May 1, 2011

bila kazen kawen...

assalamualaikum!

buat apa tu?
esok cuti ek?
selamat hari buruh uols!
(buruh ke kau?)

saya baru lepas susun2 stamp ni.
hobi terkini.
ekceli since sekolah rendah lagi.
ada la kumpul beberapa album.
macam2 negara ada.
aji usop la start dulu ni.
dia dulu rajin berpenpol-penpol segala.
skang dia hobi kira duit pencen je.

teringin nak kumpul balik lepas tengok sepupu saya kawen aritu.
ala...dak kate & will tu.
eh! rasa2nya ada la simpan stamp omak abah eh dulu.
check2 balik tengok.

a'ah la...ada.
ni nak kena dapatkan jugak stamp bebudak tu plak ni.

lantas saya terus menghubungi rakan2 yg berada di luar negara...
(amboi ayat tak bleh blah)
untuk bekerjasama menghantar poskad dari tempat mereka.

kaedahnyer begini.

contoh:
lu antar gua stamp kate middleton.
gua antar lu stamp kak rosmah.

amacam deal?

ok kalu...add saya kat fb yer?
kita tukar2 alamat.

nak cari stamp dr india, sri lanka, us, uk...
pendek kata satu dunia lahhh.

err...kepada abang leman.
stamp dr JB tijah tanak ye.
tijah go global je skarang.
wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

35 comments:

AZANI said...

assalam Tijah
aku dah lupa kat mana albm stem aku dulu...ntah ada lagi ke tak?

dulu dulu masa kecil tulah hobinya pun...siap tukar tukar dengan kawan...

fatt said...

stamp kak rosmah? tersembur air milo den...hahaha :D

kakpah said...

hahaha tegolak bosa den.

tasekM said...

setem kak semah...?
tak payah.
aku tak sudi.

aku ada setem china doll jah.
ko nak tukar tak...?

kikiki...


:p





.

Ms.Lilies said...

deal ko tak menarik nok....
stamp kak mah??
errr....ko simpan jela ek

Tijah said...

azani
cuba la cari blk bang. bleh kita tukar suka sama suka sok tu.


fatt
heyyy. tak baik ok...(aku pun tersembur jugak air teh halia...)


kpah
akak nak stamp tu kak? sey bagi 1 set nak??


tm
eleh tak sudi. dlm hati ntah2 mau tu. china doll? err...nak.


mimi
abes tu...stamp london bridge mak takde nok. stamp local pun jadi la kann?

DeLancrettLurpak said...

kalau saya, rela lagi terima stamp kelapa sawit tu dari stamp kak rosmah.. kahkahkah!

Nashays said...

lama x beli setem..cap padi best..

n Z r A said...

nak setem dari ireland kak? kite buleh hantar kad raya dari sini moh alamat. (kitew xdew FB akak tapi email FB/yahoo kite nzra_007 at yahoodotcom.

rosdiana said...

setem gambar bini bang anjib?
muat ke nak masuk gambar rambut dia?
wups!
wiiii!

Yunus Badawi said...

kalau ko dapat setem china doll dari tm dan ada lebih, ko pass lah kat aku.

nursyuhaida said...

kak, kemain besedaro dgn dak kate & will tu.
darah penjajah la kau kak!
wiiiiiiiiiiiiii!!

Aku said...

aku dulu pun peminat stem lama.

ntah mana aku letaknya. lama sgt dah...

kak long said...

kepalo poning!
setem koyok ado?

lupekanje said...

kazen dak kate rupo ehh kau...patutla ado iras2 atok eh...

acik mang dah lamo nk carik stem Cik Mah..dulu ado stem Kak Mah gak...tp Semah Tok Det..
pssstt...kok kau dapek, post satu kek acik yo....da lamo tak do koleksi stamp baru ni.

kakngah said...

kok dapek setem kazen ekau tu lobeh... kito kungsi yo jah.. :P
tapi, den takdo la setem kakmah do nk buek tukar. kok setem buah kapo sawit mo batang gotah banyak la. maklom la.. anak jati felda.
hidup peneroko!

Piah Becok said...

perlu setem kak ros tu kak tij? nggak mau... nggak mau.. trauma gigi jadiknye...




terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

PUTUBAMBU said...

kita kumpul duit lama jek..
lagi best...

