Jan 4, 2013

bapak misali...

ada satu bapak tu kan.
pagi2 dia akan hantar 3 org budak ke sekolah.
2 dia salam dan cium.
1 tu tak. anak jiran kot menumpang.

ok la biasa la tu.
semua parent pun buat mcm tu.

tapi yang jadi masalahnya sekarang adalah...
jalan tu sempit 1 lane.
dah 3 hari aku perati.
kau datang je...

1. kau berenti tengah2.
2. kau turun.
3. kau bukak pintu belakang.
4. budak2 tu keluar.
5. kau bukak lak bonet belakang keluarkan 3 bag.
6. kau pakaikan bag tu kat sorang2.
7. kuarkan wallet bagi duit belanja.
8. budak2 tu salam kau.
9. kau lak cium diorang.
10. kau escort sampai depan pagar sekolah.
11. lambai2
12. berjalan ke kereta sambil sesekali paling tengok kelibat anak lagi.

belakang ada dekat 20 bijik keta tunggu.

mmm...
apa kita nak buat dengan orang mcm ni ek?

33 comments:

Irfa said...

hahaha.aku nak gelak.
aku kan tumpang kawan..kawan aku tu anak dia tahun ni 3org sekolah situ
benti tengah jalan..salam dan cium sorang 3kali.babai..keta belakang mesti bengkek.anak aku salam depan pintu je sbb dia naik van ;)

tasekM said...

kat sini pun ramai.
nak cium tu cium la kan... tak de hal.
yg aku naik darah tu.
semua yg dia buat terkial-kialllll....

heh~




.

Madam Sooyaree said...

Hahaha... nanti kata tak support perasaan kasih sayang pulak kannn.. bahayaaa

adibah said...

Kita cium dia...!

Nnt dia tekejut
Tekejut nnt heart attack
Heart attack nnt tak leh drive
Tak leh drive nnt tak hantar anak
Tak hantar anak nnt tak jem.

Gittew!

adibah said...

Kita cium dia...!

Nnt dia tekejut
Tekejut nnt heart attack
Heart attack nnt tak leh drive
Tak leh drive nnt tak hantar anak
Tak hantar anak nnt tak jem.

Gittew!

Yunus Badawi said...

Dia tak matikan enjin kereta dia kan? Larikan aje kereta tu .... hehehe

Rafhani said...

Okeh,yg ni kelakar,hehehehe

Yunus Badawi said...

Kalau ada org mcm adibah yg nak cium, saya pun nak jadi mcm bapa misali tu .... hahaha

Nizam.Ariff said...

ko tunggu jap. Bila dia mula keluar kereta, ko tekan hon sampailah dia masuk balik kereta....

kucingorengemok said...

cukur misai dia

eh chup, aku nampak misali aku terbayang misai

zonaku said...

lapor pada pihak sekolah, buat peraturan baru untuk tukang hantar budak2 sekolah

2langkahdibelakang said...

Hehe.. maybe yang 20 buah kete menunggu kat belakang patut buat benda yang sama. So masa menunggu masing2 terisi dengan kasih sayang.

~ Cik Azz ~ said...

Kasi hon panjanggggggggggg laaa... huhuhu...

*sadisnya jawapan dari orang yg cuma ada anak tekak ni, kan... ehehh..

Rapunzeel Cikilolo said...

hon. gunakan hon! haha

ibundo said...

pakat2 semua kereta hon dari belakang dan lepas tu bagi jelingan paling menawan haha..

♥nrina♥ said...

rasanya klu boleh buat benda yg sama ms dia tgh berbaris jugak terutama kat belakang kita hahaha....gigih tu nak buat benda yg sama mcm dia buat semata2 nak buat dia bengkek... pastu kita leh tambah sikit solek2 dlm kete tu tepek bedak dan gincu kihkihkih... sakit tak hati dia...

Mak Piah said...

Edarkan flyer.

Tuan tuan dan pempuan..
Kami memohon kerjasama anda untuk membagikan duit belanja sekolah anak anak sebelum anda menurunkan anak anak di pagar pintu sekolah.
Kami amat mengalakkan aktiviti berkasih sayang jadik sila ciyom ciyom anak anda dan bersalaman dalama jarak 20meter sebelum sampai di area menurunkan anak anak.
Marilah kita bersama sama mengurangkan kesesakan lalu lintas di kawasan sekolah untuk segera kita sampai ke pejabat atau kedai mamak atau balik masuk dalam selimut setelah menghantar anak anak.oKtksbye!

kakngah said...

lek jah... baru mggu petamo.. seksaited ank sklh.

