Mar 6, 2011

entry terakhir...

saya ada blog.
jadi...saya adalah blogger.
suami saya takde blog.
jadi...dia adalah reader.

ya.
dia memang pembaca tetap saya.
hanya baca saja.
senyap dan sunyi.
semua entry termasuk la komen2nya sekali.

dikalangan pengomen saya ada kaum adam juga.
ada bujang.
ada laki orang.
ada masa...kita terbegurau mesra.
usik mengusik membawa bahagia.
kekadang terover pun ada.

then...terpikir jugak.
kalau yang pompuan tu...apa perasaan laki dia bila baca?
(ini refer kat saya...)
yang laki pun sama.
bini dia kalau tengok...rasa mcm mana?

bukan apa.
takut jugak kalau ada yang terasa hati.
esp. yang salu tinggal komen kat sini mcm...
brader yb.
brader al.
brader nizam.
brader azani.
tu semua stok ada permaisuri.
(hahaha! padan muka jatuh saham korang kat sini...)

so kalau ada yang makan hati baca benda2 mengarut kat sini.
mintak maaf la dari ujung rambut sampai ujung kaki.
takde apanya kitorang ni.
semua habis kat sini.

takut la jugak kan.
benda2 remeh macam ni pun kekadang...
boleh jadi penyebab rumahtangga goyang.

senang cerita...
"always put yourself in others' shoes"
tak suka orang buat kita.
kita jangan buat orang.
simple kan?

plis. plis. let me know.
bagitau la saya kalau ada yang tak kena.
etlis boleh baiki kat mana2.
frenship nak kena jaga.
tak main la twit-twit kutuk sini kutuk sana.
baju dia lawa ko kata cam alas meja.
eh!
amboih kelaut kau juliaaaa!!!

saya tau.
mulut saya lancang.
provokatif.
pedas.
sinis.

tapi tu la.
kekadang tak perasan kan???

so skang...
suka yg macam mana?

a) klakar?
b) sinis?
c) skema?
d) jiwang?
e) seram?
f) sedih?
g) non of the above.

pilihhh kak! pilihhh bang!
takde hal.
julia tu kan pelakon handalan.

oh ya.
ini adalah entry terakhir...

buat minggu ni.

esok2 ada lagi.
hepril fool!

51 comments:

kakngah said...

suami mu dan suami ku..
sama la.. silent reader..

kerrr. stalker??
ops!



abg carlos.. hari2 mggu cenggini.. kojo ko??

Tijah said...

kngah
ado. baring2 tengok tv. channel tak samo tu yg den ngadap bondo lain tu. stalker? hahahaaa. boto yo tu..

MY HEART said...

Erk!!

Hepril pool bukan lagek sebulan ker? terkujat gak tadi 'entry terakhir"

seb baek tak sosak napas...

ibuintan said...

banyak la kau punyo hepril fool Tijah oii.. brapo kali stahun ado hepril fool ni..

laki akak tak ambik tau pun pasal blog ni tapi semua blog yang tuan tanah hea lelaki yg akak selalu ikut tu, sumo akak maklumkan kek dio...

tak kirro tuo mudo bori tau yo, kito mano tau hati kocik hea tu..

rosdiana said...

saya pilih Abg Kalos. Dulu kini dan selamanya! Hepinya saya. Jgn kutuk saya kat tweeter.plis?

Yunus Badawi said...

wah nama aku yg paling atas dalam list ko tu jah. Kebetulan atau ada apa2?

Tapi selagi abg al, azani dan nizam ada aku tak kisah. Ko pun tahu aku ni mcmana. Kat komen aje gempaq.

Yunus Badawi said...

Merujuk kpd soalan ko tanya aku suka yg mana, aku suka ko yg mcm skrg ni. Teruskan aje.

psst - bila ko dtg KL roger aku dan tiny.
Since carlos baca komen ni, nak minta izin dia sekali.

Tijah said...

my heart
hikhik. tak cukup oksijen ko tu? takpo..samo tijah tu, tiap2 bln pun heprilful.


ibu intan
boto tu kak. seblm dio ingat yg bukan2 baik maklomkan dulu kan? kang kok curigo syak wasangko lak...isk. tibo2 tingat cendol basten pilah.


ros
jaga kau ros. aku rejister twiter skarang jugak. akan aku kutuk ko sesama saporterku.


yb
hahaha. dia nama tu susun ikut kesalahan bang. cam saman ekor la tu. hehehe. alahhhh. aku memain je lahhh...

Ms.Lilies said...

saya suka julia!

oppsss.....sudah tukar ic ka??
hihihi..



peace en.carlos..
binimu sangat mithali walau gelak hanya kita yang tawuuu


:p

Tijah said...

yb
takde hal. ye la KL bukan besar na. seblm org terjumpa pastu report yg bukan2 baik aku bagitau dulu.

