Nov 28, 2012

speechless wednesday

tadi saya ke giant.
cari susu higoat pastu cem ajak makan nasi ayam kat food court.
ok kita pegi.
masa nak keluar tu, nampak orang jual otak2 sama sata.
baru masak oiii wanginyaaaa!
saya pun beli otak2 5, sata 2 cucuk.
cukup la kan.
tadi dah makan nasi ayam.

masuk la kami dalam keta.
start enjin, masuk gear reverse.
ehhh makin menyucuk2 pulak bau dia.
takleh tahan nih.
parking balik, selongkar laci cari chopstick.
jumpa.
maka santap la kami berdua.

saya suap cem.
cem suap saya.
gelak2 tiba2 dia cium saya.
saja dengki kasi mulut comot dia kena pipi kita.

tiba2 ada orang ketuk tingkap.
saya pun turunkan cermin.
pakcik guard.

ye pakcik?

ohhhh makan ko?

alak cik?

acik ingat tongah projek.
begoga keto.

?


32 comments:

Sooyaree said...

Hahahah.. gelak kuat sangat tu, sampai bergetar keto! Sib baik dia tak terus terjah!

PRIMADONA BRANDLICIOUS said...

hahahaha..osah ganeh eh makan.. sampai begoga keto..

Nizam.Ariff said...

projek dalam keto siang-siang buto... alahai pakcik pun!

Dia tak nampak wajah suci bersih ala ostazah kat muka ko ke Jah?

hanie said...

tengah projek la tu.. projek sata ngan otak2 hahaha

ganah betul akak ni!

Ms.Lilies said...

ahahahahahahahaha mmg menceriakan hari aku la weih baca n3 ni

kakngah said...

hahahaha!!!
kompem acik guard tu selalu ambush keto begogar..

Intan ~ Nur Azlina said...

hahahah....
ganas betul sampai kena ambush

Aidah said...

Ni cito malam ko siang, Jah? Osah power e otak2 tu sampai bogoga keto.

bunga_rose said...

hahhah.. mesti lepas tu gelak ngekek ngekek kan ketawakan pakcik tu.. comel sungguh acik guard tu

DeLancrettLurpak said...

wakakak! sakit peghut den golak..
osah ganas bona korang makan.. hahahah

Rafhani said...

Hahahaha,tp takpelah kak.Maknanya pakcik tu sungguh bertanggungjawab.Tp,xleh tahan nak gelak baca ni,hahahahha

adibah said...

pakcik pun.... agak2 la...
mumayiz pun belum lagi rasanya si jejaka encem tu.... adeih...!

Tijah said...

sooyaree
nasib tak bawak peg pencegah maksiat sesiap. huhu


primadona
hahaha. dah bukak plestit baru perasan mcm sikit lak. apo laie berobut2 la.


nizam
kannnnn? berkat berwuduk tu. pakcik tu silap aaaarrr


hanie
huiii lama tak makan. sedap plak tu. berebut2, nak patah balik pegi beli malas.


mimi
ko taknak resepi otak2 nok? kihkihkih

Tijah said...

kakngah
seronok gek eh ambush kan? terasa berkuasa disittew. btw, tak maun jugak la blog ko naik eteh. adeh la cemano nak buek ni gek eh.


intan
errrr...saya tak perasan tawww. haha


k.aidah
siang kak. kol 12 tadi. osah sodap eh nyosa lak boli sikit sbb biasa boli tak sodap. kali ni power lak.


bunga rose
nasib pakcik tu mintak maaf. kalau tak setaun mak taknak cecah giant. haha


mim
bondo tu sikit. sekali sodap pulak. apo lagi siap gaduh tak cukup.


rafhani
mesti lepas ni pakcik tu tiap kali tgk keta goncang, dia kena round dulu pastikan tiada adegan 18sx seblm diserbu. :D


dib
wuiii dak cem dah tinggi nok. muka dia lagi lebar dr apak eh. kalu sekali tgk mmg cam bopren. hehe

Cikgu Fikri said...

hahahahaa.
lawak... tak boleh blah ngan pakcik tu..huhu :)

Nieda ramly said...

bergegar keta? ganas ni.

