May 25, 2011

mendapat sesuatu...

dapat setem lada hitam je kauu?
sedihnya.
hahaha.

takde la. cerita tak habis ni.
suka hati ok.
aritu tengahari sazah call.
ado surat rijista (register) ha!
meh senia ambik. makan sini moh. den ado gulai tolo itik mo bacang ha!

tolo itik?
wiiiiiiiii!
feveret tu.
sangat sedap kalah baskin robin.
dengan bacang plak tu.

zassssss!!! tinggalkan kerja. tinggalkan appointment.
ke TTJ kita. makan tengahari.
ingat senang ke nak tengok sazah masak?
salu dia ngan aji usop makan kat luar je.
kata tinggal berdua je kan.

sampai2 cari surat rijista dulu.
sukaaaaaa!!!

dapat banyak setem.
rome, tunisia, chile, canada, brazil, banyak lagi lah...

bukan tu je.
siap kirim uncang teh lagi.
tea berries from swiss.
sedap ya rabbi!
sekali hirup cam ribena.
2 kali hirup cam roselle.
3 kali hirup cam...eh sedaplah!
susah mau describe.

mensorting setem sambil menikmati tea berry.
oh! saya takde cawan corelle.
ada gelas spongebob saja (free beli happymeal)
thanks lyza utk setem2 & tea tu semua...
ai like!!!!
:D

p/s : mengumpul setem adalah satu hobi yang appreciate in value ya kawan2. jangan sekali-kali menyamakan ia dgn hobi mengumpul hembeg.

30 comments:

puteri zulaikha megat said...

laaa..ingatkan ada setem dak berduo tu..ala kate n will tu..takper tijah tunggu lagi...

Ijah EmoTemo said...

zaman kecik2 dulu ijah suka je kumpul setem. skrg buku setem tu pun dah hilang masuk kotak mana entah T_T

Marina Monroe said...

baca nota buntuit tuh..auntie gelak guling2..

aNiS tHe BumbleBee said...

humang,byk nye setem ko dpt kak!!

bak sini alamat ko kak kalo nk setem SL.artneyatyahoodotcom.

DeLancrettLurpak said...

ni setem anak raja ni haa dah sampai, raya nanti tuntut ehh.. hehehe

izman said...

samolah kito, minat setem.

rosdiana said...

hobi mengumbul hembeg?
eh.. hobi itu sangat 'in' dgn topik semasa.

wakakaka!

Tijah said...

puteri zulaikha megat
ado. tu dah order dah tunggu delivery yo. hehehe


ijah
alahai sayangnyer. kalu buleh cari aaa sampai dapat. berharga tu...


aunty
heheeh. jgn la gelak sampai guling2 aunty...nanti uncle geleng2 kepala heran.


anis
wiiiii. best tu. err...yahoo add ko tu ada SL ke kat depan? kang aku sa;ah email kang. kihkihkih


lurpak
wiiiiiiiiiiiiiiiii. best. best. brp aritu? nanti ko convert rm siap2 eh? mekasihhhhh. lebiu.


izman
nak exchange tak? ada email? nanti aku tengok kot2 ada setem lebih yg bleh tukar2.


wos
kumpuk embeg disini bermaksud ko beli embeg pastu pakai sekali pastu simpan. choiii. aku ada gak byk bag. bagpack, travel bag, sleeping bag, sling bag, bag jusco, bag giant, tesco dll. hahahaha

Madam Sooyaree said...

Hehehe.. mungkinkah Tijah bakal mendapat setem cop luar negara? Tunnngggguuuuuuu..... :D (den dah pos Senin minggu lepas, tah tahun depan baru sampai kot)

marinahunny said...

betul k.jah..saya pun dh mula cari2 sampul surat kat opis nk kumpul setem balik mcm zmn memuda dulu..

