Jan 24, 2011

selamat pengantin baru!

mula2...
nak ucap tahniah pada dib.
selamat pengantin baru nok.
semoga kekal hingga ke akhir hayat.

sampai agak lambat sebab sesat.
mencabar jugak nak pegi sg. congkak tu rupa2nya.
gps asek recalculate. recalculate. ces!

buat kat kem herba.
tempat dia mcm resort gitu...
sampai2 je...
wahhh!!! ada dusun. ada sungaiii...
menarik nihhh!

makan haruslah sedappp!
puas hati!
then ada cendol. ada kerepek2.
sampai rasa malas nak balik.
lepas makan lepak2 bawah pokok durian...
sambil hirup udara nyaman.

tiba2...

gedebushhh!!!

tengok la anak tu bangggg!!!
awak la tengokk!
lemass kanggg!
alahhhh! takkan saya nak turunnn. malulahhh ramai orang.
abesss! saya ni?? dgn baju kurung bagaii??

aaa!!!
gadohhhh! gadohhh!!
anak masing2 dah tak tahan...
tunggu mak bapak sembang lama sangat kan...
last2 semua pakat terjun tirok dari jambatan.

jambatan kontroversi utk ke kenduri...

sowi aunty. saya TERbelasah kek perantin 2 piring.

tapi best jugak buat majlis tempat mcm ni eh?
rumah tak berkecah.
tempat pun santai takde protokol mcm hotel.
agak2 tak cukup air basuh tangan.
boleh je celup kat sungai...

mmm...
dah pikir dah tema kawen cem.
GARDEN WEDDING!
chewahhh! UPSR pun tak lepas lagik...

47 comments:

kakngah said...

dusun wedding beb!

kakngah said...

apsal muke cem cam terpakso rela jek tu??

cikhajar said...

kak tij.. cem tu da disunatkan ke blom tu??

Daun Bidara said...

aku pun sosat, sampai ko dah balik

Puan Capa said...

cem...kalo kawin..mesti sponsor bagai ni

catz said...

err..cem dah ado calon belum jah?
ehem-hemm..hem..
ai ada harapan tak?
tgk anak ko ni sok besar mcm jadik majistret ke loyer ke pemain golf cam tiger wood.
ehemmmmm (berdehem kuat-kuat supaya bakal mak mertua dgr).
keke kekekkeke.

tasekM said...

jah... nk tunggu cem lambat benar lagi. apa kata ko suruh je carlos yg kenduri. dia ada 3 lagi kekosongan. ha ha.

gps aku lagi kesian. kot2 tempat tu baru naik. baru ada jalan. kat screen tu ko tau ada apa...? gambar hutan!

proton mmg suka bg gps ikut peta zaman jepun gaknya.




.

J@J@ / Bini The Rock said...

err..abes tu saya nak pakai baju tema ape plk nak dtg wedding si Cem tu nnt??


xD

Tijah said...

kngah
dapek musim buah laie best kan. pencuci mulut main potik2. paksorelo? hahaha. goram tgk org tojun tiruk la tu.


cikhajar
bolom. tengok la taun depan. seblm dia masuk pengakap. hehehe


daun
pegi gak ke? tak jumpa plak ek? aku sampai kul 3 gak gitu...


puan capa
aaa. mari kita mulakan dgn acik puan capa. acik sponsor munge telo ek cikk? nanti kita bincang tema.


catz
calon dah ada tapi blm shortlisted lagi. tapi mak saya prefer umur yg lebih muda dari saya. kihkihkihhhh.


tm
kahkahkahh. aku takut tempat tu jadi medan peperangan jer nanti. batu2 byk tu...boleh nak main lontar peluru sampai mati. gps aku mengong jugak. nak kena reinstall balik nih. haih.

Tijah said...

jaja
tema adalah bebas. tiada paksaan dan tiada protokol. :D

Hezesuze said...

wah idea yang bagus ni noks...tapi kat mane tu?? huhu

zonaku said...

cem ker omak si cem y tibai kek tu???????

catz said...

nowadays kan mak (eh..) Jah, ramai je lelaki muda kawin wanita berumur. btw, saya bukan berumur sgt lah.takat beza 10 tawun ok kan mak? eh..Jah..

MY HEART said...

Hahhahaha.. terjun tiruk?

kelakar la ayat tu.. pes time dengar ni...

Kazaztan Team said...

berangan mak ye mmg menggunung...kalah si anak...ehehehe.. sg congkak tu tmpt saya ponteng sekolah dulu2...ahhahahah

Hazey said...

Babe, awat tak sempat jumpa semalam, I pun pegi tau, dari pagi jadi saksi pernikahan Adib dan Deni..! Rugi tak dapat salam dgn mu!

Kaseh said...

ko pi wedding sama ngan hanie pi eh..awat tak bawak baju spare..dah tau dkt ngan sungai...bleh gak terjun..hehe

Madam Sooyaree said...

Muahaha... pikir jauh nampaknya kak!

||alis|| said...

aku tak boleh nak buat apa. terpaksa gak buat di rumah.
tapi takpe, takkan ada protokol bagai.

cendol/abc/pulut itam..
tgh fikir2 nih..

eh?
hahahaha!

julietchun said...

masa cem nanti kot dah takde garden abes kena tebas :P

al-lavendari said...

kalau tak cukup air minam atau lambek sampai .. boleh sajo menggogok air sungai !

semalam pun abg pergi kenduri kawin .. tengoklah abg bergambar dgn siapa dalam entri hari ni.

momguess said...

agak2 upsr xde 'A' ko nikah kan jer cem tu
sonang!!!
hahahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

fuh,best bangat buat kenduri kt tmpat cenggitu.

pas sopan2 mkn knduri pakai baju kurung,kite tukar baju mandi laks!wewiittt!!meriah gitu!!

isabelle said...

buleh p kenduri naik sampan.hehehe.
air sirap dia rasa payau2 x? hehehe

Mummy Ranger said...

wow beshnye kenduri kawin cenggini...siap leh lepak bwh pokok durian tuh..ahaks...

k.e.r.i. said...

pesen mak-mak sekarang.
anak nak kahwen mak yang over.

kah kah kah!

