May 28, 2011

semalam...

semalam pegi sekolah.
ambik report card mamat tu.
sementara abah eh diskas dgn cikgu ali...
gua sempat snap sana sini.

macam2 perangai.

tapi gua perati la kan.
budak2 laki kelas ni cam cepat matang.

sebab...

sementara bebudak pempuan main...
jan jan jala itik, jala jala ayam...

bebudak ni tengah ada discussion lain.
nampak cam seriyes...

22 x 70.
built up 2168 sq. ft.
lokasi cantik bai.

lot bumi tinggal 5 je.
kena bagitau abah ko cepat nih!

errr...
anak sapo la bawak pamplet tu kan?
huhuhu...

27 comments:

kakpah said...

tigo dalam satu. Sompek lai tu..

komano poi cuti2 ni jah. balik penang ko.

norh said...

harga tak sebut ke? he he

kaklong said...

anak sapo la laie..!!!

Marina Monroe said...

Bagus build up besar, sebab sekarang mostly 20 x 65 jer..cepat2 jgn terlambat, jgn lupa tanya ada masjid ker kat perumahan itu nanti (future plan. Penting for resale value.

Ms.Lilies said...

Dah bulih bukak company real estate ha...ko jd marketing manager ;p

Yunus Badawi said...

Apasal tak tanya mamat yg pakai spek tu samada dia boleh aturkan financing hehehe

Yunus Badawi said...

CEM dapat no 1 lagi ke?

DeLancrettLurpak said...

pegi skolah bawak pamplet kak jah?!

jual dkt cikgu la tu, nak komisen lebih kann, hehehe

rosdiana said...

hebat anak ko ni jah..
besar pengaruh dia tu..
ada harapan jadi yb.
kan?

lin jade said...

tapi besenyerr dak2 laki nih lambt matang sket...
tp tgok gmbo nih, tringat mse sek2 dlu...
huhuhu

Hidemichi said...

abah eh pesan...sok akau dah berjayo ekau bolikan den rumah yg dah tando bulat ni ekk..

Acik Erna said...

oo alahai ..anak tijah dah pandai nak bisnes ni..teruskan usaha cem..

Ijah EmoTemo said...

ekekekek hebat anak kak tijah :D smpi pamplet bwk pergi sekolah tu ;P hahaha adoii lawak!

Tijah said...

kpah
balik minggu dopan kak. minggu ni abah eh kojo laie. moh la konvoi.


norh
err...acik nak harga middle ke corner lot cik?


klong
hhahahaa. kojo eh ngutip pamplet yo lak skang ni.


aunty
ada aunty. masjid ada. sekolah pun ada. facility mmg tip top. mak dia pun teruja nih. :D


mimi
mano leh mgr. opkos la ceo. pegang 60% share etlis. hahahaa. tamak.


yb
mamat pakai spec tu share holder bang. tapi kasi dia pegang minor je la. hehee. cem dpt 4a1b jer bang. b = BM. tu yg bengang tu.


lurpak
kannn? jadi introducer pun dapat komisen skang ni. buleh buat beli bag skolah utk sem depan. giler keji mak suh anak cr duit sindri kan? haahha


wos
insyaallahhhh. mudah2an masin la molot acik wos kan? bleh cem blanjer chilis nanti.


lin jade
budak laki kelas ni aku tgk sumer baca buku & diskas apa tah. tapi budak ppuan sumer main2. yg main mak2 pun ada dlm kelas. hahaha


hide
iyoooo. bolikan abah umah bawah dah la. umah tinggi2 ni karang payah abah nak turun naik tangga kannn?


k.erna
lopeh ni nak beli pasaraya lak cik. yg cam ttj family store tu. huhuu


ijah
sekolah tu dekat dgn opis developer. ntah mana dia dapat pamplet tu ntah. hahaha

Aku said...

Jah, itu bukan tengah kira contract nak buat awning ka? buat kolam ikan karp jepun ka?...

bisnes minded gitew...

Tijah said...

aku
yessss. cikgu maths dah ajar multiply & division. so dah boleh kira bajet & quotation. huhu

Hazrey said...

hahahah u know what, aku pasni nak copy paste jek dari blog kau. hahahah.. ilang stress. hahahah.

bodohlah lawak. hahahahahaah.. tak dapat bayangkan muka serius bebudak tu diskas. diaorang ada tanya tak, developer ada bagi wardrobe tak bai?

Tijah said...

abg leman
takde makna aku nak kasi ko kopipes selagi ko tak follow aku bang leman. errr...developer kasi lawyer fee free jer bang. giler kedekut.

lupekanje said...

budak2 jaman sekarang Jah...bertapak2 kehadapan...haruslah emak diorg yg ngajar kan..haha

Huda Ramlee said...

Baguih anak kak jah ni.kecik2 dh pndai rancang maso dopan.err..book jd menantu boleh?

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

hahaha..mantappppp...

CiK AiDa said...

kak, cikgu ali tu yg pakai spek ke kak???dia ajar BI eh??? kalu betull...metsi dh tua dh kan cikgu tu....hehehhehe

oranglidi said...

comel budak pmpuan yang nganga tu

Tijah said...

acik
tu la tu. sey syak dio kutip pamplet maso expo mapex kek sbn parade aritu.


huda
menantu buleh. jadi anak ikan takleh. khikihkih


nida
haaa. ko dah beli rumah lom? mah la dok sini...ada nasi arab. hehee


aida
a'ah. cikgu ali yg tinggi2 kurus pakai spek tu. tapi tak nampak tua sgt tau. mungkin sbb aritu dia sikat rambut ala2 spiky. ehhehe


orglidi
hehehe. dia jerit kat sapa la tu agaknyer ek?

- GC - said...

like mak, like son..

AZANI said...

cerah masa depan ni...

Tijah said...

gc
heppp. bukan salah ibu mengandung taww...


azani
insyaallah. aminn...