Mar 24, 2011

oh!

mengucap panjang den.
nasib baik masih A.

menggaris dgn kayu jati? ingat omak kau tokey balak?

menyalut hadiah? dengan apa? tepung gandum?
(pitam)

haaa!
jangan nak buat muka tak puas ati.
sapa suruh buat silly mistake?
tu dah cukup baik mak ko kasi jugak upah coki-coki.

dah!
sepeket 5 tu...ko ambik sebatang je.
lagi 4 mami punya.

esok belanja mami potong singgit.

54 comments:

Tishya said...

hahahah comel anak kak tijah nii

Tijah said...

tishya
yer. buat2 comel supaya tak kena lempang dgn mak dia.

VFN said...

mahal betul pembaris dari kayu jati..muahhaahahaha

CPI said...

kihkihkih amboiii kayu jati tuh..

Chik Att said...

heheeheh ..... oklah tu A gak....

Hernee Nazir said...

hadoii lwk la..hehehe

kak Erna said...

ala jah..jangan la camtu..sian cem..
tak pe jah..ajar lagi.lelamo tau la dia..

kakpah said...

dio tu dah mendahului zaman jah. jauh de mandang ke dopan. hehe.. dio dah tau dah sok2 dio jadi toke balak.

Piah Becok said...

mami julia, nak jugak pembaris kayu jati leh? nak letak dalam frem gantung kat dinding je... boleh? plisssssss

daisy said...

ha..ha..
lawak la dak comel nih..

kucingorengemok said...

ko belasah je ngan kayu jati, hahaha

ni mesti omak eh sebok na membeli perkakas rumah ni!

al-lavendari said...

betullah menyalut tu .. tu kan bahasa melayu klasik !

lupekanje said...

tak per tijah..learn from mistake.
ENtah2 time tijah sebaya cem dulu, lagi teruk yang tijah jawab...hehhe

caiyok cem...caiyokk..

Che Sue said...

camno laa ko bekalkan kayu jati kek cem tu jah weh? muat ke beg nyer..kekeekek!

h a n i e said...

tp tulisan tetap lebih lawa dari acik hani...kelassss kau cem..hahahahaha

kakngah said...

tak ngaso vitagen la sok g.. huhuhu!!!

Tijah said...

vfn
haaa. kopek sikit2 dr kerusi jati aji usop tu.


cpi
money back gerenti kauuu...


chik att
yer. paras idung jer A dia...


hernee
saya panas hati tawww...


k.erna
sesukati dio yo kak kan? agak eh dah selosai bukan nak semak balik...


kpah
kok iyo kak. aminnnn. sonang omak eh sekali sok tu kan. akak nak renovate umah jgn lupo amek sey yo...


piah
hhhaha. nilai 3 ada byk frame kayu. 30hengget jer sepasang.

Tijah said...

daisy
cam omak eh kannnn? hahaha


kog
omak eh konsep zen. mano minat kayu jati ni. hehehe


al
mano ado bang. saya tak penah dengar pun dlm citer pramlee perkataan menyalut tu.


acik
alaaa. acik ni beking lak. takpo sok sey tanyo sazah ado simpan laie tak bukut rekod sey.


che sue
harus pembaris tu 7 keturunan tak rosak tu kan?


hanie
haaa. itu tak dinafikan. maksu eh kata tulisan dia cam font comics sans.


kngah
iyooo. tapi abah eh dah boli lak vitagen sepeket yg 5 tu. ado dlm poti tu ha. mmg tak efek la esok tu. hayolah. tak rancang lak nak dondo tadi.

DeLancrettLurpak said...

nasib baik salah tak banyak, kalau salah semuo, ada harapan cem makan buku salut tepung utk dinner, wakakakkaka!!!

AZANI said...

salam Tijah

bagus ibu bapa yang sentiasa perihatin tentang kemajuan anak.

calon ibu mithali...
i like

lilyickis said...

kak tijah, cem konpius tu menyalut dengan membalut.

hehehe.

- GC - said...

macam anak mami je anak kak tijah ni..

linn said...

abessss....mami dok ckp emputih je, cem pun kompius laa.



copppp!!!aku rasa aku dah baca entry ni pg subuh td, tetiba keluar balik yea. cissss.....

anntaj said...

alahai cutenya dia jwb soalan...kdg2 buat kita tergelak bila anak buat kesilapan...
tapi masih boleh diperbetulkan...

Yunus Badawi said...

Kalau omaknya tauke balak, salut dengan emaslah.

Udah2lah ko makan coki2 tu. Bagilah CEM tu nikmatinya puas2. Ko kan dah banyak makan dari kecik dulu lagi.

Aku said...

Tak der salahnya. Kat mana pulak salahnyer tu?

Kayu balak, kayu jati... semua tu kan ke kayu?


Kalau diraut elok-elok, bukan setakat pembaris, senduk, sudip, tiang seri semua boleh dapat. Kalau dibuat penyungkil gigi, berapa ribu boleh dapat tu?

Kita perlukan insan-insan yang kreatif, bukan sekadar manusia-manusia yang menonong-nonong bagai bilis diburu paus, bagai pok-ke di atas batang-batang buruk, terangguk-angguk.

Bukan setakat kayu, malah besi, plastik dan aluminium pun ada dibuat pembaris. Kenapa kita perlu hadkan fikiran anak-anak kita dengan hanya pembaris kayu? Masih adakah lagi pembaris dari kayu? Relevan lagikah pembaris kayu?

Apa salahnya pembaris dibuat dari kayu jati???

Kalaulah ada entrepreneur baca dan dapat ilham pembaris dari kayu jati, dah tentu dia buat kilang dan jual kat badan-badan corporat dan kerajaan, malah eksport ke luar negara mungkin. Pembaris Kayu Jati dengan dekorasi alam melayu bermotifkan bunga bakawali, dan sulur paut di atasnya.