Tijah said...

irfa
haaa. ko kena sound dia sikit lepas ni. tapi kalu cium cepat2 takpe kot tu. bleh consider lagi.


tas
kalu yg mcm tu nampak sangat tak biasa cium kat umah. kat depan sekolah baru nak tunjuk loving. aku agak la. kahkahkah


sooyaree
tu lah. isk tapi mcm takde perasaan la org mcm tu ek. cer panjangkan leher sket tgk traffic kat blakang.


dib
hoii! wakakaka. kalu ghoper mcm tomkrus bleh gak mak konsider. err...nati aku snap gamba dia. mesti ko tak selera.


yb
abes kalu dah larikan keta dia, sapa lak nak bawak keta aku bang? huhu


rafhani
hahaha. cer try tengok mcm mana...

Tijah said...

yb
isk dia ni kannnn. biasaaaaaa tu.


nizam
pastu dia berenti tunggu aku kat simpang depan amacam? ko tolong ehhh? haha


kog
hahaha. ntah2 dah la misali, pandai masak lak tu kan?


zonaku
cikgu ada je tunggu tepi pagar dia buat tak tau. tu nasib baik dia tak duduk borak2 lak dengan cikgu tu.


2langkahdibelakang
tu kaaa? fuyohhhhh. kalu mcm tu kelas kena start kul 10 la baru sempat. kihkih


k.azz
kita tengok minggu depan mcm mana kak. hon tepi telinga dia ok gak kot kan?


rapunzeel
baiklah. minggu depan kita try.


Tijah said...

k.pah
sekali salah joling dio tepikat la kak? acano tuh? hiks


nrina
so minggu depan kena tunggu dia datang la ek? agak dia sampai kita potong Q buat as suggested. tapi tu la org mcm tu bukan reti bahasa.


mak piah
pastu kang dia lawan balik kat PIBG, bikin PC dengan harian metro mengatakan sekolah sekian2 tidak memupuk semangat berkasih sayang. oih org skrg jgn memain sikit2 hal pun main press report kementerian ujung2 kang sian lak pengetua sekolah.


kngah
harap2 minggu dopan anak2 eh naik van skolah. wakakaka. jahat eh den.

Cik Cammy Lia said...

xkan laki tu xde perasaan berslh kot buat cmtu? ades,

Irfa said...

jah..maaf ye aku ulas balik kisah ni kat blog aku ;)

PUTUBAMBU said...

org sayang anak..gitulah...

biaq pi jerk 20 kete kat belakang tu..

(dlm hati dia cakap gitulah kot..kehkeh)

Tijah said...

Cammylia
Itu la. Pelik org yg xde komensen ni kan?


Irfa
Sila sila. Mak no hal.


Putu
Silap2 kena gores dan menang keta dia sok tu. Haha

Hayati said...

salam perkenalan,

keadaan mcm ni mmg biasa berlaku kt mana2, mcm selfish je kan,xpk org lain....

jom ke blog saya juga...


http://yatdhamid.blogspot.com/

ibuhebat said...

adeh.. payah jugak orang macam ni ek... huhu.
Kenapa Shaklee pilihan saya

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

singgah sini..=)

Yunus Badawi said...

Hujung2 minggu ni ko takde nak update blog ko ni ke jah?

Hayati Harun said...

lama x lawat Tijah ni...pekaboooooo???

geraugebang said...

ha ha ha...kalau nak suruh dia cepat, siapa berani, cium itu bapak...ha ha ha...yang jantanlah...hok pompuan jangan...haram....lebih elok kalau yang cium tu bermisai.ha ha ha...esok sure tak buat lagi..

chai n tea said...

kalu mood baik..rs cam sweet je
kalo dh hari2 buat cmtu mmg saja la tuh

ultragebu said...

saya cadangkan buat gores dan menang dekat badan kereta atau tayar kereta beliau. InsyaAllah tiada lagi 12 steps kejadian ini berlaku. Selamat beramal!