Apr 21, 2011

tadi kat skolah, makan nasik lauk apa sayangggg???

dia pikir sejenak.

ayam masak minyak!

?

tiba2 rasa nak bertukar jadi otromen.
dan macik kentin gua nampak macam resaksa.

dah.
gua semakin kekurangan idea.
lama tak cas kot ni.

37 comments:

Mak Su said...

ayam masak minyak...? wow!

zonaku said...

hahahaa....

ingat dining hall hostel ja ada ayam masak minyak.


tp kami panggil ayam rebus minyak!

kak Erna said...

jah..mai e ponah buek ko tu..he he..

K.zoe said...

merngapakah kau menyepi sekarang kak. hari-hari tekan-tekan link tijah, tapi dalam botol jugak yang paling atas. kak, aku bagi sajesyen, ape kate kau pegi cari holiday sesambil tuh bleh la carik idea baru kak. jangan lupa bawak iPad. senang nak update. kalau x bli lagi ape kate masuk dalam wishlist. hehehe.

kakngah said...

hidop nasik lomak.. hidop nasik lomak..

:|: TinTa Kibod :|: said...

aym msk minyak..become org minyak..

hua hua hua...

mashi said...

akhirnya kak jah update jgk...fuhhh

kak long said...

sian makcik kantin..kono belasah yo laaa...huhuhu!!!

VFN said...

ayam masak minyak dimasak oleh org minyak?

rosdiana said...

makcik kentin skolah anak ko nih sepupu dgn makcik kantin skolah anak aku kot?

jom kita investiget nak?

ibuintan said...

den tak nak ayam masak minyak

den nak nasi lomak mo tolo mato kobau yo

AZANI said...

cer foto cer foto

camane rupe gayenye
awok dulu tak ada cookingedukeshen..

salam Jah...

Aku said...

lu angkat hybrid satu la...

besar punya bateri lu boleh cas 5 tahun...


-peace-

Yunus Badawi said...

Malam ni boleh cas sampai penuh.

Entah2 dah start mengecas


hahaha

geraugebang said...

nampaknya ko kena saman mak cik kantin tu Jah... Pi cari lauyar...

Tijah said...

maksu
menu baru kantin kot


zonaku
sahh ayam tu byk lemak. rebus pun ada minyak jugak


k.erna
hahahaa. mano ado kak. takdo lam senarai resepi sey tu doh.


k.zoe
awak rindu saya ehhh? heheh. nati la. ipad saya ondeway tu. nak order dah...


kngah
ntah. den raso nasi lomak ok apo. jgn la lotak santan byk na kan. lite2 dah la. janji budak konyang.


tin ta kibod
nasib baik anak gua tak hitam


mashi
takpe la walupun kontot jer ek?


klong
pacik kentin tak kono...sbb dio tukang buek air yo


vfn
kalu minyak kelapa dara...mak tak kisah

Tijah said...

ros
saya syak pun mcm tu la wos. sbb kalu sepupu dgn macik meniaga ayam panggang misti ayam dia tak berminyak kan?


ibuintan
sodap tu. tapi nasik lomak ok wattt. santan tu buh jalang2 dah la kan...suksah pokat bona.


azani
caner nak foto bang. anak aku tak bawak kemera. hahaha


aku
kannnn?? tapi hybrid salu tak power la. cc pun kecit jer.


yb
jap...aku cari mana charger aku tadi bang.


k.gerau
blm sempat dia saman dah hangus kena fire ngan otromen kak

lupekanje said...

sian makcik kentin kalu kena karate dgn otromen...
lenkali suh dia rebus je ayam tu pastu lumur minyak kat luar ayam tu..lagi jimat.

Chik Att said...

kena chek BMI ni ....

isabelle said...

dalam org dok kecoh psl mknn sihat kat kantin, diorg msk gak mcm tu

Jiejah @ Iza said...

errrkkk ayam masak minyak pun sodap kalau tgh lapar ekekeke tp make sure guna minyak zaitun yer hahah

PUTUBAMBU said...

ler..sian cem..

ke ayam masak merah tapi dia silap cakap?

jom ah kita berhenti keje ramai2.. meh le masak utk anak2 sendiri..

Shifu67 said...

ukur BMI anak tuu.. hehehe

tasekM said...

berapa jumaat dah tak cas...?

kakakaka....

:p





.

chai n tea said...

kaka tij,

nak resepi ayam kukus halia leh x?
yg style johnny's restaurant tuh

wah tetiba mengorder resepi..sesuka jer kan..

Yunus Badawi said...

bukan carlos ke charger ko?


larikkssss

sheila said...

harini confom bateri ko dah ponohkan kak .. melainkan ada perkara2 yg menghalang hohohoho

tasekM said...

jah...
aku br perasam ko ada blog diari-kurus.
aku nk baca.

he he.







z150

cik aletheea : said...

ayam masak minyak...eewwww....
oily lar kak tijah oit!!!

khunsuriyatit said...

lama tak jengah sini..biasa jadi silent reader jew..ari rasa nak komen lak...ayam masak minya...hhhmmm....resepi baru ke?

Cik SHiNJU said...

Mesti berlanar minyak atas ayam tu..huhu..

Btw,saya downline ke 979..
Kita nak jual ape ni erk?
(garu kepala lutut)

Tijah said...

acik
tapi cam tak berani je nak karate cik. sobab macik kentin tu cam garang...


chik att
saya buat2 lupa cara nak check BMI


isabelle
tu yg kekadang terpaksa gak buatkan bekal utk anak. etlis dapat kita pantau sikit kan...


jiejah
hahaha. bengkrap la kantin kalu masak pakai myk zaitun tu...


putu
tak. dah tanya byk kali...mmg ayam masak minyak tajuk dia. huhu


shifu
BMI dia ok bang. dah kira dah...

Tijah said...

tm
apa diskas siniii. ym jom. hahahaa


chai n tea
wuiiii. mana kite ada resepi tu. blm penah buat lagi. nanti dah buat kite bagitau ehh...


yb
aaa. caner aku nak jawab ni bang. haha


sheila
tu la tu. stress dek eh. ehhh. apo maksud mu dik? hhehe


tm
berjaman tak update dah tu sampai aku sindri lupa ada blog tu.


cik aletheea
kann? dengar pun dah naik bulu womerrr...


khunsuriyatit
mekasih datang yer...menu baru kentin kot tu kan? kena masok isu PIBG sok tu.


cik Shinju
err...kita jual gelang kaki nak? yg ada meknet punyer. sapa pakai gelang kaki...nanti tak sakit kepala.

Cik SHiNJU said...

Jgn memain kak...
Kang akak suh saya jual gelang harga 1k padahal harga sebenor seblas hengget jek...Saya xnak kena keji macam AC...x nakkkk...

Tijah said...

cik shinju
ehh. apa cer dia punya title datuk tu aa? tak jadi ke senyap je kan?

Cik SHiNJU said...

Ntah...baru ni Pekan sesak..ade penyampaian pingat...tp xde pun nama dia naik...

Tijah said...

shiju
kalu aku jadi dia...mallluewww nyah