Not so much on kegunaannya, tetapi sekadar accessory yang perlu ada di atas setiap meja ketua-ketua korporat.


Dengan itu, aku syorkan soalan pasal kayu pembaris itu ditarik balik atau dilupuskan.

Dan Cem diberikan markah yang setimpal...



ok. aku nak hibernate balik...

cujen said...

nak sket coki-coki

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kelasss cem..pembaris kayu jati gitu.syabbas bette :)

tasekM said...

gila panjang komen budak yg hibernate tu yek...?

tu tgh hibernate tu jah...
kalau tak hiberbate mau 2 jam aku nk kena skrol br dapat nk taip komen.


:p



.

Puan Capa said...

amboi kak!garangnya....hehehe..

siap rembat coki2 cem 4 noooo

AZANI said...

salam Tijah
ye lah kata tasek tu

AZANI said...

yelah juga kata zam tu

AZANI said...

err aku konfius

Kaktiny said...

mmg kelaaasss mentality si cem ni jah..

guna kayu jati nk buat pembaris..
ayat menyalut tu utk logam emas tu jah oii.. huish.. salut hadiah dgn emas tu weih.. hihihihi..

gaya duduk makan coki2 mmg cool ala2 Dato' isap curut sebatang 7ribu.. jutawan jugak si cem ni esok2 ni nanti.. ameen. hehehe...

J@J@ / Bini The Rock said...

Wah! drpd sehari duit belanja dpt lima ingget..tup tup arini kena potong singget. halahai Cem...

*lawo tulisan awk ni Cem!

Tijah said...

lurpak
goreng garing2 kan? tak pun blend kertas soklan tu buat kuah laksa.


azani
aiyoooo. harus la bang. calon maulidurasul tanak kasik bang?


lilyckis
tak baca betul2 la tu. marah nih...


gc
eh takk. kalu tengok betul2 ada rupa korean tu. hikss...


linn
uit. n3 ni mmg dr pagi tadi aaa...


anntaj
kena latih tubi sket BM dia ni. pemahaman dia agak kureng sikit

Tijah said...

yb
hahaha. dulu mana puas makan coki2 bang. kena catu. skang la baru nak rasa balik beli mkn kat dlm keta senyap2.


aku
(nanges. terdiam. terkesima. sbb baru kena lekcer dgn pengetua)
sob! sob!


cujen
dah abesssss. yeyyyyyy yeyyyyy...


elissmie
kalu ada dipasaran misti mahal kannn?


tm
kannnnn? aku syak tesis dia pasnih misti ada kurang 100 patah perkataan tu. tapi takpe...kasi can dia beb. dia tgh tension tu.


puan capa
sedappppp. makan lak dgn roti kannn...


azani
jgn konfuis bang. tak bagus utk buah pinggang.


tiny
hahaha. ko nak invest projek kayu jati aku tak? kawan2 sebatang aku kira 1k jer la dulu...


jaja
tapi kira ok la tu. niari tadi dia bawak bekal pegi skolah

catz said...

hi taste ek, menggaris pun pakai kayu jati.wakakakkaa.

kak long said...

kaklong syak,mama ea selalu boli perabut kayu jati gek ea ni..kan?

Tijah said...

catz
tahan lama tu kan? yh peting...tiada radiasi.


klong
mano ado kak. bayang jati pun tak ponah nampak dgn umah ni. perabot biaso2 yo yg seratus lobih yo tu. huhuhu

annis said...

HAHAHAHAHHAHHAHAAHA!

serious la kak tijah ney kelakar sangat.
dah lame saya jadi silent reader akak and ney first time comment sebab dah taktahan dengan kelakar akak.
keep it up!
:)

Golden Rose said...

hahaha...sib dapat coki2

Irfa N Family said...

ayok..muka inesen jer

PUTUBAMBU said...

kesian cem dpt sebungkus jek coki2..

yg lebihnya..ko share le ngan aku tijah.. aku pun suka gak

Tijah said...

annis
akak tgh prektis raja lawak ni dik. taun depan nak cuba nasib. mana tau menang sratusribu kannnn?


goldenrose
tak bagi kang...dia pi ratah milo plak.


irfa
dia tak poti tu...tahan marah.


putu
wuishhh. mana bleh share. 4 utk perut stokin aku blm tentu cukup taww...

Lulu Junior said...

Chemmmm! Kesiannya. Nak buat pembaris guna kayu jati? Mak aih, toke balak pun bengkrap. :p

Frodo Baggins said...

menyalut?
kayu jati?
woow ... hahahhaha
gua eja almari dulu ~ lemari kah2


▂ ▃ ▄ ▅ ▆ █ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

aNiS tHe BumbleBee said...

huekekkeke!! bijaks!bijaks!! jangan die garis2 perabot jati sazah udah..kih3x!

Tijah said...

lulu
plastik sudahh. baru 30sen sebatang. hahaha


frodo
gua dulu BM ok. tapi BI hancus. mosque gua sebut moskiu. salu kena cubit dgn cikgu.


anis
sazah tu...kalu cucu garis takpe. cer aku yg garis...tak cium bau syurga tu karang

intan.maisarah said...

mami kejam!

nak lima lima

mana aci

rosdiana said...

coki-coki jer?
kasik la mamicok skali.
mesti lagi 'sedap'

Madam Sooyaree said...

Muahaha... berapa hengget le pembaris kayu jati kan

Tijah said...

intan
yo la. 1 mano cukup. hahaha


wos
mane lehh. mamicok tu yeop yang punyer...


madam sooyaree
mahal tuu. bleh order melalui katalog saja.

Izan said...

hahahaha... buat muka tak bersalah....