalau tak mandi. haha

Fida Ghazi said...

ooo kak! tade air kak. bukan tade karen.

isabelle said...

kalo dah terrrmakan tadi, lagi naya.
xpsl2 berkejar ke toilet yg xde air

Arin said...

aduihhhhhh..masaaaaaaaakkk!

Ijah EmoTemo said...

ngahahahahah!! adoii ini mmg lawak!

kak Erna said...

jah..rumah sazah banyak air..

Tijah said...

alis
ada letrik tapi mata tak bukak abes pun masalah jugek tu dik. haha


aslina
kekonon nak save space kan? letak la sebelah menyebelah kekdahnyer.


juliet
kalu cili...konfem mc niari tadi.


jaja
nanti akak letak kat menu sebelah ehh?


putu
takk. tomyam tu masih blm expired. hehe


lazyf
silakannn. letak tebal2 sket yer...

Tijah said...

sheila
nampak na cam tak cukup tido kan?


tiny
korekkkkk. hahaha. ladies only la kann? senang nak ketupats.


marina
ala...jgn la cenhtuu..


gc
sebab apa yer? hahahah.


fida
wuishhh. biar takde karen jgn takde air. payah wooo...


isabelle
harus la seharian lepak tesco. duduk diam2 tepi toilet. senang kan...


arin
nanti kena simpan jauh2 la pes tu kan...


ijah
uhukkkk...


k.erna
a'ahh. tapi maleh nak poie. dah call sains tadi. kojap laie ado la ni.

A.I said...

Jah, kaman penah sapu roti ngan jem asam jawa! kowang bleh geng. kahhhhhhhhhhhhhh

Tijah said...

ai
hahaha. sian kaman. misti dia syak tu kaya mula2 kan...

Wahidah said...

aperlah rsnya kan..dh la paste tomyam tu pekat giler..hahaha

Tijah said...

wahidah
rasa nak pengsan. hehehe

FiqaSaleh said...

hahahhahah...lawak tergelak kuar aek mata..ahahahahha...tgh imagine ni gimana rupa mkn roti+tomyam