Tijah said...

mimi
hep. dia bila masuk mukim klanejayer dia jadi dokter julia tau. sila take note tu. hehehe. gelak? sopan kan julia tuu nok???

fatt said...

benda ni susah nak ckp kan kak..sbb kdg2 ada psgn yg sensitip..camne pun mesti 1% pun mesti tercuit jgk hati dia..

bukan cni je kak, kdg2 komen gmbar dlm fb pun leh jadi isu jak..hurm..cuma yg penting tukang2 komen tu kena sensitip skitla wlpun cuma habis kat cni..sbb tak sume org sama. wallahualam~

tasekM said...

kenapa goyang ni julia....?

hiks.






.

ct sarah said...

ok...je..kak..teruskan macam gini..penuh lemak santannya tapi pedas ngan cili apinya...semuanya bergantung pada niat seseorang tu kak...

Aslina said...

laaa... hepril fool rupenye... da nak sebak2 dah ingat kak tij nak tutup blog...

jangan laa tutuppp....

untuk soklan suke yang mana... saye pileh non of the above sebab saye pileh nak seme menu-menu mesyuarat tu demi persediaan mase depan.

sanggup nanti nak rikues kat bakal somi wat salah satu hantaran adelah pakej streamyx ke atau mana2 brokben yg best-best.

buleh access menu mesyuarat tu slalu :D

hehe...

Marina Monroe said...

Terkejut auntie bila baca tittle n3 Tij, Alhamdulillah..bukan n3 terakhir..Keep on writting..
Auntie love you..

ckLah said...

Salam Jah...
Last warning yang terakhir ya! Hehe...
Mesej n3 kita hari ni ada persamaannya, meski cara meluahkannya lain-lain...

hatim a.r said...

sebbaik kita tak pernah bergurau manja kak tijah!kang ade yang difitnah menyimpan anak ikan kang

desperate mama said...

kak tijaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...... sengaja kaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn......

Tijah said...

fatt
tu ah. kekadang kita takde maksud apa2. tapi kang org lain baca...pikir benda lain plak. makin lama makin kena hati2 nih.


tm
julia tak tau la kak j lo. julia rasa cam dlm hati ada tamannnn jer niari. kahkahkahhhh (lu suka kasi gua tekanan kannn?)


ct sarah
uishhh. tu sumer la buat tinggi kolestrol tu kann? takut ada yg tertekan jer kang. heheh


aslina
jgn la sebak dik. tak tutup punya. paling malas pun biar kan je tak update. hahaha. tapi menu tu mmg akan dibiarkan saja. sbb kekadang kita sindri pun lupa resepi...sbb jarang masak kannn.


aunty
love u too aunty. haihhh. kenapa saya neves nihhhhh. oh tidak! harap2 mampu tido lena mlm ni. hhehe


cklah
kalu ada..next time warning lagi. kihkihkih. itu lah. baca n3 cklah mmg ngeri tau. nauzubillah. mintak dijauhkanlah...


hatim
adikkkk. adik nanti kalu bukak klenet...perlukan nurse tambahan takkk?



desperate mama
maafkan la saya. heheheheh. tapi mmg sengaja pun...cari perhatian. heheheheh. lebiu!

AZANI said...

salam Jah
salam Incik Carlos

Lazyf said...

wat saspen jew...

Aku said...
This comment has been removed by the author.
Aku said...

Eh.. silap.. tu orang lain..sorry. Lupa, aku dah tukar.

aku.. 'AKU'... hahaha

linn said...

apa nama penuh julia ni?

julia perez ke?

wuiiiiiii....fewiiiittt!!!

Tijah said...

azani
salam bang. kirim salam akak skali. hehehe


lazyf
jangan la marah kiterrr...:P


aku
hehehe. kirim salam mama sama paku payung. dah exam ko budak tu? nati cuti jom acik tijah blanjer tgk wayang.


linn
julia perez katanya khannn? alaa...mana mak letak coli lezer ni tadikkk??? nampak tak nok?

A.I said...

bikin saspen jerk!!! ish....

Daun Bidara said...

ko datang kl roger le aku sekali

AdiHana said...

pengkeji. buat org nebes je huhu

laila said...

seram boleh ke kak?
eheh

Aku said...

paku payung pemalu...

sosevenjo said...

tijah...i like u the way you are...ecehwahh...boto ni..stay the way you are je..

Kaktiny said...

seb baik gak laki aku takde blog..
kalau tidak, aku la pembaca tegar blog dia, pengomen tegar blog dia, sekaligus pengomen kepada pengomen-pengomen blog dia..