*motip jeles

isabelle said...

perghh..setem rosmah tuuuuuuuuuuuu

lyza said...

ada ke org nak beli setem rosmah? hahaha..masuk ISA karang saya.. kehkehkeh..
kak..kasik alamat kt saya..emel saya, lyzadgk@yahoo.com
nnt saya kasik setem2 luar malaysia kt akak..nak tak? :D
tp idak le banyak sangat ya.. ada le skit..:)
FOC..tanpa ada udang d sebalik mee tau..;)

Irfa said...

aduh..ayat kazen kawen yang tak tahan tu

J@J@ / Bini The Rock said...

bukan saja padi, nenas, getah malah kelapa sawit sekalipon...






saya takde!

**maklumlah takde peminat! sob sob sob...

pB said...

salam Tijah


rasanya mak William lagi cunnn

Tijah said...

lurpak
hahaha. nasib baik kat pos opis byk gamba2 pilihan utk stamp kan/


nashays
cap padi tu dah byk sgt simpan dah sampai kena buang sikit. hehe


nzra
nakkk. bestnyer. nati kita email yer. wahhh. cam dulu2 plak antar poskdad bagai kan...


ros
muat wossss. tapi stamp tu kena re-size la sket dr ukuran asal. huhu


yb
indian doll tanak skali bang? nanti aku tanya tm


nursyuhaida
biaso laaaa. francis light tu moyang gua dulu. hhuhuhu


aku
cari aaa sampai jmpa. dapat sok bleh exchange.

Tijah said...

klong
takdo. an selupat an mo minyak cekapak yo....


acik
buleh cik. wiii..ghalit kok dapek belek stem ni kan nak2 tem susun2 tu..


kngah
stem kazen tu limited. kok nak kono order tu ado website eh. gotah ko? den stem padi byk la walupun aji usop bukan pesawah.


piah
kalu trauma gigi..maka ubatnya stem halimah jongang. wakakaka


putu
kita ada byk siling 1 sen. nak tak?


isabelle
errr...nak ko? hhehee


lyza
mekasih dik. ko kat mana? dedekat KL tak? kalu nak jmpa bleh gak. meh akak banjer ko mekdi.


irfa
errr...omak lain2 abah asing2 kan?


jaja
bleh tu. beli sikit2 kat pos opis. seronok kumpul stem ni...


pb
kan? kate tu muka dia cam keras sket. diana lebih motherly look

lyza said...

kak..dah reply emel..nanti akak cek tau..
tknk mekdi..nk steak victoria station bleh?hehehe...

Tijah said...

lyza
dah reply. vs? bolehhh, kalu kita tapau mekdi makan kat vs agak2 diorang halau tak? hahaha. acah jer tu..

NenekPenne said...

nanti kawan2 kat luar negara berkata

errr rosmah tu siapa?? loyer? majistret? anak raja?? muahahaha


ee rambut lady Di sama mcm rambut kita masa kita sekolah darjah 6 dulu2...

Tijah said...

nenet
jgn memain nenet. fes ledi tuu. hehehe. kita dulu pun penah setail cam tu tapi keriting dia lebih sket la...

ibuintan said...

hahaha tjah... kau kazen ghupo ea
ngan pgantin baru tu

deal kau tu kureng ngancam la, stem jaman jopun nak tak?

Tijah said...

ibuintan
ado ko kak? bukan zaman jopun maghin org pakai daun pisang ko? eh...itu duit kan...

aNiS tHe BumbleBee said...

akakaka!! kezen laa sgttt!!

akak nk setem SL eh?nnti jap nk cari.yg ada muke ketua tamil tiger tu.baru gempakkk!

Cik SHiNJU said...

skang ni dah boleh wat setem muke sdiri kan...x sabo nak buat..

Madam Sooyaree said...

Kak Tijah,

Eh, kita pun baru jumpa album setem hari tu masa balik Malaysia. Siap tulis "Nurulhuda, 4 Kenanga" tu tak tahan... Kalau dulu-dulu semua benda kita label pakai kelas tahun tu, hihihi...

Kalau nak poskad dari Amerika, sudi-sudi kasi kita alamat rumah ke hudada@gmail.com :D Tapi setem biasa-biasa la, muka Obama nan ado.

Tijah said...

anis
nakkk. ko kasik la stem pengganas pun aku nak. hahaha


cik shinju
siriyes??? wahhh. harus la cari gamba nak di fotoshopkan dulu nih...


madam sooyaree
kannnn? sama la kita. kita dulu start kumpul masa darjah 3 teratai. motip tah skolah dulu2 asik kasi nama bunga kan? nanti kita kasik alamat eh. tq