PUTUBAMBU said...

best yek?
kita pun dapat jemputan..tapi tak dapat attend..

sayang betullah..
kalau tidak..boleh le terjun tiruk sekali ngan dak cem.. hehehe

Ms.Lilies said...

ke ko pun sbnrnya nk terjun skali nok?

hihihi

Aku said...

tak takut kena sampuk ke dalm hutan cenggitu ?...

hahaha

ashley said...

kikiki...tukang gelak baca komen jer..
.
.
.
Jah, gambo ko berenang renang ke tepian tak der?
.
.
psstt..cem semakin sihat..

kak Erna said...

jah..aduhai..suko bona berangan cem kawin..soba jah..tunggu dulu..he he..

DeLancrettLurpak said...

apa color theme nye kak tij? saya nak tempah baju utk lagi 15 tahun akan dtg.. hehehe..

AZANI said...

salam tijah
kalau kawin musim buah buahan ada gak bagusnya...

kakpah said...

chem tu macam kekonyangan yo..

Chik Att said...

Jah ... ko buat potluck ... ja.... lagi senang ....
Pesan pinggan cawan bawa senirik ...

linn said...

ko pun terjun tiruk ke? rugi tak jadik paparazi, leh amik gamba sbg bahan bukti...

fatt said...

klu musim doyan kat dusun tu, aku rasa sume org sesat ke dusun doyan sbb tak jumpa umah kenduri..hahaha

Tijah said...

heze
kat kem herba sg. congkak nun.


zonaku
err...cemmm. betul wa tak tipooo.


catz
ko hengat ko rita rudaini? wakakaka. kita sebaya nok. sebaya. aaaa. mari mak tekankan tu.


my heart
terjun lite2 jer. batu byk kang ada yg mati plak.


kazaztan
oooo. kaki tuang yerr. patut ada tulis kat situ "kazaztan wuz here"


hazey
kihkihkih. ai datang dah kol 3. sampai2 terus capai pinggan tak tengok org kiri kanan dah noks. lapauu.


kaseh
mane lehhh. mak mmg dah plan nak melaram bagai. baju spare tu...lain kali la kot kan.


madam sooyaree
biaseeee. dr skrg dah kena merancang ni. nak menyimpan kannn...


alis
ehhhh? menu apakah itu. bilakah? hahahaa...


juliet
kalu centu buat tepi pantai la. ala2 omputes...


al
elehhhh. saje la tu nak eksen dgn saya. tauuuu. takpe...nanti saya pegi opis dia amek gamba dgn yb.

Tijah said...

momguess
apo2 pun nak kono sunatkan dulu kan?


anis
amek gamba cecelah batu pastu buat caption "saya tak seksi"


isabelle
takk. sirap dia manis dan sejuk. org dlm pantang takleh minum tu. hehehe


mummy ranger
a'ahh. itupun setelah dipastikan durian takde buahnyer. kalu tak...mapuhh.


keri
biaso la. bila lagi mak nak enterframe kan...


putu
asal tak datang? alaa..best tauu. rugi u...


mimi
eh takkk. aku biasa layan jacuzzi jer. wakakakaa. cam bagus jer stetmen kannn? eh satu hari kita bawak budak2 ni berendam best gak kan...


aku
tak. dah "berpagar" nampaknyer hutan tu...


k.ash
takde kak. cem sihat ek? hehehe. makan 5 kali sehari tuuu. manjang laparrrr yo budak tu.


k.erna
ehhh. kono kasi can kek akak dulu kan. anak akak dah bosa panjang.


lurpak
kihkihkihhh. konfidennnnn jer bleh muat sok tu kann? ok. tema gold & black yer. lambang keunggulan.


azani
kannn? dapat pencuci mulut free.

Tijah said...

k.pah
tu baru sampai tu kak. muko kelaparan sebona eh tu. sesambe goram tengok kek perantin.


chik att
agak2 nuffnang nak sponsor tak ekk? hahaha


linn
elehhhh. ko tu bz. mana sempat nak paparazi. bz kipas diri sendiri khannnn? hahahaha


fatt
siap bawak bakul lagi kan? balik kenduri boleh buat car boot sale

Yunus Badawi said...

Aku sokong cadangan tasek. Sungguh bernas mcm beras bernas.

Hidup carlos!

Tijah said...

yb
ko nak kena benam dlm sungai eh bang? huhuhu

apakportefeuille said...

hai tijah..ese ni silent reader ekau ha...selamo ni dok baco baru skrg ni teringin nk buek blog..nk link ngan ekau nyo blogleh tak??mokasih..sudi2 la jongok yo

h4ni3 said...

kite pegi jugak wedding dia
err... tapi kite tak kenal akak lah masa tu!
huhuhu
rugi.. rugi..

Tijah said...

apak
welkammm to world of blogging. yolah nanti esey datang yo.


h4ni3
la ye ke? akak tundukkk jer ngadap pinggan tem tu. maklum la pemalu. pastu tunduk ngadap cendol plak. seterusnyer tunduk ngadap kerepek.

afiq said...

mami dib muka perakun holiwut sangat

Tijah said...

afiq
kann? gojes disittew.