Mar 21, 2011

fuiiiyoooo!!!

kodai mamak lagi.
salmah beevi.

well!
sapa boleh lawan servis laju kodai mamak kan???

meja sebelah saya ada 3 org.

sorang bukak laptop.
sorang bukak borang.
sorang bukak mulut...ternganga kekaguman.
saya syak dia ni mangsa.

saya?
biasa la.
pesen tak banyak cakap ni...
biasa telinga macam lintah sikit.

  • acik ponah donga tak donald trump?
  • tak. sapo deh tu?
  • haaa! tu la deh maknusio paling kayo lam dunio.
  • yo ko?
  • iyo cik! asal eh maghin buek matilevel ni la. (sambil mengeluarkan botol kaler gelap jus apekejadahakupuntaktau)

perghhh!
tak agak2 kelentong orang kampong guna donald trump.
tak pasti la pakcik tu kenal ke tak.
triumph mungkin la dia tau.
sebab bini dia misti pakai kannnn???

apa2 pun...
semoga ketiga2 mereka...
diberikan taufik dan hidayah oleh Allah.
amin...
(berdoa sambil mengunyah garlic naan + ciken tandoori)

44 comments:

Frodo Baggins said...

kah2x donel trum?
hebatttttttt!!!!

DeLancrettLurpak said...

huihhhh, aku rasa la kak jah kan, kita mesti ada polis pembanteras MLM..

kannn?

fatt said...

pakcik ponah donga donald duck samo mekdonal jo..ekekeke :P

Ms.Lilies said...

nasib bukan donald duck nok..

Madam Sooyaree said...

hahaha.. aminn... harap2 jus kordial, bukan air jampi

Nashays said...

tinger lintah yer..

org indon kata nguping

kakngah said...

sian acik tu...

TheBunianJr said...
This comment has been removed by the author.
kak long said...

mano tau bini eh pakai triumph?
ontah2 tg jua kek pasar malam tu yo,dah donald trum pun acik tu lom tontu konal...!
hahahah!!!

Puan Capa said...

acik tak kenal donal trump.mcdonal acik kenal la.hahaha

Aku said...

ooo.. baru aku tau pakcik tu buat multi level...

Kazaztan Team said...

kahsian pakcik...

h a n i e said...

dasat betul donald trump nih..main MLM rupenye..patut la kayaraya..


*sambil pose pegang duit saidina berpuluh keping*

Ismail Fitry said...

Kalau Aidid Muaddib ada masa tu, mau bersepai kepala orang jual jus tu!

Kaktiny said...

wah.. kreatip lagi inobatip betui la dia punya "meketin".. kehkehkeh..

tandoori and garlic nan.. owh.. sebulan bulan lepas aku dok layan menda alah ni.. kengkonon nk diet tahap cipan.. last sekali, minggu2 ni aku kerjanya bantai nasi minyak 3 pinggan!!.. APA KES??... takdak maknanya diet!!.

Fida Ghazi said...

tiba2 je nama donel tram naik.. MLM mane dia masuk?

Piah Becok said...

donel trump matilevel? biaq betul. sungguh fitnah. oh. macam sedap je naan itu...

chai n tea said...

sejak bila lak si donald trump berkecimpung dalam MLM?

nampak sgt tipunya..
setahu saya la kan kak..si pakcik donald nih sejak awal lagi berkecimpung dalam bidang hartanah..

tasekM said...

sian, kan orang kampung...?
kalau berani cer try ayat ko ye jah...?
mau terkencing kena sergah.




.

muna said...

huihhh bukan main laie sodap eh mongak an pakcik tu yo. apo nak jadii laa oghang2 ni sumo, adeh

rosdiana said...

aku tau.
tu jus monavi.
aku agak la.
botol kaler itam.
seram.
aku terbayang jus monafendi.
relevan tak?

Aslina said...

phergh. donald trump main mlm jugak rupenye....

baru cek tau...

Yunus Badawi said...

Nak kelentong kat kedai mamak. Kan dah ada org telinga lintah tumpang dengar dan masukkan dlm blog.

Cuba kat Mekdi mcm kita hari tu hahaha

eh ko dah submit ke borang tu?

s.u.h.a said...

senang2 nak kelentong kan.

kakpah said...

cakap yang tak menasabah ni yang maleh nak donga.
somo pasal raih kekayoaan..
keto bosa
rumah bosa
duit bosa

tapi yang bocakap tu pun datang pakai keto kancil yo. Camano orang nak pocayo. Datang la bawak merc ko, lambojini ko..
buek talk kek restoren gah atau pun bawak kek rumah bangalow sendiri yang godang macam milik susilawati tu.

haha.. apo yang den morapek moraban ni.. Boring lah jah. Duo tigo hari ni takdo mood yo ha..

intan.maisarah said...

donut trum??

nak ciken tandoori.

J@J@ / Bini The Rock said...

keh keh keh..

tak hagak hagak nak kelentong org tua ye? Pakcik tu pun ntah imejin Donald Trumph tu jiran sapa la gamaknya..kesian pakcik. Balik main saidina lagi pueh ati pakcik oi!

xD

- GC - said...

sapa donal tram tu? lawyer? majistret?

sheila said...

salmah beevi tompek dimano encik2 suami menghabiskan masa minum secawan teh sambil menonton bola dan terlupo yg dorang ado anak kek umah....uwaaaaaaaaaaaaaaa tetibo den sawan lak

akudiawan said...

