Mar 22, 2011

cer try. then cer citer.

2 minggu lepas saya ada roger puan pengetua.
ajak membangkoang.
sebab nak ke KL time tu.

"akak nak poie batam la sok jah"

tuuuudiahhh!
puan pengetua tu pantang cuti sekolah tauuuu!
hiks!

tapi...

tapi...

tak boleh tahan la.
tiap kali lalu bangi misti teringat.
nak2 pulak aritu dedekat bangi tiba2 rasa nak u'uk.
harus la exit kan?
dan efek tangki kosong...adalah lapar dan dahaga.

bangkoang!

sedap!
saya sangat berpuas hati sebab ada banyaaaakkkkkkk daun ketumbar didalamnya.
kog misti tak minat nihhh.
ada ke tuduh ketumbar bau macam kumbang.
isk! tak baik tau.

then masa bayar dapat diskaun.
tokey tengok wolet saya penuh duit seleng.
dia mintak nak tukar.
saya ok jer.
kira...kira...
dapat la dekat 10hengget.
tu semua 50sen yg saya kutip belen bayar parking kat KLCC.
buat berat je.

so sapa nak try pegi la.
belakang petronas / stadium seksyen 15 kalu tak silap.
tajuk kedai lupa pulak nak tengok.
tapi dia duduk row blakaaangggg sekali sederet dgn klinik.
hari2 makan nasi lemak sesekali kena ni ok jugak.

38 comments:

Puan Capa said...

ala kak...kedai nama apa...tak tau..kot2 byk kedai kat situ

Puan Capa said...

eh! 1st!1st time 1st!hahaha

kakngah said...

daun ketumbar tu buek lg sodap jah... den kok stim an ikan.. kompem nk tabur bebanyak.. peh tu jonoh diorang kebek nak cari isi ikan hahahah!!

bujal X said...

makanan vegetarian kah?

♥ dak pink said...

ni makan vietnam kan kak?

ARIPSAMAT said...

ketumbar bau kumbang?...hehehehe

Tijah said...

puan capa
hahaha. kemain girang 1st cam dapat bunga api kan? nama kedai...ala. nanti kita tanya kakpah


kngah
samo la. ketumbar tu cam ketagih bau eh kan? dio ala2 potai...busuk2 sodap.


bujal
eh takk. dlm dia ada udang jugak. sesuai utk jejaka seperti awak. ehhh!

Tijah said...

dak pink
yes...u r korekkkk! tengok pembalut tu je pun tau kan?


arip
yerrrr. tapi saya suka....

rosdiana said...

yer.
aku ingat aku sorang je yang rasa daun ketumbar mcm kumbang.
kumbang yang busuk tu.

bila tergigit daun ketumbar aku akan imejin yang aku sedang makan kumbang goreng kunyit dan aroma busuk itu memenuhi setiap ruang di dlm mulut.
tak seswai di mkn pada malam keliwon.

Daun Bidara said...

bukan saja mines bangi pun ko boleh roger aku

zonaku said...

ala kakkk....
time saya kat sana x lak nk citer pasal kedai makan ni ha.....


dah pindah dr sana br nk gtau.


kan dah nk kena carik alasan nk p makan kat sana. sy suka kalau ada orang rekemen kedai2 makan ni..

Tijah said...

ros
ko kutuk daun kesayangan aku ros? kecik ati tau. itu kalu tabur atas fish n chip sedap tuuu. tak pun rendam dlm ice lemon tea. pergh!


daun
pagi time tu. ko misti dah kat opis dah. takpe insyaallah lain kali ek...

Tijah said...

zonaku
heheh. kita pun br festime rasa. dengar dah lama tapi tak sempat nak pegi...

kucingorengemok said...

ko jangan le kecik hati no jah, aku bukan kata ko yang bau kumbang, hihihi... meh muah skit!

Chik Att said...

dulu mustika ratu ada bedak bangkoang .... nak bagi pipi licin ...
sama kaaaa.... bahan dia hahahahaha

Tijah said...

kog
hahaha. kalu ko tuduh aku bau kumbang...aku tanak kawannn dahh.


chik att
kihkihkih. mano samo. tu sengkuang. tapi kan....betul ke bangkoang mustika ratu tu leh putihkan kulit ekkk?

Suehaily Mohd Jiwa said...

ouh yang ini dekat dekat paling hujung sekali tu ke dekat dgn stadium?
area2 restoran maplei 2 kan??
x penah lagi try.asyik try maplei je.haha

uji6june said...

entahlah Jah ..
akak rasa-rasa, agaknyalah kan..
urang Gemini ni
memang suka kupi dan
daun ketumbar kot

nanti tanya DFK
apa jawaban dia..


