May 9, 2011

takde apa nak cerita...

hari ni hari isnin eh?
malas nak keje.
dah apply cuti dgn bos.
sapa bos?
saya la...sapa lagi.
saya kan bos. saya juga kuli.

lama pulak terlelap petang tadi.
letih kannn.
jetleg lagi.
kahkahkah. paleotak ko jetleg.
ko pegi indon je pun.
bukan landen.

tetengah sedap bikin taik mata...
tiba2 dengar bunyi srehhh...srehhh...srehhh dikejauhan.
saya bangun...tengok carlos tengah cuci dapo.
dengan baldinya.
dengan berusnya.
ohhh abang pengakapku sayang.
anda kelihatan macho sekali.
haihhh!
terus terbit rasa cinta.
wiiiiiiiii...

well...
buat suami2 diluar sana...
ketahuilah oleh kamu semua...
takkan hilang bisa ular menyusur akar ya.
takkan hilang gagah suami tolong isteri buat kerja.
malah akan lebih mengharmonikan rumahtangga.

tq ling.
esok yu nak makan apa?
cakap jer...
ikan goreng sama bayam rebus dah la ye?

oh ya.
selamat hari ibu buat semua!
(tak termasuk ibu ayam ya!)

32 comments:

NenekPenne said...

cakap jer i belikan
atau cakap je i masakkan?
ha ah tak salah suami tolong isteri kan...

al-lavendari said...

bertuah awak dapat suami misali !

lama tak singgah, tengok follower dah lebih sejuta .. tahniah !

n said...

ok boleh tido.jah dah update.

mashi said...

bukan sebab berus dapo je...
mesti sebab rindu sekali tu...hehe

Ana Montana said...

wahhh..
sweet ah husband akak..

Ms.Lilies said...

kecik ati ibu ayam



:p

Tijah said...

nenet
hahaha. kang kalu tak order sian plak tokey kedai tomyam tu kan?


al
mekasih bang. mana ada sejuta. hahaha. perli la tuhh. (misti bz nihh nak terima menantu kan bang?)


n
ok. slamat malam. esok jgn tak bangun lak yer...:D


mashi
tawu takpeee. hikhikhik


ana montana
tu ahhh. alaa...tapi dier takde adik laki aa. hahah


mimi
takpe nok. ibu hayam tu anak dia ramaiiiiii boleh wish kat dia. huhuhu

zonaku said...

gambo kat indon ada?

Tijah said...

zonaku
ado. nanti la kalu rajin buat review. huhuhu

lupekanje said...

ponek yo jah...rehat la bebetul..
beruntung kau dapek carlos tu ..gajiiinn.

AZANI said...

Selmat kembali Tijah

DeLancrettLurpak said...

k.mimi sama kepala dgn saya.. saya baru nak taip, "kecik ati mak hayam mak hayam sekalian" ahakss...


apa la buah tangan utk carlos? kain pelekat la la la je ke?

hani said...

selamat hari ibu utk omak cem.





*nk p wish kat kak tasek pulak.smlm lupo. kompem dia merajuk nk terjun batu belah batu bertangkup :P

tasekM said...

takkan hilang bisa menyusur akar, jah...?

perrghhhhh... ayat tak menahan.




wey.. pi indon berjumpa doplohsatuin... errr... tak de mende lah!





.

lyza said...

ha'ah kak..betul tu..tkdenya queen kontrol hasben tlg isteri kan..;)
My hasben suka masak..n rajin masak..request je..asalkan masakan melayu ^_^ dan saya plak..suka sangat makan..kehkehkeh...

rosdiana said...

takkan pi obersi tadek cerita jah?
patut semalam dah boleh mula part 1. bulan ni je tak payah pikir nak buat entry lain.. part 1 sampai part 44 mungkin?

kakngah said...

tak boli setem endon ko jah?
eh! KD kawen hrtu ado kuar setem tak??

shukrin farahdiba @ ceklala said...

untung kak tijah dpt suami misali..pasni nak doa gakla dapat calon suami cam abg carlos hahahah

aNiS tHe BumbleBee said...

wuuuu..pegi indon..beli ape?beli ape?

dasar kepochi*

Fida Ghazi said...

ahahah..aku nak stuju dengan komen wosdiana je lah... dah..aku takyah komen..

Jiejah @ Iza said...

ayam goreng ngan bayam tu lauk ku semalam ekekekke

Tijah said...

acik
iyoo cik. jgn gajin ado makno dah la. khikihkih


azani
mekasih bang...


lurpak
kain pelekat cap gajah duduk jer nok. hhaha. mak gi sana cari stem jer...


hani
haaa. dak tasik tu kuat merajok skang. sila la wish dia secepat mungkin...


tm
aku siap bawak tali tape beb. ehhh!!


lyza
wahhh. untungnyer. hb saya tak reti masak tapi dia pandai kemas rumah. heheh

Tijah said...

ros
malas la aku nak taip wos. nati jumpa citer je la senang kannn.


kngah
ado. tapi stem kd xdo lak. pueh carik eh tu...


shukrin
yer. amin dikkkk. mari kita doa sama2


anis
tak beli apa2 pun. pegi jln2 makan2 jer. hehehe


fida
ehhh. bukan ko aritu ada ckp nak banjer aku ayam penyet kannn?


jiejah
dan itu bakal laukku hari ini. hehehe

sheila said...

ibuhayam tu pun ibu gak... ponek wo dio nak carikan mangsa utk anakhayam dia..tu pengorbanan ibu gak tu hohoho

catz said...

bila nak kuar cerita part 1 to part 5 ni jahh?????
nak gak tau eksperien kat sana.
update yo!
kalau tak aku x ajak pi ayam penyet,
wakakakak

Tijah said...

sheila
kkok centu kono la wish bapak ayam skali. sbb biaso dio kojo sesamo tu. kang kocik ati lak sorang


catz
hahaha. aku nak update apa ek? gelak hari 1st tu tak abes lagi ni. nok, nx time kita nek angkotan plis...

- GC - said...

tak ada ole2 dr indon kah??

MamaNurin said...

jah....oklah tu dia tolong ko. Ari ni besday aku...semua kawan2 termasuk boifren lama dah wish dgn sms n fb tapi laki ku itu tetap dengan kesengalannya terlupa...so malam ni ko makan ler kat luau....kikikiki

uji6june said...

ghajin Kalos
susah nak jumpa
kat mana-mana tuh ..

^__________*



.

Chik Att said...

jahhhh koo dera carlosss

selamat hari ibu .

PUTUBAMBU said...

dia tau bini dia penat.. tu pasal le dia tolong cucikan...

ha..gambor jalan2nya mana tijah?

Tijah said...

gc
ada dik. saya bawak balik baki rupiah yg byk. huuu. malasnyer nak tukar.


mas
aishhhh. tak terlambat aku wish...happy belated bday yer mas. all the best!. takpe, beli kek makan sindri pun ok per. :D


k.uji
hikhikhik. jgn rajin ada makna dah la kak kannnn?


chik att
time kasih. dan selamat hari guru.


putu
aiseh. gamba x byk la plak. nanti aaa...