Mar 3, 2011

mak malluew!

bawak cem pekena roti canai kat salma beevi.
terserempak vasantha dgn mak dia, aunty selvi.
(ewahh! macam pantun 2 kerat kan?)

tau dah rutin dia awal2 bulan ni.
dari klinik la tu.
monthly check up.

auntyyy!!!
sudah angkat darah ka?
sini mari minum saya belanja!

aunty tarik kerusi.

apa angkat-angkat?
ambil darah la.

ammaaaa!!!
rasa mau terjun masuk periok dhal.

haruskah saya angkat itu july paper lagi satu kali?

39 comments:

kakngah said...

dush!
kono sebijik...

Tijah said...

kngah
awal ko basuh kain niari? dah sarap? kihkihkih...

rosdiana said...

tutup mulut.
cuba untuk tidak ketawakan tijah.
gagal.
ketawa terbahaks-bahaks tanpa belas kasihan.

Mamarempit said...

naseb tak tesedak kuah kari.....ayoyooo...

intan.maisarah said...

muahaha. keno sedas!

aiyoyo

kak long said...

yenaaa...!
tengechi....!

Kaseh said...

wakakakak..amekkk...

CPI said...

ihihihh... deyy adik maniss.. bukan darah la.... dara


heheehh

apakportefeuille said...

mesti anti selvi ti seorang cikgu bm

apakportefeuille said...

alamak typo la pulakkkkkkkk..kok tau dek anti selvi mampuih den

h a n i e said...

nasib tak tanya "dah derma dara ka" [sila ikut slang sami velu]


kihkihkih

tasekM said...

kojap.
kau makan kek kodai koling yo...?

:p





.

Tijah said...

wos
takpe wos. esok masih ada. henbeg satuuuuu wosss...


mama
bm aunty selvi byk improve la skarang...


intan
terus tak lalu makan. hahahaha. konon2 la kann


kak long
naa uneiii kadilikireii. eh apo tu.


kaseh
sian kita kann?


cpi
amaaa. adik manis sudah faham sekarang.


apak
takk. tapi sejak getah naik harga dia byk improvelah dr segi bahasa. asal aa?


hanie
dah derma dara? sudahhhh. anda bagaimana? hahaha


tm
mamak la wehhh. dhal dia sedappp. pekattttt melekatt. (niari rasa nak ke kedai haiwan...cari hamster. hahah)

catz said...

ayoyo..ayoyo..
tiba2 mak kompius, siapakah yang bernama selvi sebenarnya..

adakah tijah selvi?
atau aunty selvi..
kihhhhhhhh..kihhhhhhhhh.

larikkk.

err..jom lari ke kedai tetel..

kakpah said...

itu darah angkat mau minum ka..
yennadei..

uji6june said...

disyummm !!!
kena se das ngan Sivaji The Boss

aunty selvi tu MCE dulu
BM dapek 1 kot ..

.

tasekM said...

aku tau la kedai tayar dah tutup ko tak bleh beli tiub. kakakaka....






.

Madam Sooyaree said...

Hahaha.. kan dah kena saun!

Golden Rose said...

hehehe...

ain (sweet thots) said...

hahahaa...

AZANI said...

salam jah
macam familiar je salma beevi....rasanya masa lepak kat oakland dulu macam pernah redah je...tak leh recall kat mana...apakah dari pinggiran senawang ke oakland?ke dekat maktab perguruan? lupa ..lupa..

Fida Ghazi said...

saya gelak sorang2 je lah..

memang terangkat.. kak jah kene sebijik oleh sepupu Arunachalam!! zap! zap! zap!!

Tijah said...

catz
hishhhh. apalak tijah selvi. dlm kes ni...nama mangsa adalah puan julia mauripan. seorang pan asian. hahaha. tetell? alaa...situ takde jus alpokat.


kakpah
tada la akka. itu darah angkat mau kira kolestrol. ya ka. saya pun tada tau.


k.uji
agak eh la kann? mungkin sblm dia pencen la. sbb skang dia motong.


tm
ehhhh. aku ada jumpa kedai tayar baru beb. maklum la tayar kena menten selalu. sblm dia pecah. nanti aku share aaa. hahahah


madam sooyaree
bulan depan kalu jumpalagi...saya saun dia balik.


golden rose
ngeeee!!!!


ain
huhuhu!!!


azani
u r correct bang! salma beevi kedai ujung sekali setentang dgn maktab perguruan sikamat tu.


fida
siap dia. bulan depan ahkak pegi sesiap bawak selendang. zap! zap! zappppp!!!!

Ms.Lilies said...

aku tgh nk imejin ni acana muka cem time ko kena tu hahahaha

Yunus Badawi said...

ko buat naik darah dia aje sbb ko suruh org angkat darah dia hehehe

SueGinola said...

Sah memang harus!hheheheh

Aku said...

Aunty tu amik sastera melayu kut dulu-dulu... tabik.

bujal X said...

kena bahasa dengan india.hambik~haha~~

julietchun said...

ada lagi ke july paper ini jam? :D

||alis|| said...

roti canai? roti canai?
familliar sungguh.

BM saya dapat 4 dulu.
maka tidak laa saya layak untuk memberi komen.

eh, boleh gitu?


:P

- GC - said...

org india punya tatabahasa lagi bagussss.. haha

hOtMaMa said...

hahaha.. kono sebijikkkk!!

PUTUBAMBU said...

hahaha...! kena sekali!

Puan Capa said...

mak aih!angkat darah.amma!

DeLancrettLurpak said...

hahahaha.. jgn menderma dara sudehhh, hehehehe

Ungku Nor said...

ahahaha..tu bukan harus lagi dah Puan Julia..*bukan nama sebenar ;p*

tu dah jatuh wajib dah hukum eh tu..ahahahaha..

rATu kEBaYA said...

mak ai.. direct terkono..

Tijah said...

mimi
cem? dia buat derk jer ngadap roti canai dia. mana pedulik org dah. huhu


yb
misti aunty tu amek kursus bahasa 3 bln gerenti pandai tu kan?


sue
nanti saya pegi register ya...


aku
dia suka baca "seorang tua di kaki gunung"


bujal
dia blm dengar aku cakap tamil lagi tuu...


juliet
err...ntah. aku pun tak tau. xde eh??


alis
bm saya dulu ekceli dpt 3. tapi tak tau apasal skrg makin depreciate value dia. ewahhh. bahasa org ut.


gc
kita salu nak jadi diorang kan. dgn cina pun sama.

Tijah said...

hotmama
selopap kono kek dahi kan?


putu
dush. dushhhh. sivaji the bosss...


puan capa
macam darah tu sebaldi je bunyinya kan?


lurpak
itu sudehhhh. hehehe


k.ungku
misti kono ketulahan tu. agak eh cikgu BM sey maghin tak bagi restu gek eh tu..


ratu kebaya
apo nak buek. nasib baik aci tu dah tuo