Huk, alloh!! maso bilo plak c Donald trumph tu MLM Monavi Jah oi!! Nmpak bonar lah bohongnyo duo eko bewok tu ko p/cik!! Kok nk bohong pon jgn la bab2 Donald Trumph wat MLM!! Koba yo la ko p/cik tu..cmno Donald Duck jd kayo!! X pon, boghi yo p/cik tu sguni wang jopun!! P/CIK KAYOO!!!

Erk...Jah, ekao blanjo lah den roti cheese nan sokoping..den nk yg double.... Lamo aih den x meghaban d blog ekao ni!!

Cik Pah said...

kalau donold trumph dgr mesti nangis..sebab nama dia jadik bahan..hehe

uji6june said...

ishk!
mau je lilit mulut si tukang cakap tu dengan nasik lemak cap triumph!



*

Tijah said...

frogo
ntah. kot la sebut nama ananda krishnan tu ok la gak kan...


lurpak
misti pengsan polis tu buat keje kan? ko tau la benda ni cam cendawan skang...


fatt
mekdonel pun acik tak ponah makan. hahahah


mimi
ntah. kot la kuwe donut ko...acik pun ghoma makan kan?


madam sooyaree
jus kat kedai mamak tu lagi murah kannnnn???


nashays
telinga lintah. telinga kuali. semua2 pun lah. hehe


kngah
dah la skang musim ujan ta dapek nak motong kan? ehh...

Tijah said...

klong
a'ah ado boto yo tu kan? ehhh. tapi skang pasa mlm dah ado bee dees tauu...


puan capa
mcdonal, donalduck, etlis tu sumo ado keluar tv kan?


aku
aku syak pacik tu baru nak sign up.


kazaztan
jgn dia terpedaya sudah...


hanie
tu la tu. sesenyap jer tak ajak kita jadi member kan?


ismail
yezzaaaaa. aku mmg suka kupasan2 dia. terbaek. mmg terbukak otak terbuntang mata kan?


tiny
tapi kalu belasah potato cilis 3 mangkuk kira berdosa tak? hahaha


fida
dia mula2 join avon dulu la tu...beli ubat ketiak dapat diskaun maaaa...


piah
kannn? naan mmg sedapp. lepas naan...roti tisu plak. pergh!

Tijah said...

chai n tea
tu pasal dia tanya dulu pacik tu kenal tak. kalu dia kenal mungkin dia akan guna nama bill gates plak. hahaha


tm
hahahaa. kalu aku..aku akan pow dia makan cukup2 pastu blah tanpa sign apa2. hahah


muna
melayu tipu melayu. tu la deh....


wos
ye ke? benda baru ke tu? aaaa...ni misti ko jadi ahli ni kan? adakah jus itu approved by bengnegara?


aslina
misti dia dah level diamond kan skang? ke crown? ntah la...


yb
hhahaa. nasib baik ko ajak pindah meja bang. kalu tak merasa org tengok aku mengayat tepi pintu...


suha
pandai dia cari mangsa...


kpah
hahaha. apo kono eh sampai xdo mood kak? ni sbb dah balik skolah la ni. ontah eh. pueh sey peteng mano dio parking nak tengok keto...tak nampak la plak. hahah


intan
nak? mari datang sini...

Tijah said...

jaja
paling tak pun main terup. ehhhh. silap ajar plak....


gc
donaltram? alahhhhh. yg bini eh seksi tu lahhhhhh...(bini jugak yg dapek namo..)


sheila
hahahaha. dah tontu tv eh bosa kek situ. pueh ati tengok bola. err...ntah2 dio peteng acik salmah takkkk?


akudiawan
apo barangg sekopeng...kok makan semejo mo tijah kurang2 kono mau 4 kopeng sorang baru pueh. hahahaa.



cik pah
terus di "fired"nya budak 2 ekor tu kan?


k.uji
hahahaha. nasik lomak sapo akak nak lilit'an tu kak oiii...

rosdiana said...

takde maknanya aku jadi ahlil.
tapi penah di risik la.
aku takkan tetipu ok?
big bos aku kat bengnegara dah kasik staff dia minum air penerang ati.

AZANI said...

salam Tijah
a ah...betul ejaan..
sedap kan garlic nan,taruk keju pun sedap.bilas ngan teh tarik halia....
peeehh.

Tijah said...

ros
misti bigbos ko dah pagar bengnegara dr anasir2 dalaman & luaran yg jahat kan wos? tu yang sana sini bau kapur barus tu. kihkihkih. ehhhh.


azani
hahahaa. nasib baik bang. kalu x masak ko kena ngan dak tm. cheese naan aku tak penah try lagi. lenkali nak try la plak...

lyza said...

kesian pakcik tu kan kak...ishhh geram tul ngn orang2 yang cari makan cenggini --> dok menipu org..tk baik oo..

Tijah said...

lyza
diorang mmg pandai pilih2 dlm mencari mangsa ni...

Lazyf said...

(sambil mengeluarkan botol kaler gelap jus apekejadahakupuntaktau)

ese tau jus apo nih kak...
jus acaiberi (adek-badek anggur) cap Monavie...

sian kek acik tuh...
sob3x...

AZANI said...

salam Tijah
saya baru je jenguk webnya ...betullah curiousity bunuh kucen......acai berry, sat nak google

Tijah said...

lazyf
acaiberi? buah apo tu...tak ceret beret ko kalu minum tu?


azani
ko study yer bang. nati kasik tau aku