Aug 7, 2011

once upon a time di bulan ramadhan...

tuari saya beli bawal lebih.
ikan ya...bukan tudung.
sebab pasar tani buat mega sale.
sekilo 10rengget saja.
murah kan?
so beli secara tamak, potong2, simpan dlm freezer.

mula2 buat sweet sour.
then buat sambal.

then i go blank.

takpe jangan gusar julia.
google kan ada.
cer taip [bawal] tengok...
kot2 ada resepi menarik.

huh!
tak membantu langsung...

32 comments:

iina said...

wakakakah.. masuk yolah bawalah cintaku tuh.. best sikit namo ehh.. makan pun ado feeling2 cintan sikit ;)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ahahahha...

Mizz Coki said...

Hahhaah Tijah ....

Mongekek den malam2 buto ni....

Ikan Bawal Cintaku Tijah Dibawa Pergi RM10 Sekilo namo resepi ini tawww..

Tijah said...

iina
buleh bawak masuk masterchef resepi tu kan kak?


nida
gua ada port baru ckt kat setapak. nak ikut?


mizz coki
jgn ngekek kuek na kang marah org sebolah. sokgi nak bangun awal masak pok saho. uhuhu

kakngah said...

sok g kau buek kari bawal jah... peh uli capati...
seswai untuk buko.

Ijah EmoTemo said...

ekekekekek kak tijah bawak bertabah la dgn google ituew. hikss

Quien Berry said...

eh, bukan akak memang gugel lagu bawalah cintaku ke??

tasekM said...

lebai gugel tu mmg...

kalau ko gugel 'buah'.
dia keluar buah dada ustazah la...
buah dada wanita la...
buah dada gadis la...

org nk gugel buah2an...

:D




.

jas imran said...

haha.. kak tijah

Pnut said...

wakakakakak nak gelak.. nak gelak.. nak gelakkk

Aidah said...

Kihkihkih! Tak monolong lansung kan. Cubo kau masak jomput bawal. Sodap tak agak eh? Kalau monjadi, kobar den yo!

:|: TinTa Kibod :|: said...

bawal kari..
bawal sambal..
bawal stim..
bawal berlado..
bawal taucho..
bawal goreng rangup ngn topung yo..ahak!

BAWALah cintaku bersama bawal hahaha!

Bigdaddyz said...

bawal makan sedap..hehe

Aku said...

gua respek kat pakcik gugel tu...

dia boleh baca apa dalam fikiran lu, walau pun lu taip n maksudkan yg lain..kan?

tujuhhariseminggu said...

sib baik tak gugel "marilah menari"... sure dpt aksi lipas depan petiais... :p

PUTUBAMBU said...

oh...
bawal tak diiktiraf le tu.. ekekeke..

Tijah said...

kngah
kari samo gulai tak bapo jln la bln poso ni wok. goreng2 gak best.


ijah
ngengada kan dia? kejap kang gugel dah lain plak...


quien
eh tak dikk. akak bln pose ni kurang napsu nak beromantik2 cenggitu. huhu


tm
wakakkaa. kannnn? benci tau gugel. errr...tapi kadang terklik gak link yg dia kasik tu. aku nak cari pisang la pasnih


jas imran
cer try gugel tengok. sama tak?


k.pnut
amboi bertenaga nampakkkk? (misti ada air cincau bawah meja nih..hhehe)


k.aidah
jomput bawal? wiiiii...sah tak sodap tu kak. dah la bawal tu buleh tahan hanyir eh.


tin ta kibod
sudah eh goreng garam kunyit yo la kan? sodap gak tu cicah bawang murtabak yg pink tu.

Tijah said...

bigdaddyz
sedap tapi sbb tamak beli byk maka telah menjadi muak.


aku
ehhh...lu pun sama la dgn pakcik gugel bleh tau fikiran gua jugak. lu pawang ehh?


7hariseminggu
lipas tu semestinya dah kena spray dgn baygon kan? tu yg mengeletis atas lantai tu


putu
nampak sgt bawal tak glemer kat search engine kan?

Teacher said...

saya ketawa dalam library baca entry ni...

isabelle said...

adoiyaiiii...
apa hal la jadi ke situ pulak

Tijah said...

ticer
nati ticer kena halau kiter tatau tauuuu...


isabelle
haaa. gugel kan mcm tu skrg. belum sempat abis taip dia dah keluar result kat bawah. heheh

||alis|| said...

heheheee... kenapa laaa gugel jadik pesen gini eh.. :P

Siti Syawal said...

hahaha..

bawal-lah cintaku.. XD

Aku said...

wa boleh la sikit-sikit nujum pakai mangkuk tandas...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

bila?..

Tijah said...

alis
kalau masuk exam misti dah fail tu kan?


siti syawal
cadang nak masak rendang di pagi raya tu...


aku
haaaa. kantoi ko suka tgk isi dlm mangkuk tu kannn?


nida
lepas raya la. skang meh la kita berdiet dulu. huhu

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

motep??.. penat la ai berdiet cegini.. lepas raya jadi ikan buntal..

Tijah said...

nida
kita beli sepinggan dah ler. share 3 org

NenekPenne said...

ha haha..ada ke bawalah cintaku...tu nak masak apa tu?; :)
cuba type pompret...kot2 ada...

ed shokolath said...

blog yang super duper menarik tertarik... memang gedebom
~ ur new follower here ~

cik aletheea : said...

bawal canai
bawal asam pedas
bawal berlemak
bawal masak pindang
bawal sambal masak merah
hehehehehhehe

Tijah said...

nett
ooo...dlm base inggeris dia pompret eh? next i cari mcm tu


ed
hinsss! hinsss! tabaik buat idung kita kembang taw...


cik aletheea
bawal canai?? huyooooo. dah suku abad baru 1st time dengar. mcm mana tuh?