...(aku syak, pasai tu laki aku tak minta nk berblog facebook semua ni, dia tahu blog dia adalah blog ku jugak akhirnya.. hahahaha.. penyakit nk datang kita tak tau bila, tapi, BAIK TAKYAH MENCARI PENYAKIT.. kan tij kan kan kan... )

..mizzzutuuuubabehs..leetsskreziissetcabaimelakawitwooosss hahaha....


.

muna said...

ampeh kak jah, den dah siap2 capai tisu dah ni, huhu.

julietchun said...

kita cari kawan bukan lawan

PnConfused said...

kak.. den stujuk kak....

takyah kat blog, kdg2 kat fesbuk tuhpon...


tiba2 jaaa moncong... kih3

isabelle said...

betul tu.selalu gak terlupa perasaan org lain.
kalo laki kita tulis blog, ada aweks2 dok komen, mesti kita pun naik semacam

adibah said...

Puan Julia,

Sila menten cenggini jerk ye, Puan.. Shekali shekala, letak jugak la perghtua perghtua umahtangga, Puan..

Puan Julia, taknak buat Fan Page kat fesbuk ke? Saya nak jadi peserta pertama "LIKE"..

huhuhu

al-lavendari said...

kekalkan identiti sekarang .. saya suka. kalau awak tukar, saya mungkin tak datang lagi.

kakaknya tak ambil pot pun tentang semua ini .. rasanya dia dah cukup dewasa dah kenal hati budi laki dia.

don't you worry !

Puan Capa said...

kak..ko kalo skema...aku rasa dunia dah terbalik :P

- GC - said...

suami sy pun silent reader gak. hmmm...

tentangseseorang said...

h) semua diatas

kakpah said...

akak ingat pun nak beronti bloging la. dah naik maleh lak...

Tijah said...

ai
neves tak nok?


daun
lepak the mines la best. tak ramai org. heheh


adihana
debar2 cam tunggu pengantin lelaki tak rasanya tu?


laila
bolehh. rupa saya mmg dah semulajadi seram pun. hehe


aku
ohhhh. ikut siapakah itu?


sosevenjo
tengs. wah! cam juri so u think u can dance jer bunyiknyer kannn?


tiny
hahahhaa. nak2 plak ada 1000 follower...sumer stok anak dara. haa. tak tergugat mak disitu kannn?


muna
nak lap hinguih ko lap air mato? hehehe

Tijah said...

juliet
itu la sebaiknyer kan? dose gaduh2 nih..


pn confused
nak lagi laju..org nijam gaduh pakai twitter. hehehe. tu yg maleh nak register tu.


isabelle
hoi mistiii. silap2 pastu siap la hp dia kita trace gps. eh skang pakej tu ada tauuu...


dib
bodi dilisyes oredi? ehh. petua rumahtangga hanya boleh share secara live. tak syok aaa tulis kat sini. susah nak tunjuk expression. hehhe


al
alamak. tu ugutan ke tu bang hehehe. akak dah tak koso nak pikir benda remeh temeh ni kan bang?


puan capa
aku nak try sekali. caner respon korang agaknyer kan?


gc
tu yg kekadangg takut nak tulis lebih2 kan? takut kang terasa hati plak.


ady
hahaha. mano ado option tu. pandai2 je tawww...


kakpah
jangan la kak. akak pandai tulih. tm pun ckp centu. akak tulis apo pun raso cam sodapppp yo nak baco. osah boto ni. bukan kipeh dooo...

intan.maisarah said...

den pilih G!

Ungku Nor said...

takyah pikir sgt la Puan Julia..

tulih jer.

janji Puan Julia tak kaco orang, sudeh..


pesanan eklas dari,

Cik Jessica Alba~

uji6june said...

pada akak :

gurau senda, "bertepuk tampar" hanya di blog saja.. takde meleret-leret sampai keluar. noktah!

masing-masing dah dewasa ..


*Jah teruskan penulisan cara Jah yang sedia ada ni.. akak terhibur

.

tujuhhariseminggu said...

adesss, debar2 tgk tajuk entri... sib baik tak nanges lagi.... :p

Che Ta said...

kasut mu saiz berapa jah?

Tijah said...

intan
apo G tu dik? ground floor ko? kihkihkih. jangan la centuu...


ungku nor
baiklah pn jesika. wah kemain kannn? siyes yu sgt menawan dgn imej terkini. jom poie jln tar...


k.uji
baiklah kak. tapi akak tak "tertekan" dgn saya kak kannnnn?


7hariseminggu
nanti 7 hari lagi nak raya akak mintak maaf yer....


che ta
umang aihhh. nak belanjo jimmy choo ko? hehehee. tak tau la size apa. tapi kalu crocs size 9. huwaaaaa. kaki kapal la kato kan.