Dec 2, 2011

hai kawan2!

  • putu mayam + kelapa parut + gula merah
  • ikan pekasam + cili api + bawang merah + bawang putih
  • nasi lemak ikan masin
  • nasi putih + gelama masam + daun selom + sambal belacan
  • ubi rebus + ikan pekasam
  • kuih dangai
  • sirap selasih
  • biskut gula + teh o panas
  • tepung bungkus
  • bubur asyura
  • laksa (ikan campoq2)
  • pulut panggang sungai dua
  • pisang nipah goreng + cili kicap
  • rojak buah (sos rojak cap munah)
  • moktan kunen
  • peneram (telinga keling)
  • durian
  • nasi daging

alhamdulillah.
tu je la summary gua balik kampung tuari.
tak pegi mana pun.
hari2 hujankan.
korek tudung saji la.

oh!
gambar takdak aaa.
makan kejap kuar kamera.
makan kejap kuar kamera.
ada pulak kena baling pinggan karang.

nice.
gua nak pegi bancuh slimming tea sekarang.
dengan harapan boleh buang 5kg.

nite2.
penat jadi co-pilot ni.

19 comments:

Fida Ghazi said...

Ingat kak jah bukak restoran tadi... List menu kemaennnn...

hanie said...

sedapnyeeee tomyam seafood ni..sedapnyeee....*hirup kuah*






*buat2 tak nampak list menu yang panjang itteww*

Ms.Lilies said...

motip list makanan panjang???













ahhhhhhhh bawak dirila cemni

DeLancrettLurpak said...

arghh!

emo ok tgk list ni.
peneram @ denderam kannn?


tau tak ada slimming cendol?


in your dream, hehehehehe

al-lavendari said...

samapi telinga keling pun habis kena makan !

Aidah said...

Akak pantang jumpo yang duo ateh sokali tuu. Uuumakngai, montuo lalu pun tak diapek an.

Tijah said...

pidah
tu kira menu utama tu. yg makan main cuit2 tak masuk lagi...


hanie
alaaa. sifut da biasa makannnnnnn (provok kasi dia tensyenn)


mimi
ko aritu balik sempat jalan2 cari makan tak? oh congrates dapat ipaq na.


mim
slimming cendol? cendol + susu low fat + gula equal? peneram=denderam sama la kot eh


al
hahahhaa. rangup sodap telingo koling tu bangggg...


k.aidah
kannnn? tapi kalu akak dtg somban hari selasa/jumaat, pasar malam ampangan ada jual putu mayam sebijik utara style

||alis|| said...

ko bab menlistkan makanan mmg buat aku leleh jer la.

mencik tau~

Cik Ina Do Do Cheng said...

betul tu tijah asyik keluar kamera je, sila hb kena baling pinggan pinggan:)

dalam list tu moktan kunen cam tak pernah dengar, apa tu?

adyputra said...

kak.. ingat akak ada bukak kedai meniaga makan.. sekali menu makan daa..-salam kenal..

adyputra said...

hahah kak ina.. moktan kunen tu rambutan kuning.. ekeke..

Aku said...

5kg... hmmm.... kena edit sikit cerita 'Kecubung' aku kalau gini...
hahahaa

Tijah said...

alis
ko dok ipoh aritu jjcm tak? huiii rugi kalu x buat. sana byk makanan otentik tuuu...


cik ina
masa goreng pekasam pun dah menitik2 air liur mmg tak sempat capai kamera. hehhe. btw moktan kunen tu rambutan kuning kak. org sana panggil.


adyputra
salam kenal too. kalu tu list menu...mmg tuan kedai la habiskan dulu jawabnya. :D


aku
hahaha. tak la. aku dah timbang dgn perasaan cemas mlm tadi. statik nampaknya.

Aku said...

hahaha.. cepat-cepat ko tarik balik ek?

Aku said...

Oh ya, aku ada emailkan sesuatu ke yahoo ko, nak minta kelulusan tayangan drpd ko. partner ko dah kata ok.

Acik Erna said...

jah kompom baju2 akak tak leh pakai lagi kalau dah seminggu..he he

Tijah said...

aku
aku takde dpt apa2 plak kat inbox. ke termasuk ke spam? biasa box spam mmg aku delete terus x tgk. cer resend bleh? tq


k.erna
menggige nak naik timbang kak. tu baru seminggu balik. kalu sebulan tak tau la.

-wos- said...

kuih dangai tu payah sungguh nak jumpak kat kl.

feveret aku tu...

Tijah said...

wos
kat sbn ni salu ada kat pasar tani je. aritu dapat yg panas2 org bagi sedap sungguh.