May 5, 2011

time off...

bag dah peking.
baju buruk, suar buruk, spenda buruk.
bajet nak pakai buang.
tu pun nak citer. ngok!

ok.
boleh mula musafir sekarang.
rasa halal orient afghanistan.
eh! afghanistan orient ke weh?

pesanan utk suami.
1. tolong tengok2an cem ye. jgn lupa scott's emulsion dia 2 sudu sehari.
2. pastu tablet examo dia 3 bijik sehari.
3. sabtu mamat tu ada skolah ganti. time table jumaat ye. so buku takyah tukar.
4. kasut skolah kat blakang jgn lupa angkat bawak masuk ye. kang kena ujan.
5. karipap frozen ada dlm peti kalu lapa boleh goreng. minyak kat rak no.3.
6. sabtu jugak ada meeting badan kebajikan skolah. nanti confirm ngan cikgu yani eh.
7. jgn pi mandi ulu bendul eh. skang musim ujan. takut kepala air.
8. baju skolah dah siap gosok 3 pasang. ada kat bilik tengah. tie dlm bag daycare.
9. talapia dah siap marinate. grill guna cheffel 15 menet atas bawah jgn lebih nanti angus.
10. h/work cem kena tgk report cikgu rafidah. jgn tanya dia kang manjang kata takde.
11. computer game takleh kasik main lebih 2 jam ye.
12. bagi ikan makan.
13. periuk berkerak-buat-popcorn-takjadi tu tolong tukar air eh. nanti balik ai basuh.
14. oh ya. air asam, cili kicap ada kat dlm peti tingkat tengah yg bertutup tu.

apa lagi ek?
aaa...
last but not least.
jangan nakal2.
lebiu.
wiiiii...
banyak eh lak pesanan kannnn?
susah2 ko pegi umbai je la tijah.

well...
mami need a break too.
bukan selalu.
kannnnnnn?

45 comments:

SURIA AMANDA said...

pesanan no 7 tuh paling syahdu...kena ingat tu..lopeh ni sure xdo sapo nak berkelah kat ulu bendul..

tasekM said...

jahhhhhhhh...
nk pi mana ni....?
makan-makan tu ingat aku ye..








.

kakngah said...

nk poei betapo ko??
atau ado kempen kawasan??

Fida Ghazi said...

benda2 yang nak pakai buang tu..meksure lupuskan cara yang betul..especially spenda.. hehe..

selamat berjalan-jalan!

rosdiana said...

hai abg kalos,
saya ros.
sedia berkhidmat.

selamat jalan jah!

mashi said...

selamat melancong kak jah...:)

spenda buruk2 tu kasik dekat kak tas...dia nak buat ayam rosmeri...

Tijah said...

suria amanda
takut kann? elok2 bolo anak tup2 sekojapan hilang. dah takdir...alfatihah.


tm
takde mana tas. jln2 dedekat je.


kngah
biaso la. 2in1. poie cari pelekat cap gajah duduk sempono nak pilihanrayo nihhh...


fida
baiklahhh. kono cuci boseh2 kannnn? hahahaha


ros
aku ada tinggalkan antu raya kat umah wos. ko jgn memain. hahaaha


mashi
mekasih dik. sodap tu kan? nanti ada rasa2 kari sket...

kak long said...

poie jumpo kazen kau ari tu klo?

Yunus Badawi said...

sanggup ko nak tinggalkan carlos tu jah? Wos belum2 dah nak jalankan jarum hehehe

Yunus Badawi said...

ko buat popcorn guna periuk ke? Buat apalah seksa diri. Beli kat pasar malam baru seringgit setengah satu plastik

Tijah said...

k.long
tak. jumpo kazen tu kendian. dio posan kok tak yo bunting2 dio nak sey bawak'an stok manjakani sebulan.


yb
alah kejap jer. musafir mana leh lama2 bang. popkon? aku konon2 nak buat yang terbest la sbb yg kat kedai tu kekadang tawar. sekali hangus daaaa....

bujal X said...

ui~~~gi afghanistan kah?

*eh syabas makcik~~follower sudah 1000 orang!

Tijah said...

bujal
a'ah la. isk. kena kenuri doa selamat nih. kau sponser pulut kuning eh?

VFN said...

kak... nak ikut :(

zonaku said...

ni nk pegi berapa ari ni??? pesanan penaja panjnag berjela ni????

Tijah said...

vfn
bulehhh. pi siap copekkk. sompek ko tu? hahhaaa


zonaku
2 hari je. pesanan ngalahkan cam nak pegi haji kan? huhu

NenekPenne said...

poie mana jah oi????

Kaktiny said...

mak haaaiii.. gaya pesanan cam pegi 14 hari.. kehkehkeh...

safe journey babe.. semoga selamat pergi, selamat pulang, selamat semuanya.. ameen.

:)

Jiha said...

Cam jauh yo nk poie eh kak....majuk ko?heheh


Kak, popcorn sodap ado kek pasar malam putrajaya ari selasa...singgit songah yo sebungkus...compem sumo manis...

nursyuhaida said...

kak, den ari tu ingat an nak jadik follower ke 1000.tapi tak sompek.1001 kiro numbo betuah la kan?

selamat jalan kak.
bebawak la buah tangan balik sok!