*

Tijah said...

suehaily
tak. ni yg dekat dgn jln tetengah tu. betul2 dekat simpang 4 depan umah dabelstori tu. pagi2 depan kedai dia ada jual nasi lemak.

Tijah said...

k.uji
akakkkkk. mcm tau2 yo kan. mmg sey order bangkoang samo kupi o tarik taim tu. mmg kono la. bangkoang mo susu cam tak mecing bona

- GC - said...

kalo pi, nak kena bawak syiling jugak eh, baru dpt diskaunnnnnn?

h a n i e said...

btullah kak..daun ketumbar bau mcm kumbang..hahaha
tp kl dlm tomyam..paduan terhebat. hahha

MK said...

ado jual gak kek food court ampang park. Roger say kok nak dtg makan ok kak. takdo kwn bilo nak mkn bondo alah ni. semuo eh takut nak mkn.

tasekM said...

bangkoang tu nak macam nk bunyik2 mengkarung je jah.





.

atty's said...

tijah..apa yg ko makan tu..kat kedai mana..den nak tau ..nak cuba gak .

Madam Sooyaree said...

Ni kat Amerika orang panggil Summer Rolls. Mula-mula order ingatkan cam popiah, tipah tertipu! Tipah tak suka sayur!

AZANI said...

salam Tijah
bangkoang? macam popia?harus gicuba juga ni...nantilaj kalau lalu Bangi..harap ingat kat entri ni,,,

AZANI said...

nantilaj=nantilah
bukan fiuslaj

PUTUBAMBU said...

mambangkoang?
first time aku dengar dan tgk ni..

sodap sangat ke?

aku nengok..byk bebona sayor nya.. harus le ku reject ni

kakpah said...

uih.. ekau poi gak yo. Ha.. sodap kan? kiro brekfes yang healthy la. takdo bominyak2, bolomak2.. ekau lenkali cubo pulak bubur sup e. Buleh tahan gak.

J@J@ / Bini The Rock said...

bangkoang??

ingat kan kok salah taip nak ngeja BANGKONG tadi hah!

hehe!! ist time la aku baru tau nama ni kak Tijah oii.

DeLancrettLurpak said...

sedap eh kak jahhh? makanan vietnam eh? esok la saya pi vietnam makan, hehehhehe

lupekanje said...

apo sodap eh daun ketumbar Jah?? acik ponah temasuk daun tu...pueh acik carik, mano la ulat pianggang ni dah masuk..rupo2 eh daun ketumbar..

Tijah said...

gc
ala. diskaun 20 sen jer pun. sbb acik tu takde duit kecik. hehe


hanie
dalam paprik pun jgn lupa tu. eh. bau kumbang la ekzotik...


mk
huiii. rugi sapo tak cubo tu kan? tetongah bergigi ni la nak kono try makan macam2..


tm
amboiiii. mentang2 blakang umah ko byk biawak kannnn? eh..aku syak kucing ko nak biawak goreng kunyit la.


atty
ka bangi kedainya. sedap tu. lembuttttt jer...


madam sooyaree
tipah tak makan sayo? tijah pun sama. tapi bila dah balut cantik2 tu tijah belasah saja. hehehe

Tijah said...

azani
hhahaa. ko ni asik salah taip jer bang. nak kena beli kibod baru nih...


putu
sodap gak kono la kek tokak. sayo xde la byk...dlm tu ada bihun tu.


kpah
iyo kak. mmg harus ado siaran ulangan sok tu. bubur sop? oraitttt. next time misti try...


jaja
haaaa. kalu pegi tak tau nak sebut...ko tunjuk je gamba dia lebih kurang centu.


lurpak
a'ahh. vietnam/kampuchea. humang aih ko buat vietnam tu cam ampang-gombak je kann?


acik
ni sorang lagiii. huwaaaa. ketumbar tu sodap la cikkkk. mano ado cam ulek pianggang lakkk...

minahranggie said...

kak tij oii..aku yang dok bangi nih pon tak tau kewujudan nih.. nak nak ukm adalah sekakng kera bontot merah jer ngan seksyen 15..laen kali ko singgah roger aku kak woii

Tijah said...

minahranggie
hahaah. ko memang. dudukkkkk je dlm ukm tu diam2 kan. meh jom sesekali keluar menghirup udara nyaman blakang petronas tu.

Nuzeiy said...

ce cite lokasinye btoi2..nk g try gak..