- GC - said...

setem muka bini PM dah ada blom??

isabelle said...

ini hobi zaman kanak kanak nih...
hebatlah kaktij...

kucingorengemok said...

hari tu terjumpa buku setem aku masa sek rendah, tengah tengok² ada binatang kecik melompat keluar! hahaha, dengan aku² sekali terlompat...!

tasekM said...

ko pernah ada hobi kumpul henbeg jah...?
aku tak pernah ada.
selagi tak jahanam mmg aku gasak.



kodi kan aku jah?
malu plak rasa kt pengmpul henbeg..


.

adibah said...

tolo itik mo bacang??? umangaiiii nikmatnyer macam mendapat hembeg elvi... hik! hik!

buku setem mak kena teroka dek anai anai... sedih... :(

Tijah said...

madam sooyaree
tu la. terasa cam termimpi2 jer ada org post surat cinta nih. takpe kita tunggu yer. hehhhee


marina
blm terlambat utk mula balik dik. bagus nih...kalu tak takkan ada org buat filem "setem" kan. tapi blm ada org buat felem "hembeg" huhuhu


gc
hikhikhik. aku agak coming soon la. mungkin skrg tgh buat pemilihan gambar2 terbaik dr ladang. huhu


isabelle
org cheapskate mmg cenggini dik. modal nak murah, untung nak banyak. hahah


kog
hhahhaa. tu misti binatang yg cam lipan tapi kecik pastu lari laju2 tu kan? giler wehh...jahat tu suka makan kertas. macam la sedap sangat kan?


tm
takde beb. aku pun pesen ko pakai sebijik sampai hancur. tapi ada la hembek2 lain lagi tapi lain2 kegunaan la cam backpack ko, sling bag ko, laptop bag ko, appointment bag ko. bag telekung ko. ehhh! byk pulak rupanya bag aku ekkk?


dib
kannnn? kalauuu la oldtown ada menu tolo itik mmg hari2 aku makan sana. errr...tolo itik halal la kan? sbb takyah semelih. eh. lamo tak deting kan nok?

MamaLeeya said...

tak tau nk komen.....

aku ada beg plastik bising tu je Jah...buat bekas sampah...ngeeeee

Chik Att said...

nak gulai tolo itik gak.......

Tijah said...

mama leeya
itu kalu kumpul...leh jual kat lori olllld news paperrr. huhuhu


chik att
alaahaiiii. dah abes la plak. hehehhe

mashi said...

tolo itik memang sedapppppp...
itik pun sodapppp....




slurppppppp....muka pesen rimau
leleh air liur...

kakngah said...

jeles.. jeles..
kok ado lobeh, faraid kek den solai duo jah!

tasekM said...

wey jah..
ko mengada nk suruh dak alis kasi bukti segalakan...

:p




.

Tijah said...

mashi
itk gantung laie sodapppp...


kngah
solai apo ngah? setem ko? uncang teh ko? daun kunyit? kihkihkih


tm
hahahaha. dah cam rancangan melodi kan? dia siap mms aku gamba tatahan tu.

tasekM said...

asal lak tatahan...?
gambar tu tak nampak muka kan...?

nk kena tikam dak alis nih..



.

Tijah said...

tm
nampak la. boleh jer kot nak buat modal letak kat blog tu. hahaha. etlis dah ada 1 gamba utk tujuan blackmail.

tasekM said...

ko jgn mengada jah.
ko pulak yg aku tikam.




.

Tijah said...

tm
hahaha. ko takkan sanggup tikam aku beb. aku kan comel macam arnab. hahaha

lyza said...

Moga akak suka..:)) :))

Fihan said...

Kak tijah oii,

naktambah koleksi stem kooo?
Meh sini alamat umah ehhh. anta kek email sayee ye.

aiskrimpelangi@gmail.com

Tijah said...

lyza
opkos sukaaa. suka sangat. timer kasih yer dik...


fihan
thanks dik. ko jgn antar benda bukan2 plak tau. terperanjat aji usop kang. hahahah