Apr 29, 2011

anak kau mcm ni tak?

saya kat dapo.
tengah siang ikan, kopek udang.

kat hall tv terpasang.
cenel playhouse.
tapi senyappppp je.
pehal ek?
biasa ada sound effect ketawa mengekek2.
tido ke dia?

saya tinjau depan.
saya tengok dia belek samting.
kusyuk na nampaknya.
baca buku skolah ke?
kalau betul...alhamdulillah!

saya pegi dekat.

sekali waaaah!
belek pamplet studio apartment kau!
menara U, seksyen 13 shah alam nun.
siap tengok layout, floor plan kebagai.

kemain hajat nak duduk jauh dari mak bapak kan?

donpemen 10% ko dah ada nak?
vitagen singgit pun ko masih mintak mak.

35 comments:

Jiha said...

Cem nk jadi arkitek or interior designer tuh..amik mood dr kecik...hehe

Jiha said...

Wah org pessss lagiii...

Aslina said...

mana button like? nak like... hehe

Piah Becok said...

MANTAP!!!!!!










go cem go!!!!!

DeLancrettLurpak said...

Kak Tij, tu namo eh wawasan 2020..

osah dokek somban dgn shah alam, lom UK ngan Somban, kalau yo lah UK, meraung omak kau cem.. kihkihkih...

Fida Ghazi said...

wah dasat menara U..itu hari risik kaba katanya rege 400 - 700k..
wah cem punye taste..nak rumah tinggi2.. rege tinggi2.. bagus cita2 tinggi!

Ijah EmoTemo said...

hahahahah.... ini mmg dasat ni kak tijahh hahaha.

AZANI said...

Assalam tijah
boleh asah minat dia tu..

Hazrey said...

Mak aku kalau tak beli apartment ni, aku lari rumah gi lombok. Meh ayah, gi sekali. Sana apartment murah sikit.

Madam Sooyaree said...

Hek eleh... sat gi dia beli Tijah jugak nak datang tumpang swimming

Arin said...

hahahahha..
dia usha2 tu..kot 20 taun akn dtg, bp le rege nya..

Acik Erna said...

he he..alah jah..omak e..yang bawak bali..cem tolong belek yo..

Aku said...

tangan dia pegang bontot... sampai tahan berak tgk pamplet?

Ms.Lilies said...

Like mother like son...
Xyah buat dna test nok.
Confirm anak korg ;)

J@J@ / Bini The Rock said...

ada gara gara nak lari jauh dari 'tekanan' le tu..

wahhhkakakakaka!

rosdiana said...

ko buat apa kat dia, sampai cepat sangat dia nak tinggalkan ko nih jah?

:|: TinTa Kibod :|: said...

tau dah kak...minat dia ke mana tuh..
jgn sok ko soh dia jd doktor dah..
ahahaha...

catz said...

wah,
ada tanda2 cem nak masuk pertandingan larian tu..hahha.
dia majuk ke jah? nak singgit beli ipad2 ko tak bagi?tu laaaaa....
eh cem.taste kita sama lahhhh...
calit sket!
high taste kan kita cem..
kita jiran ke nantik...?
unit mana?
elehhh..ko caya lah em.kang omak kau mesti datang nak mandi swimming pool...
hihiihiihi

tasekM said...

anak aku plak asik menanya.
kita ni bila nk pindah rumah...?







dia ingat abah dia cop duit gamaknya.


.

NenekPenne said...

nak jadi arkitek kot... eh mana tau kan.... sila support yer...

lupekanje said...

dia verangan nak bolikan kau umah tu tijah oooii...untunglah omak ayah eh..

al-lavendari said...

bakal bilioner melayu pertama dari negeri sembilan !

isabelle said...

tu bukan nak dok jauh dr parents...
tu dia nak belikan tuk ko tu kaktij

Tijah said...

jiha
kemain girang dapat pes yer? hahhaa. kot dapat lak slot cam eric leong tu bbest kan merasa mak dia mintak sponser.


aslina
alaa...takde lak button tu. caner tuh?


piahbecok
mekasih piah. nak 1 pamplet tak?


lurpak
kok dio nak dok UK, harus la omak abah eh ikut samo. abah eh sonang nak poie tgk MU lawan...


fida
kannn? studio apt kecik tu pun harga bukak jer dah 260k nok. mampos.


ijah
buku skolah tanak baca plak tu...

Tijah said...

azani
asah minat tekel mak datin kan bang? hahaha


hazrey
why must lombok bang leman? whyyyy?


madam
nan ado swimming pool tu der. dia svc apt. tapi best ada shopping mall bawah tu sok.


arin
mau juta tu kan? huiii. rumah bapak la mahal skang nih...


acik erna
hehehe. omak eh tengok2 yo. nak boli lom mampu laie.


aku
haahhaa. punya sayang kat pamplet tu kan. tah mana2 dia campak kertas tu skang ni...


mimi
omak eh mmg hobi kumpul pamplet je skang ni. kumpol je la kannn. hahahah


jaja
sesungguhnyer mak tak bersalah nakkk...


ros
tak tau kenapa dia nak tinggalkan aku ros. padahal aku tak penah tinggalkan dia. huhuhu. ehh. kekonon sedeh la plak kannnn...


tinta kibod
tak kisah la apa cita2 dia. janji sok kaya, byk duit leh kasik omak kan? hahahah

Tijah said...

catz
tanak la swimming pool. apt tu nati bawah dier ada shop lot nok. misti ada nasik arab nanti tu. itu yg penting. makan. makan dan makan.


tm
hahaha. anak ko lagi kellas kan? dia ajak ko pindah rumah...yg tukang bayarnya nanti dah tentu la abah eh.


nenet
kalu betul alhamdulillah nok. weh. lama tak datang mana pegi?


acik
wiiii. osah untung eh kok centu. tapi nampak gaya cam pok dio yo tu...


al
aminnnnn bang. lepas tu bleh beli banglo 1juta kat simpang 3 LH tu. heheheh



isabelle
aminnnn sekali lagi. mudah2an masin la mulut acik isabelle. hikhik

hani@debumelukut said...

u r funny. suka baca entry ni

PUTUBAMBU said...

muahahaha..!! .
tak tahan gelak

tak agak2 taste si cem yek..

aunty putu likeeeeeeee..!

tapi tak baik derhaka kat mak cem..nanti tak bau syurga..
ko nak blah..bawak omak ekau sekali ye nak

Tijah said...

hani
iskkk. ai yem blashing nehhh


putu
tu la yg omak eh harapkan. jgn mintak omak donpemen dah kann?

NenekPenne said...

hari tu datang, entry lama
datang lagi, entry lama lagi..
lamo2 ponat nak datang...ha ha ha..

Tijah said...

nenet
yolahh yolahhh. nak update la nih. heheh

SURIA AMANDA said...

hiks..lawak la kak tijah ni...dia tgh tgok future dia leh jadik arkitek ke tak tuh...

Cik SHiNJU said...

hahaha...lawak tol akak nih... :D
tersembur neskepe tgh minum...

Tijah said...

suria
mudah2an. sok boleh buatkan mak dia sebijik banglo kan?


cik shinju
aik. minum neskepe jer? beskot takde? :D

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SALAM EKNAL....AHAHAH...LAWAK TOL BEBUDAK SKRG...MEMACAM...BESH BELOG SANTAI....I LIKEUUUUU....