Oct 15, 2011

cinta antara benua

mula2 jumpa...
eh eh buruknya rupa!
sekali try test tengok...
demmmmmmm komfetebelnye kau!
(bayangkanlah betapa selesanya)
sekali pakai ko takkan hingin kasut lain dah.

hari2 akak menggauli belasah kasut ni.
dari 2008 sampai la sekarang tanpa bosan.
dia punya lightness...fuyooo!!!
membuatkan akak seakan2 di awangan walaupun badan tidak ringan.

tapi letli dah tak berapa nak best.
malah hampir tergelincir dalam pasar semasa memilih udang.
tapak sudah licin.
bunga sudah hilang.
so akak kena beli lain.

masalahnya sekarang...
dah 3-4 outlet akak pegi habis stok.
akak stress tau umpama ustat tak dapat seri.
so...
bila2 kalau korang termasuklah kedai buaya tu kan...
tolonglah tengok2kan suspek dibawah ni ya...

crocs silver fox

kalau ternampak pm akak tau...
urgent ni.
akak akan kecundang ditengah jalan tanpa si dia.

mekasih!

25 comments:

Acik Erna said...

Jah..kek jusco pun tyak do ko..ataupun kek kodai kasut hong kong seremban tu.

dz said...

kt jusco aeon melaka ada kak..

Chik Att said...

boya keturunan serigala keee...

kakngah said...

den pakai sipar bata yo nok.. mudah didapati di mana2...

Aku said...

aku beli yg 10 hengget jer tu.... jenis buaya tembaga air payau... senang .. melambak.

Aidah said...

Jah, akak pun ado gak sopasang, beli kek Crocs di Jusco Balakong atau Cheras Selatan namo eh. Tapi kono saghung stokin bilo pakai,kalau tak keluar angin kek colah2 tapak kaki tu cam bunyi kontut lak. Anak akak dibantai eh golak. Apo lak tu agak eh, sogan lak raso nak pakai laie tapi memang komfetebel.
Cor kau carik kek crocs Ikano, tak pun sobolah nun 1 Utama. Sotahu akak ni jonieh Crocs Medic, untuk oghang baghu lopeh operesyen ko, sakit kaki ko. Oghang kodai tu lah kobar an. Memang tak do jua kek sumo cawangan.

Tijah said...

k.erna
jusco sbn xdo kak. dah tgk dah aritu. hong kong mano ado kak. selipa gotah ado la situ. uhuhu


dz
alamak jauh la plak. area KL xde ke dik?


chik att
boya jadian2 nok. hehehe


kngah
ala, den nak buek pi kojo. selipa bata kang cam tak jelita plak. hiks.


aku
yg 10 hengget tu aku dah ada. tapi yg ini bagus utk sapa2 yg ada sakit belakang. selesa woo.


k.aidah
kihkihkih. akak salah amik saiz kot kak tu pasal kuar angin. tapi mmg seleso kak kan? nampak cam biaso yo tapi tapak eh lombut yo. mekasih kak. nati sey try tgk ikano.

wos said...

kau punya ketagih dah macam ostatsauki eh?

aliaaroslan said...

memang best kan kasut boya ni.

lupekanje said...

tak bepeluh ke pakai kasut ceni Jah?? acik mesti pilih yg tak menghasilkan aroma kepeningan sekitar dan yg paling fenting, tapak yg mantap....tak rela klu terjatuh dgn penuh bergaya di tengah orang ramai gitu...tak gitu tijah???
selamt mencari..moga ketemu idaman hati tu..hehe

zonaku said...

kak, ko x tanya tukang jual kat kedai tu ker?
sesenang ko try soh dia call branch lain tanyakan stok. x pun ko mintak dia oder....

captainlukman said...

akak tak gi tanyo ko kek taman buayo skali? kot2 ado kek situ ko hehehe*ada kena pelempang tak tuklis cenggini* hehehe

||alis|| said...

rubah kelabu kau... aku pon takde kak :P, err brand lain takmo try? ok soalan nih kalau akak jawab macam ostat tak dapek seri plak kang ;D

kalau ada kat jasko ipoh nih gua riki2.. pastu gua halo2 akak.

Tijah said...

wos
lebih kurang wos. hari2 nak pakai. hikss.


alia
kannnnnn? tapi stress la boya sini tak byk choice mcm boya hq.


acik
tak cik. kok bepoluh pun sikit tak bau sbb material dia mmg best. sey mmg ghoma kasut tutup2 ni sbb kalu pakai sandal salu masuk pasir la batu la dlm tu. begitu la nasib pejalan kaki kak.


zonaku
a'ah kan. takde la pulak aku terpikir mcm tu. esok aku try call store lain. tengs.


captain
ado. dio koba takdo jual tapi kalu boyo utk dibela byk termasuk la penjaga taman boyo tu sekali.


alis
brand lain tamo, model lain pun tamo. nak yang tuuuuuu jugak (sah cam shoki kan?)

chai n tea said...

kaka tij..

kat jusco wangsa maju ada kak
dekat dgn Starbucks

Tijah said...

chai n tea.
wangsamaju? ok. ok. tengs ya. masih dlm kawasan jajahan tu

kizzy tf said...

eh akak. bukan tak leh pakai ke kasut ni? ari tu kuar kat fisbuk, kate logo krokodail tu serupe tulisan Allah...

sharing2 bah..hehe :D

Tijah said...

kizzy tf
takde la. dah ada artikel explain pasal tu dulu. nati akak cari kat mana eh

- GC - said...

sy pun hampir kecundang bila dok belasah je kerokss tu. mujur tidak menciumi longkang. sekarang sudah ada kerokss baru. tapi tak berapa cun sgt design beliau

Tijah said...

gc
keroks msia ni tak mcm kat hq la. sana cantik2 belaka. yg heels pun meletops

al-lavendari said...

abang pakai yang ciplak punya ..

yg ori mahal nak mampuih !

PUTUBAMBU said...

macam ustaz tak dapat seri?

kahkah...

reason tak boleh blah..!

ni buaya original ke jah? bukan yg kat downtown/uptown tu?

Petito said...

jah, cubo tengok kek farmasi gleneagles intan, aritu amek ubek ihr ado nampak kek sanun crocs fx..

Tijah said...

al
tp ni medic crocs bang. pueh sey cari kek pasa mlm xdo lak deh. haih.


putu
yg ni ori. sodap eh lain mcm sket diorg takleh imitet nih.


petito
ado ko? elok tu tak la jauh na nak carik. tgk la mggu dopan cemano.

dakwanie said...

size apo? aku beli kat sini ah