Jul 20, 2011

kembali...

assalamualaikum semua.
apa khabar?
saya sihat2 saja.

lama betul tak bersiaran kan?
jangankan blog orang...
blog sendiri pun malas nak tengok.
ada bizi sikit la dgn urusan duniawi.
maklum la orang meniaga.
kais pagi makan pagi.
kais petang makan petang.
ehh! kau ayam ke?

bukak blog orang...
eh ehhh!
dah nak dekat bulan puasa ek?
masing2 dah sibuk order kuih raya.
ada jugak yang dah posting senarai baju2 raya...
day1 nak pakai baju apa...
day2 plak tema mcm mana...
hehehe. cam budak kecik ek?

saya?
tiada persiapan apa2.
kehidupan berjalan seperti hari2 biasa.
kuih? macam biasa beli saja.
baju? pun sama beli siap juga.

anda bagaimana?



[cengkerik]



nampak sgt takde modal kan?



.

44 comments:

Petito said...

mano kau betapo wok???

Ezza said...

sihat ko tijah?

Ms.Lilies said...

sampai ke raya ko cover skali haaa

kakngah said...

ai miss u bebeh!!~

aku pun sama.. tetiap tahun kuih + baju raya beli yg readymade jek..

kucingorengemok said...

baju raya dah siap tahun lepas, sekian... hi tij! :D

Acik Erna said...

Alhamdulillah..dah kembali..tema apo taun ni jah taun dulu ijau kan..

hanie said...

ni smp ke raya ni...maknanye..lepas raya baru hapdet balik ke? ke guane?

kaklong said...

musti kau tersodak semalam..kaklong ngumpat kau ngn mimi...heheheh!

-ilyannur- said...

wah kak, welcome back. sempena nk bulan puasa ni, jgn la puasa bt entry kak. hihi

Che Sue said...

raya? apa tu?
kitaorg tema tahun ni, suar hawaiian, baju bunga2 lepak tepi swimming pool je time tu..haibat tak?

yanaSham said...

lame x update kan???

NenekPenne said...

entry tak menyengat laa jah... tu laa lama sangat menghilang..

tasekM said...

aku malas komen sedap2.
lepas ni lepas raya haji baru ko nk hapdet, kan....?









*buat muncung2 kt tijah!*


.

ibuintan said...

poso ganti dah habis lom?

dah ceto ghayo lak ni

Aku said...

Hai...

ini A.K.U... masih ingat?

geraugebang said...

baju raya...minggu depan siap...harap-harap muat laaa

Tijah said...

petito
ado. siap domam main pasing beten tekau..


k.ezza
sihat kakk. akak apa khabar?


mimi
errrr...inkes malas kan nok? tu yg kaver sesiap...


kngah
senang kan? nasib baik masih ada size. hehehe


kog
tu maknanya tiada perubahan dan masih boleh muat kannn?


k.erna
kaler bijik kundang kak. tetongah bln sok buleh la start raun KM plaza

Tijah said...

hanie
cadangnye gitu la. apa kata kita lajak sket sampai krismes.huhu


klong
patut la raso podehhhh yo ulu hati semlm..


ilyannur
yelahhh. nati hari2 update beli kuih apa kat param yer dik...


che sue
wahhh haibat. walau duduk tepi swimming pool...pastikan ada ketupat sama rendang ya..


yana
ehhh..baru 3 minggu tu. cadangnyer aritu nak buat 3 bln. hehehe


nett
alaa...slow2 la. menyengat na kang terperanjat pulak kann?

Tijah said...

tm
alahhh. ngengadalah nak kecit2 ati lak dgn aku. ehh. kuwe baulu peten love2 bleh buat tak?


ibuintan
eh dahhhh. bukan takat ganti...siap bayar fidyah sekali. oppss kantoi.


aku
ingat bang nijamm. hahahah


k.gerau
agak2 ada tak jual baju kurung stretchable agaknye ek? huhu

tasekM said...

mengada nk peten lef2 segala.
apa ko tak mintak bentuk klcc terus...

:p




.

Tijah said...

tm
lef lef la best. alahhh. malu2 plak.

