May 15, 2012

kau ade?

butuh oksijen!

bangkit mengatur nafas
melapangkan dada
mengayun pelangi
membelah awan
memutar lengan
mendayung perahu
mengangkat bola
memandang bulan
mendorong telapak tangan
membelai mega
meraup laut
mendorong ombak
membentang sayap
membelai ekor ikan
menjulurkan tinju
terbang melayang
memutar roda
menepuk bola
meredakan nafas

jurus taichi gua.
amacam?
ada rasa macam siri pedang setiawan?

tijah jangan lasak2 taw!

20 comments:

tasekM said...

jurus-mencuri-anak-ayam-dari-emaknya ada jah..?

kah kah.



.

DeLancrettLurpak said...

yang tak tahan tu, ada bang eren dkt entry niii.. awwww!!!

lap u bang eren, eh salah, kak jah, heheheh

VFN said...

akak patut tukar nama, SailorTijah!

kucingorengemok said...

tolong buat demo membelai ikan tu, please

Aku said...

cemana ko belai-belai ekor ikan tu?

mesti caranya bergantung kepada jenis ikan.. ikan emas atau ikan bawal.. kan?

Aidah said...

Dasat Jah! Yang paling tak menahan membelai ekor ikan tu. Kok ikan yu, tak po. Tapi kalau ikan bilieh, naik otot jari, Jah. Ghindulah akak nak tai chi. Sapo nak ajak buek geng ni agak eh.

Kak Lia said...

terbang melayang camno plak jah....hehehe....

Tijah said...

tm
jurus tu? errr...mungkin nama spesifiknya jurus anak ayam dikejar musang kot. nanti aku cari.


mim
kalu takde eren misti tanak komen lettew. kihkihkih


faryn
sailorjah? mmmmm...macam sindiket soljah je pulak


kog
aisehhhh. macam tak biasa plak belai membelai nihhh. kihkih


aku
kalu ikan pari jgn dibuat2 belai ekornya, kena libas karang.


k.aidah
saya syak dia guna tape dr indon kak. osah kelakar bahaso eh. siap butuh oksijen lagi tu


kak lia
terbanglah kak. tapi jgn angkat kaki plak jatuh kang. hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

tolong remove gambar aron tak sesuai langsung .kah kah kah tukar gambar bront palarae please.

Tijah said...

cik ina
saya pun tak minat sgt eren nih. tapi demi peminat beliau yang ramai maka saya beralah. kihkihkih

hanie said...

teringat time bertaichi zaman jurasic park dedulu..

sebijiiiii tembikaiiiii...dibelahhhh duuaaaa... satuuu untuk kamuuuu...satuuu untuk sayaaaa..

hahahaha dah mcm pilem slow motion!

AziE said...

pesanan eren....tak tahan betul

adibah said...

kan...!

sib baek eren nok.. kalo anuajen.. mak akan jeles!

ye la jah.. betul kata eren.. jgn taici ganas2 sangat.. takot mak baca jurus2nya ittew..

tentangseseorang said...

macam budak sawan je

PUTUBAMBU said...

membelai mega & menjulurkan tinju tu camne jah?

cer demo..cer demo!

kahkah

lyza said...

hahahahahahaha...nak gelak je... hahahahahahahaha... klakar tul... saya kusyuk membaca ingatkan apa la.. rupanya..taichi...hehehehe...
Ohh abg Aaron..tergoda ai tau.. :P

amn said...

salam tijah
ada klipnya tak?

Desert Rose said...

Ling,

When yu want to come some more? Langsi arrr yu.

Btw, itu puisikah gurindam techno?

Tijah said...

hanie
sapa2 adrenalin jenis memuncak mmg tak sesuai langsung kannn?


azie
eren mmg caring. wakakaka


dib
bila la anujen nak kawen tu khennn?


ady
jurus kungfu tuuuu


putu
nati senang gua rekod mcm mana sifu gua buat eh


lyza
tengok cara dia tenung tu kannnnn?


amn
klip 1-1 jurus tu xde. kiterang pun pakai radio ngan kaset jer. sedih kan? huhu


DR
when aaaa. kita kasi habis cuti sekolah dulu nak?

Irfa said...

cair bila baca pesanan abang harun