Acik Erna said...

akak pun poie giant tadi jah..rugi tak nampak keto begoga..he he
yang jual sebolah jual buah tu kan jah..akak selalu boli kek situ kalau poie giant

Yunus Badawi said...

pakcik guard tu pun agak2lah kalau nak sergah org.

al-lavendari said...

kat Giant mana yang ada juga otak2 dan sata ni ? nak juga menerai !

Tijah said...

Cikgu fikri
Nasib pakcik tu buat lawak kan? Kalau tak takde bahan saya nak update blog. Hehe


Nieda
Eh sedikit keganasan itu perlu kekadang. Hewhew.


K.erna
Akak gi kol bapo kak. Saya pegu lunch td. Makan mmg sodap situ kan. Aah kek sebolah org jual buah tu. 1st time makan tak tau lak sbb salu masuk ikut pintu sanun.

Tijah said...

Yb,
Ntahh. Tak nampak ke saya yg berwajah suci murni ni. Hahaha


AL,
Kat giant senawang bang. Entrance belah kfc tu. Dia belah luar sebelah org jual buah potong tu. Sy pun baru jumpa sbb dah lama tak park belah situ. Try la bang. Sata dia mmg sedap, rasa ikan dia lebih. Kat tempat lain byk kelapa je kekadang

tasekM said...

jah... wajah ko suci tu aku tak berapa nk percaya sgt... (keh2)

tapi.
cem tu kan budak.
suci dan comel.

tak kan laaaa.... ye dak?



.

Tijah said...

Tas,
Aku syak pakcik tu byk baca majalah hiburan la. Kan ke selebriti skang byk bela anak ikan. Ehhhh mak seleb kerrr nyahh

PUTUBAMBU said...

tu baru makan otak2 ngan sata...

belum makan ciken cop lagik!

hahaha..!!!

Adi Solikin said...

Pasni nak makan dlm kete di lokasi yg sama jgn lupa roger pakcik tu dulu

hatim a.r said...

makan sampai begoga keto apahal?hahahaha.sok-sok cem dah bujang kono siap surat beranak dalam keto.takut difitnah berduaan dengan anak ikan auwww.tapi agak eh kalau dio dah bujang taknak dah kot lepak makan satar dalam keto dengan omak eh

Darma Yoga said...

Travel to Bali is very good to booking from Indonesia Bali Hotels Accommodation.

You will find something natural around the Bali Luxury Hotels in Bali island. Exploring the island of Bali, and Best deal of

Bali Resorts. Check also special deals on

Bali Hotels

Hotels Kuta Bali

Seminyak Hotels

Legian Hotels ,

Nusa Dua Hotels

Nusa Lembongan Hotels

Bandung Hotels

Ubud Hotels

and Sanur Beach Hotel



Or if you want to get holiday in Phuket, you can book from Phuket Hotel , Patong Hotels booking online, thanks.

Turkey Istanbul Hotels.

Tijah said...

putu
cikencop mana leh makan dlm keta. sbb dia salu serve atas hot plat kan mau koyak peha. huhu


adi
hahaha. tanak. dah cam dah muka pacik tu kalu dia datang kita nak lari jauh2


hatim
tu la kan. sementara kecik ni gomol la puas2. tu pun pegi skolah dah tanak cium dah bajet dah bujang kononnya.

~najwa~ said...

pok gad taknak terlepas peluang,itu yg terus serbu,kah3

Tijah said...

najwa
pokgad dah lama tak dapat mangsa agaknya. so hari tu dia serbu saja. huhu

RUBY said...

Ya Allah kakak....sengaja bukak blog akak...lama tk bukak...tak sangka update.....syabasss inspektor sahab....lama gila kakak ilang...huhuuh....i am ur silent reader.

Tijah said...

ruby
haiii. hehehe. doakan akak rajin update taun ni ekk?