Aku said...

sekarang ni musim lef lef utk org gemini ke? sana lef, sini lef, sinun lef gak...

Siti Syawal said...

saye ada jual tudung raya k.jah

Huda Ramlee said...

welkam bek..itu saja yang termampu ku ucapkan..

mashi said...

rindunya kat kak tijah..

rosdiana said...

aku syak lepas raya baru ko apdet balik ni jah..

Qing n Kueen said...

poit...

somalam baru den jumpo belog ekau ni hah. -_-'
toghuih jadi follower. apopun, selamat la yo, selamat poso, selamat ghayo, selamat deepavali, selamat ghayo aji dan selamat krismas (ekau kato lopeh krismas plak baghu nak hapdet kan? tapi den takleh tunggu lelamo. hapdet la seminggu sekali pun jadilah...)

Aidah said...

Salam jah,
Dah balik kau, Jah. Lamo tak nampak. Den totap gak belek kek topi tanah den, kok ado kau balik jonguk tanah.

Apo nak buek kan. Oghang meniago cam tu lah. Tak klua kojo, tak masuk lak ongkos. Den paham.

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

Kembali merindu n3 kak jah!

:D

||alis|| said...

meh gua kasik genap komen ke-30.

saya rindu kakjah.

;)

♥ dak pink said...

Lama ngilang. Cem nak dapat adik ke? =p

Tijah said...

aku
haihhhh biasa la tuh. simptom org pempuan tetengah bulan kan...


siti
yang selai 5rengget ada tak? hehe


huda
mekasih. itu juga yg termampu aku ucapkan...


mashi
haishhh. begitu kah?


wos
jgn la menuduh secara melulu wahai sayangku...


qing n kueen
ala. kok update selalu org tak ghindu plak. btw...welkam to the club yo.

Tijah said...

k.aidah
tu la tu. ni dah dokek nak poso ni sibuk lak...cadang nak bukak gerai guti jalo.


mommy mimil
tengs dik. :D


alis
komen la lagi. komen la sampai 90 laks. huhu


dak pink
eh bolum. doa2la copek sikit yo. maklum la an dah makin tuo...

MamaLeeya said...

Akak jugak yg salu ditinggalkan ketapi...huwaaa...

mano kau poi tijah.....windu kek kau lah..meh polok2 sikit...huu....

hapdet skali arung eh jah

AZANI said...

welcome back tijah


so semua all right
alhamdulillah

Piah Becok said...

finally, mami tij hapdet blog jua... hampir hari2 kot piah datang melawat tapak....

last-last buat kek batik yo laaaa...

Cikpid said...

dokek sebulan dah akak tak hapdet belog..

akhirnya muncul juo..

PUTUBAMBU said...

aku tawun ni order kuih tart je.. tu pun pasal aku malas nak belajar buat kuih tu.. payah jek aku rasa..

kuih2 lain.. aku buat jek.. nak jimat duit le konon... (tgk le camne nanti..boleh ke idak)

lama ko menghilang jah..rindu rasanya..

Daun said...

aku pun dah berzaman tak up date jah, aku diserang penyakit malas, ko tolong aku

al-lavendari said...

baguslah awak kais pagi makan pagi .. abang, kais pagi makan petang. kais petang makan esok pagi !

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ahaahha... business masyukkk..

Tijah said...

mamaleeya
ado. skang pesen update seminggu sekali yo. hehe


azani
allright. cuma malas nak tulis je..


piah
oh ya. lepas ni kalu buat sila letak sedikit horlick ya. utk kesedapan yg lebih


cikpid
ado. cuma kadang2 naik muntah pikir nak tulis apa...


putu
aku rasa kuih2 ni beli lagi jimat. nak buat sindri pun brg mahal gak. errrr..tak reti buat sebenarnya.


daun
masalahnyer aku pun malas. so mcm mana nak tolong tu? hhaa


al
kihkihkih. dan cam ayam plak kita ni yer bang. ni skang musim ujan sodap tarik selimut ni...org lain mesti jeles kan?


nida
haaa. meh la bukak deal. hehehe

Myrantings said...

i miss ur ramblings la tijahh !

Tijah said...

myrantings
tks. tapi dah semakin malas la skrg. huwaaa...