Mar 13, 2013

takut tak?

lain betul la rasanya sekarang.
dulu, kalau sebulan ada 30 hari...update sampai 42 kekadang.
entah apa2 je cerita.
pegi beli terung kat kedai selvi pun boleh jadi satu bahan.
tapi fun la masa tu.

sekarang ni...
nak cerita macam kena pikir banyak benda.
agak2 entry ni kang...ada orang terasa tak?
sebab dah penah kena dah.
kita cerita pasal benda lain tapi orang lain lak yang makan cili.
dah konflik perasaan pulak disitu.
payah tul.

memang la ada orang kata "alaaa tulis je apa ko nak"
be yourself katanya.
cakap memang la senang kan.
tapi yang kena balik kang sapa?
akakkkkk jugak.
akakkkk jugak yang merasa putus kawan.
akakkkk jugak yang merasa kena tikam blakang.
adehhh! sakit la woi!
tu pasal be yourself la tu.
nak buat macam mana...
skang ni takde dah istilah terlajak taip bleh delete dah.
oiii boleh main printscreen tau skang.
baik komen.
baik chat conversation.
baik gambar2.
simpan buat bukti.
sok senang nak saman.
bahaya!!!

tapi lately sangat best.
dah ada solution.
terima kasih la pada sapa yang cipta wassap nih.
maka dapat la saya bersesi curahan perasaan secara berkumpulan dengan aman.
free lak tu kan?
puji depan2.
maki pun depan2.
sangat berterus terang, tiada siapa terasa.
(mix jap, mix fruit, anda tau siapa anda, tq)

ada orang kejar trafik.
ada orang takut trafik.

anda...bagaimana?

apa2 pun hati2lah ye!!!
expose sangat pun tak bagus.
musuh ada dimana2.
begitulah...

salam.

25 comments:

al- lavendari said...

abang selalu langgar lampu trafik .. hehe

Kak Lia said...

samo la kito....

Irfa said...

musuh dlm selimut lagi bahaya
hari ni ada org call saya tanya keje ke tidak..sbbnya saya lambat apdet blog,.hahahaha

Acik Erna said...

jah..boleh reramai ko menatang wassap tu he he..yang tu akak lom bolajar laie..

Cikja said...

nak masuk group wassup ahkak bleh?..hihihi..

izman said...

setuju. susah nk puaskan hati ramai, even kita cerita dlm blog kita sendiri

Izza - Jiejah said...

rindu celoteh ko cik tijah oiiii..

Tijah said...

al
langgar kaler kuning takpo bang. bersedia utk pecut katanya. hehe


kak lia
apo koba kak? sihat ko?


irfa
aiyooo bahaya tu. tak pepasal org tau lak xtvt kita kan?


k.erna
bleh kak. akak kena create grup dulu pastu invite la sesape yg berkenaan. sy ada byk gak grup ni. grup blogger lain. grup kekawan skolah lain.



~ Cik Azz ~ said...

Dah maleh nak pikir semuo ni.. Lantak la haihh kok nak toghaso ke tak.. Lotih nak jago ati semuo oghang ni.. hehh..

untung la buleh wasap bagai.. Akak ni dok bau asap bakar sampah yoo laa.. hahaha...

Tijah said...

cikja
nak masuk grup yg mana? gosip retis ada, gosip kerabat ada, gosip citer hantu pun ada. pilih saja..


izman
kan? asal blog tu nak buat mcm diary. tapi lama2 bila dah ramai memerhati jadi pelik rasanya. ntah susah nak describe lah


izza
ni try nak panaskan kerusi balik ni. harap2 rajin balik mcm dulu. hehe

Tijah said...

k.azz
hahaha. apo laie masuk la dataplan sejibik kak. sodap wasap ni sampai xleh tido dibuek eh. kekadang raso cam nak private pun ado. sonang syok sendiri yo

Rafhani said...

Eh kak,jgn diprivate blog ini yer.Takde bahan hiburan kang nanti.Hehehehehehe.Dah byk dah blog feveret sy diprivatekan sbb hal2 mcm ni.Kengkadang sebab satu dua entry jer,walhal byk entry lain yg best.

monas2petronas said...

Bongekk mix fruit.hahahahha.awatt laa suka dpt nama pelik2 nii

Chik Att said...

Kita pilih mix fruit ... banyak skettt ...

zonaku said...

sy still ngan blog n fb je kak.. x koser la nk layan byk2 sgt..... x terjaga.

sy layan je memana blog y masih aktif, blog akak antara y sy tunggu...

lupekanje said...

acik pung..hilang mood dah nk update...sejakkk..terkena dgn kenkawan yg dipercayai...huhu

Nizam.Ariff said...

keterujaan untuk melepas kata, itulah yang internet dan network bole berikan (salah satunya)

tasekM said...

aku ni jam blog terbiar sbb aku rasa mcm dah habis kata2.
tak tau nk cerita apa.
aku syak ini adalah sindrom-tahun-naga la jah.

haha.




.

Kak Lia said...

akak sihat ...semakinnnn sihat...ngeeeeeeee...

Yunus Badawi said...

Jom kita berwasapp.

Nanti add saya ya

PUTUBAMBU said...

aku pun tak tau nak buat entry aper..

aku kasi blog aku 'rehat' sepuas-puasnya dulu... kahkah

Tijah said...

rafhani
setakat ni tidak la dik. sbb isi kandungan setakat ni masih lepas tapisan finas. tapi later2 tak tau ler lagi. hehehe.


m2p
mix fruit la sedap. alaaaa air yg kaler ijau tu kan.


chik att
bolehhh. letak atas pavlova sedap jugak tu


zonaku
akak tambah 1 lagi wassap tu. tu baru tambah 1 dah tak terjaga yang lain. apa2 pun akak terharu dik ko kata centu. sobs!

Tijah said...

acik
aah acik lagi lama x update kan? tak best perasaan terkena tu kan cik? rasa mcm menghiris2 gitu.


nizam
apa2 punnnn...bila mau belanja aku patin tempoyak? hahaha. lap air lio aku tgk n3 ko aritu.


tas
sindrom naga yang gemini. tapi ko ada gak gamba2 menarik nak dikongsi. aku? tiada. noktah.


kak lia
hahaha. apo punco eh tu kak? rajin masak la gek eh tu.


yb
hahaha. jeles lak carlos kang. uishh takleh bahaya. bahaya.


putu
aku aritu rehat banyak. pastu nak mula balik byk lak setting lari. hahaha. jenuh nak kena belek balik

geraugebang said...

wassap? terror ko jah...millenium sangatttt

Tijah said...

kak gerau
apo laie. sewat la lumia sebijik kak. baru mecing ngan kuali mejik tu. hehehe