AZANI said...

pesan pakcik pula

Tijah please tinggalkan kain batik buat carlosdan cem, jangan lupa bawa kain plekat carlos sekali, kalau nak dos lebih bawak t shirt cem...dan yang paling penting tinggalkan scheduled post untuk kami.

Selamat bermusafir Tijah.

PUTUBAMBU said...

wah..apghanistan jah?
jauhnya...

byk pesanan kau ek...
boleh harap ke si carlos tu? (ekkeke)

J@J@ / Bini The Rock said...

kasut skolah tak payah basoh ek?
huu..pengsan la abg kalos mcm ni!

tasekM said...

jah..

polower ko dh lebih seribu jah.
tu hari ko janji dgn aku nk buat kenduri, kan..?





.

hani said...

kak...selamat melancong yek..jgn melencong tawwww....tamau.tamau..
kehkehkeh

Yunus Badawi said...

Ha'ah follower ko dah 1001. Kalah pengikut ayah pin.

Kalau ko nak buat kenduri jgn lupa jemput aku. Kalau setakat nak belanja kawan2, akulah kawan ko yg setia cewah. maknanya jemputlah aku hehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

hamboihh...nk pegi mana ni.berjela punya pesanan.selamat jalan kak...baik2 laa jalan tu..ade longkang,langkah.sepak batu,jatuh,bangun sndiri eh..abg carlos xde nk nolong..die kene jaga anak kt umah...keh3x!

kakpah said...

poi mano jah. kursus ko..

DeLancrettLurpak said...

kang dah sampai manchester, jgn lupa makan itik halal yo.

jauh berjalan semato-mato nak makan itik panggang halal, wakakakaka!

Acik Erna said...

amboi tijah..bejelo posanan e..tapi kan..ayah cem baco ko tak ni..kok tak buek penek nulih yo..ha ha..ha..

adibah said...

jangan risau jah... apa yang penting.. enjoissss!! huhu..

Tijah said...

nett
ikut tabligh nok...


tiny
insyaallah. dah pulang sok jom la jjcm roti canai plak. maklum la duhet dah kering kan..


jiha
apo jauh na popkon sodap tu sampai puterjaya nun. kek somban takdo ko? huhuhu


syuhaida
1001? wahhh. cam hikayat 1001 malam kan? nomo cantik tu. takpo sok akak pikirkan nak kasik apo...


azani
kot centu byk brg nak bawak...mau ekses timbang aku sok tu bang. buleh 15kg jer...


putu
bolehhhh. abg kalos ko mmg tip top. hehehe


jaja
aku dah basuh siap2 pastu jemur kat blakang. tinggal angkat je lagik.


tm
weh. tu bukan ko ke yg janji? hahahha. nak tuduh aku la tuhhhh....


hani
tidak dik. akak ko ni baikkkkk. hahahahaha


yb
yelah bang. aku kenuri nanti...tapi nak ajak anak yatim jer. tapi anak yatim tua tak termasuk tau bang. hahaha


anis
baiklahhhh. nanti aku singgah SL. ko buat sambal udang ehhh? aku bawakkan petai sepapan.


kpah
hehehe. poie tonang2kan pikiran kak.


lurpak
mencester apo. den nak poie paris ni. paris hilton kirim manjakani semlm.


k.erna
konfem baco kak. kok tak update dio yg salu bising kang reader lari koba eh. hahaha...


dib
yes. riki2 dulu. pasnih nak animun plak. tinggal cem kat ko bleh nok? buat ler c am anak sendiwi. hikhikhik.

Daun said...

ole ole jah jangan lupa, besar peti ais pun tak pa

Aku said...

Jangan lupo bawak baju sojuk...

malam-malam kat sano nu sojuk bobona...

jangan main game air lamo-lamo...

fatt said...

nak p mano tu kak? hepi holiday yo! :)

lupekanje said...

tijah,
Selamat becoti jah...jago diri bebaik. Pesanan yg mantop utk yg ditinggalkan tu.

Tijahpun jgn nenakal taw...hehe..

Petito said...

tu la deh, bosoko taknak ngajak!! tau-tau nanyo currency yo! :p

Cik SHiNJU said...

giler byk pesanan..huhu
tampal kat peti ais x?

kuIna said...

peweeettttt issshhh lama x jumpa jln ke sini. Ada sihat ker....

oh itu pop corn ada la ker... mau selori.... huhuhu..

fzy fuzzy said...

selamat hari ibu utkmu

Panglima Muda said...

aku penat berjalan

tasekM said...

jahhhhhhhh...

ko tak balik2 nih...
ko sesat yek...?

:p




.

Mamarempit said...

dah balik ko bolom tijah ni???

jahhh....oooo Jah...

Antu ghayo ekau dh ikot Wos balik umah kut......

n said...

ni sama soklan ngan tasek ni...tak balik lai ke? hi....:)pest time mengomen ni...

Tijah said...

kihkihkih...

dahhh.
dah balik dahhhh.

rindu saya ye?
jap lagi saya update ya....