Jan 22, 2013

susah nih!

semalam budak tu ada psv.
pendidikan seni & visual.
lukisan lah senang!

balik dalam kereta dia sudah moncong.

"apasal ni?"

"saya tak tau buat lukisan."

"cikgu suruh buat apa? susah ke?"

"kad ucapan."

"sonang baitu. kad ucapan apa? birthday? get well soon?"

"salam maulidurrasul. tapi...saya mana tau rasul rupa macam mana." sambungnya

isk!
lurusnya kau nak.
ok. ok. kejap lagi kita google image.
pastu kita pikir nak buat macam mana.
isnin depan nak submit nih!

25 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe.

cute. buat kad cantik-cantik tau :)

adibah said...

Aku paham. Teringat gambar piknik yg beliau lukis dulu2...

adibah said...

Aku paham. Teringat gambar piknik yg beliau lukis dulu2...

al-lavendari said...

tak yah google lah .. tak ada punya!

Lady Windsor said...

hihi..suweetnya dia..nak buat kad maulidurasul ya..

Tijah said...

Rapunzeel
Kalau mak dia campotangan misti cun punya. Errr printscreen aci tak?


Dib
Hahaha. Ko ingat lg gamba tu? Ngeri kalu suh dia imagine sorg2 kan? Tah hapa2 hasilnya kang.


AL
Nak gugel cr idea je bang. Dpt la gamba love love pastu ada tulis khat sikit

Tijah said...

LW
Yerr. Nasib skrg ada google kan? Kalau zaman kita dulu seminggu la pikir nak lukis mcm mana

Yunus Badawi said...

PSV tu bukan badge pemandu kenderaan awam ke? ... ngeeee

zonaku said...

blh thn la moncong je... kalau sy dulu dah nangis kak.. mana ada gugel semua ni ha...

MaMa CyDa said...

Salam kenal kak ...

nnt dah siap kasik up kat blog ek kak ... leh wat rujukan kot2lah pasnih anak saya plak kena buat kad camtuh gak hehehehehehe

tasekM said...

ko jgn mcm2 jah... :)
menggambarkan nabi tu tak berapa bagus.
terima sahaja dgn iman.
tambah buat anak2 kecil gitu.

ala jah.. ko suruh la dia tulis jawi ke pd kad tu... nampak ngancam dah tu.

:)



.

Nizam.Ariff said...

Aku syak dia payah nak karang ayat ucapan kepada Rasul kita kut... hahaha

isabelle frankly said...

buat la khat tulis maulidurrasul...dengan background bayang2 masjid dan pokok kurma. tumpuk2 tahi unta tak payah lukis

sudipVSsenduk said...

isnin depan cuti, tak dapat nak submit... terus buat kad ucapan thaipusam la

Tijah said...

yb
psv ada makna lain ke bang? laaa. saya baru tau tu. hehe


zonaku
kan? nak cari mana. takkan nak ke cc plak temtu sejam 7hengget oiii.


mama cyda
salam kenal too dik. bolehhh bolehh. nati lepas siap kita re-post n3 ni eh.


tas
uishh takde la sampai nak cari imej rasul beb. aku mmg cadang nak cari imej masjid ke khat ke yg bersesuaian je.


nizam
dia dah siap dah kad ucapan dia. nati aku kasi tengok. haha


isabelle
kannn? dah buat dah gamba masjid tu. pastu ada tulisan2 sket kat atas kad. dah sebijik kad raya la plak.


sudip
a'ah kannn? kecoh jer aku. kihkihkih. terus kad raya cina sekali ke kan? tak lama lagi dah tu.

Cik Cammy Lia said...

hehehe..blh plak dia pk cmtu ye?? budak2 ni...comey sggh

Aidah said...

Berat jugak tajuk e tu. Darjah boghapo ni, Jah. Bobudak sekaghang kan moncaba tul kojo sokolah e, kan.

geraugebang said...

kena tulis dalam jawi tau...nanti tunjuk minggu depan...

Tijah said...

Cammy lia
Kan? Saya pun tegamam 5 saat masa dia tanya tu.


K.aidah
Budak2 nijam sbb makin teral belako, byk lak expose internet maka cikgu punyo expectation tinggi kot kak.


K.gerau
Dah siap dah. 2 kali buat gamba masjid. Sbb yg 1st tu menara condong lak cam menara telok intan. Huhu

~ Cik Azz ~ said...

Kat sini ada sorang mamat tu, nama dia Rasul... hehehe...

makcikkantin said...

tijah.....
hapdet laaaa....

Alia said...

Hahaha comellll nyaaaaaaaaa

Mak Piah said...

test test test

Mak Piah said...

iskkk.. sila hantar ulang. atau check ym

ztzett said...

hjhjkk